Voimia… Miksi useammat lakikoulut eivät opeta lohkoketjua, DeFiä ja NFT:tä?

Lohkoketjuteknologia on mullistava sekä rahoitusjärjestelmämme että kaupallisten yritysten kannalta sekä ihmisten tilan parantamiseksi. Yhä useammat pankkittömät kansalaiset sekä ulkomailla että täällä Yhdysvalloissa voivat nyt pystyä siirtämään ja vastaanottamaan varoja läheisiltä nopeasti, taloudellisesti ja nimettömästi, tarvittaessa sorrettavista hallituksista ja hallituksista ja epävakaista talouksista. Perinteisten rahoitusjärjestelmien, joita ei ole pitkään aikaan ollut saatavilla alipalveltuissa yhteisöissä eri puolilla Afrikkaa, Aasiaa ja Latinalaista Amerikkaa, on nyt tunnustettava lohkoketjun voima ja tehokkuus.


Powers On… on kuukausittainen mielipidekolumni Marc Powersilta, joka työskenteli suuren osan 40-vuotisen lakimiesuransa kanssa monimutkaisten arvopapereihin liittyvien tapausten parissa Yhdysvalloissa työskenneltyään SEC:ssä. Hän on nyt dosentti Florida International University College of Law -yliopistossa, jossa hän opettaa kurssia Blockchain-, krypto- ja sääntelynäkökohdista.


Alle kahdessa vuodessa hajautettu rahoitus eli DeFi on syntynyt. Nämä yhteisöt voivat lainata ja vaihtaa varoja muutamassa minuutissa liike- tai henkilökohtaisiin kuluihinsa. DeFi on kasvanut alle miljardin dollarin ekosysteemistä vuoden 2020 alussa ekosysteemiin, jonka lukittu arvo on nykyään yli 250 miljardia dollaria. Kiinnostus nonfungible tokeneihin eli NFT:ihin on myös kasvanut räjähdysmäisesti. Näiden keräilyesineiden ja muiden NFT-muotojen myyntivolyymi oli yli 10 miljardia dollaria kolmannella neljänneksellä, kun kuusi kuukautta aiemmin oli 1,2 miljardia dollaria.

Tärkeää on, että näillä lohkoketjun käyttötapauksilla on juridisia ja sääntelyyn liittyviä näkökohtia. Erityisesti Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomitea on tehnyt selväksi, että useimpia tokeneita tulisi pitää arvopapereina ja siten sekä SEC:n lainkäyttövallan että Yhdysvaltain liittovaltion arvopaperilakien sääntelykehyksen alaisia.

Tim Drapersin "omituiset" säännöt menestykseen sijoittamisesta
6 kysymystä Han Kaolle Sanctor Capitalista
Taproot aktivoituu, K-pop astuu Metaverseen ja Staples Centeristä tulee Crypto.com Arena: Hodlers Digest, 7.-13.11.
19. marraskuuta 2021
Shanghai Man: VeChain edelleen suosittu Kiinassa, kryptomedian sulkeminen ja OKEx menee maailmanlaajuiseksi
18. marraskuuta 2021

Tuoreessa artikkelissa The International Journal of Blockchain lain SEC s uusin komissaari, Caroline Crenshaw, muistiinpanot :

Monet DeFi-tarjoukset ja -tuotteet muistuttavat läheisesti perinteisten rahoitusmarkkinoiden tuotteita ja toimintoja. […] Markkinatoimijat, jotka hankkivat pääomaa sijoittajilta tai tarjoavat säänneltyjä palveluja tai toimintoja sijoittajille, ottavat yleensä oikeudellisia velvoitteita.

Toisin sanoen tietyt DeFin osa-alueet liittyvät todennäköisesti useiden liittovaltion viranomaisten toimivaltaan, mukaan lukien oikeusministeriö, Financial Crimes Enforcement Network, Internal Revenue Service, Commodity Futures Trading Commission ja SEC. NFT-tilassa ei ole epäilystäkään siitä, että asiaan liittyy erilaisia immateriaalioikeuksia, kuten tekijänoikeus- ja tavaramerkkilakeja sekä mahdollisia arvopaperilakeja.

Teknisesti koulutettujen lakimiesten tarve

On selvää, että lakimiehille on kasvava tarve täällä ja ulkomailla ymmärtääkseen nämä mahdolliset oikeudelliset ongelmat ja lainkäyttöalueet. On tai sen pitäisi olla ilmeistä, että parhaat lakimiehet ovat ne, jotka voivat neuvoa asiakkaitaan ymmärtämällä asiantuntevan liiketoiminta-alueen, jolla heidän asiakkaansa toimivat. Jos haluat neuvoa DeFi-avaruudessa mukana olevia asiakkaita, etkö haluaisi teknologisen lukutaidon omaavan lakimiehen ymmärtävän lohkoketjua ja siihen liittyviä oikeudellisia kysymyksiä? Ja kenties joku, jolla on koulutus tai kokemusta rahoituksesta tai kirjanpidosta, sen sijaan, että hän olisi opiskellut filosofiaa tai kemiaa yliopistossa? Koska NFT:n käyttötarkoitukset lisääntyvät räjähdysmäisesti, eikö asianajajallasi pitäisi olla hyvä käsitys ehdotettuun NFT:hen liittyvistä immateriaalioikeuksista ja taiteellisista oikeuksista?

Uskon, että asianajajien pitäisi, ja se on osa syytä, miksi opetan nyt sekä lohkoketjulakia että fintech-lakia Florida International University College of Lawssa Miamissa harjoitettuani lakia asianajotoimistoissa ja SEC:ssä 40 vuoden ajan. Kun yritykset aloittavat tai kasvavat digitaalisen omaisuuden käyttöön, ne tarvitsevat opastusta liikennesäännöistä, koska uskon, että useimmat yrittäjät haluavat toimia oikein ja noudattaa vakiintuneita lakeja. Tätä varten heidän pitäisi voida kääntyä seuraavan sukupolven lakimiehiltä, jotka parhaillaan opiskelevat oikeustieteellisessä tiedekunnassa, saadakseen vastauksia tai ainakin oikeaa ohjausta. Silti hämmästyttävää on, että vain noin kaksi tusinaa yli 200 lakikoulusta täällä Amerikassa opettaa luokkaa, joka on omistettu yksinomaan lohkoketjulle tai pelkästään rahoitusteknologialle, viime kerralla kun tarkistin. Se on vain 10% kaikista lakikouluista! Sen on muututtava, ja nopeasti.

Aiemmin tänä vuonna kirjoitin kolumnin huolista, joita minulla ja muilla on Kiinan pyrkimyksistä saada digitaalinen juan korvaamaan Yhdysvaltain dollarin maailman varantovaluuttana, ja totesin, että Yhdysvaltojen on omaksuttava nopeammin ajatus keskuspankin digitaalisesta valuutasta ( CBDC) ja sen kehittäminen. Sama koskee uutta lakimiehemme. Meidän on koulutettava heitä muun muassa uusissa teknologioissa ja lohkoketjun, tekoälyn, data-analytiikan sekä lisätyn ja virtuaalitodellisuuden käyttötapauksissa. Tämä auttaa heitä olennaisesti edustamaan asiakkaita paremmin. Viimeinen suuri teknologia oli Internet, jota USA hallitsi kehityksessään, mutta se tapahtui 25-30 vuotta sitten. USA:n johtajuutta ja määräävää asemaa ei ole läsnä lohkoketjuteknologiassa. Lakimiehet voivat auttaa tämän tavoitteen edistämisessä ymmärtäen hyvin sekä teknologian että siihen vaikuttavat lait, ja he voivat auttaa muokkaamaan tai muotoilemaan uudelleen lakeja, joita sovelletaan ja tulee soveltaa siihen.

Blockchainin paras, joka tiistai

Tilaa ajatuksia herättäviä tutkimusretkiä ja rauhallisia lukemia aikakauslehdestä.

Tilaamalla hyväksyt palveluehtomme ja tietosuojakäytäntömme

Teknologian ja Yhdysvaltain lakien leikkauspiste

Katsotaanpa lyhyesti kahta oikeustapausta, jotka osoittavat, kuinka NFT-toiminta on päässyt Yhdysvaltojen lakien ristiin. Los Angelesin liittovaltion tuomioistuimessa 16. marraskuuta jätetyssä kanteessa Miramax haastoi oikeuteen ohjaaja Quentin Tarantinon , joka oli työskennellyt useissa elokuvissa, sopimusrikkomuksesta, tekijänoikeuksien ja tavaramerkkien loukkaamisesta sekä epäreilusta kilpailusta. Tarantino oli väitetysti valmistautuneen myymään seitsemän aiemmin julkaisematonta, käyttämätöntä kohtausta Pulp Fiction -elokuvakäsikirjoituksestaan joulukuussa. Miramax väittää, että tämä loukkaa sen oikeuksia elokuvaan useissa operatiivisissa sopimuksissa, ja Tarantino ilmeisesti uskoo, että nämä ehdotetut NFT:t on hänen myytävänsä Miramaxin kanssa tehtyjen sopimusten pidätettyjen oikeuksien ehtojen mukaisesti. Hän ilmeisesti jättää huomiotta Miramaxin Tarantinolle lähettämän lakkauttavan kirjeen. On mielenkiintoista nähdä, mitä tälle tapahtuu ensi kuussa.

Oikeusjuttu jätetty toukokuussa korkeimman oikeuden on New Yorkin osavaltion, hienompi Labs kehittäjä Flow blockchain ja yhteistyökumppaninsa kanssa National Basketball Association myydä NBA Top Shot Moments haastettiin oikeuteen luokkansa nostetun oikeusjutun. Valituksen painopiste on, että Flow-lohkoketjun merkit, joka valtuuttaa ja brändää NFT:t, ovat arvopapereita. Oikeudenkäynnin keskiössä on myös NBA Top Shot Marketplace, joka sijaitsee sen verkkosivuilla ja jossa voit ostaa ja myydä näitä hetkiä. Näin ollen väitetään, että rahakkeiden myyntiin ja vaihtoon liittyy rekisteröimättömien arvopapereiden myynti vuoden 1933 arvopaperilain pykälän 12(a)(1) vastaisesti. Huomionarvoista on, että oikeudenkäynti nostettiin osavaltiossa, ei liittovaltiossa. , tuomioistuimessa ja että itse NBA:ta ei nimetty kanteessa. Tämä voidaan ehkä selittää sillä, että NBA ei ollut arvopapereiden liikkeeseenlaskija ja että kantajien asianajaja pitää parempana osavaltion tuomioistuinta, jossa tuomari saattaa olla taipuvainen antamaan asian käsittelyn eikä kohdista heille seuraamuksia.

Nämä tapaukset osoittavat, että tarvitsen asianajajia, jotka ymmärtävät nämä tekniikat ja niiden oikeudelliset vaikutukset. Joten kouluttakaamme tulevia lakimiehiämme tulevaisuutta varten, koska tulevaisuus on nyt!


Marc Powers on tällä hetkellä dosentti Florida International University College of Law:ssa, jossa hän opettaa Blockchain-, krypto- ja sääntelynäkökohtia sekä Fintech-lakia. Hän jäi äskettäin eläkkeelle Am Law 100 -lakitoimistossa, jossa hän rakensi sekä kansallisen arvopaperioikeudenkäynnin ja säännösten täytäntöönpanon käytännön tiimin että hedge-rahastoalan käytännön. Marc aloitti lakimiehen uransa SECs Enforcement Divisionissa. 40 vuoden lakimiestyönsä aikana hän oli mukana edustuksessa, mukaan lukien Bernie Madoff Ponzi -järjestelmä, äskettäinen presidentin armahdus ja Martha Stewartin sisäpiirioikeudenkäynti.


Esitetyt mielipiteet ovat tekijöiden yksin, eivätkä välttämättä heijasta Cointelegraphin tai Florida International University College of Lawn tai sen tytäryhtiöiden näkemyksiä. Tämä artikkeli on tarkoitettu yleiseen tiedoksi, eikä sitä ole tarkoitettu eikä sitä tule pitää oikeudellisena tai sijoitusneuvona.


Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *