Aussie kilpailuvahti tutkii metaa kryptohuijausmainosten vuoksi

Uutiset tulevat vasta päivä sen jälkeen, kun miljardööri Andrew "Twiggy" Forrest ilmoitti ryhtyvänsä oikeustoimiin sosiaalisen median jättiläistä vastaan.

Australian kuluttaja- ja kilpailuviranomainen (ACCC) tutkii Facebookin emoyhtiötä Metta alustan pitkään jatkuneen vilpillisen kryptovaluuttamainosten sarjan vuoksi.

Uutiset tulevat vain päivä sen jälkeen, kun Cointelegraph ilmoitti, että miljardööriliikemies Andrew "Twiggy" Forrest aloitti rikosoikeudellisen kanteen sosiaalisen median jättiläistä vastaan, koska se väitti palvelevan käyttäjiä salaushuijausmainoksia ja väärennettyjä artikkeleita, joissa käytettiin hänen nimeään ja kaltaisuuttaan.

Lukuisia muita korkean profiilin julkkiksia Hugh Jackmanista Nicole Kidmaniin on käytetty petollisesti houkutellakseen käyttäjiä sijoitushuijauksiin.

ACCC väittää, että Meta antoi salaushuijarit rikkoa Australian kuluttajalakia ja huijata uhreilta satoja tuhansia dollareita.

ACCC:n puheenjohtaja Rod Sims sanoi The Australianille 3. helmikuuta antamassaan kommentissa, että vaikka heidän tutkimuksessaan on yhtäläisyyksiä Forrestin tapauksen kanssa, "ACCC:n tutkimus on erillinen ja koskee erilaisia lakikysymyksiä".

Vaikka Forrestin tapaus koskee Australian Kansainyhteisön rikoslain mahdollisia rikkomuksia, ACCC tutkii, onko Meta "herättänyt huolta" Australian kuluttajalain nojalla.

"Tohtori Forrestin tavoin katsomme, että Metan pitäisi tehdä enemmän havaitakseen, estääkseen ja poistaakseen vääriä tai harhaanjohtavia mainoksia Facebook-alustalta, jotta kuluttajia ei johdeta harhaan ja huijareita estetään tavoittamasta mahdollisia uhreja."

Forrest väittää, että tekemättä riittäviä toimenpiteitä estääkseen huijauksen jakamisen alustallaan Meta ei vain riko Australian rahanpesulakeja, vaan myös käyttäytyi "rikollisesti holtittomasti".

Aluksi hän vie asiansa Länsi-Australian magistrates Courtiin 28. maaliskuuta, ja sitovaa kuulemista odotetaan myöhemmin tänä vuonna.

Hän aloitti myös samanaikaisen siviilioikeudenkäynnin Kalifornian korkeimmassa oikeudessa viime syyskuussa vaatien kieltomääräystä. Asia on edelleen vireillä, eikä siviilioikeudenkäynnin päivämäärää ole vielä päätetty.

Vuonna 2020 Australian Securities and Investments Commission (ASIC) antoi varoituksen väärennetyistä julkkisten tukemista kryptomainoksista, mukaan lukien Jackman, Kidman ja jopa Waleed Aly.

Myös muiden julkkisten, kuten Elon Muskin, Bill Gatesin ja Richard Bransonin, kuvia on varastettu kryptohuijausten eteen.

Australialaiset Facebook-käyttäjät ovat ilmoittaneet menettäneensä satoja tuhansia huijauksen vuoksi, mukaan lukien yksi väitetty uhri, joka kertoi The Australianille, että heidän mielestään huijaus oli laillinen, koska siinä esiintyi Forrest.

"Andrew Forrest on ikoni miljoonille australialaisille, ja pidätte häntä korkeassa arvossa, kaikki, mitä häneen liittyy, on laillista, koska se tulee julkisuuteen Facebookin kautta", he sanoivat.

Aiheeseen liittyvä: Aussie-miljardööri haastaa Facebookin oikeuteen kryptohuijauksista AG:n suostumuksella

Vuonna 2019 Forrest oli useiden australialaisten julkkisten joukossa, mukaan lukien Kate Winslet, joiden on virheellisesti sanottu antaneen todistuksen vilpillisestä kryptovaluutasta.

Yksi huijauksen versio lainasi julkkiksia väärennetyissä valtavirran uutisartikkeleissa, jotka mainostivat väärennettyä Bitcoin-sijoitusalustaa.

Kuten Cointelegraph raportoi elokuussa 2021, sijoitushuijaukset maksoivat australialaissijoittajille yli 50,5 miljoonaa dollaria vuoden 2021 kuuden ensimmäisen kuukauden aikana, ja kryptohuijaukset aiheuttivat yli 50 % tappioista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *