Kazakstan estää internetyhteyden mielenosoitusten jälkeen

Kryptoteollisuus elää Internetissä. Sitä tarvitaan kaivostoimintaan, kauppaan ja digitaalisen rahan kiertoon. Kerromme, mitä Kazakstanissa tapahtuu ja ketä se saattaa koskea.

Internet-palveluntarjoaja Kazakhtelecom Kazakstanista on katkaissut pääsyn verkkoon koko maassa. Paikalliset uutissivustot ja kaikki kz-vyöhykkeellä isännöidyt resurssit eivät ole saatavilla. Myös matkapuhelinviestintä väheni suurissa kaupungeissa. Asiasta kertoo Global Check -verkkovalvontapalvelu.

Brittiläinen palvelu NetBlocks, joka seuraa verkon tilaa ympäri maailmaa, vahvistaa , että internet on estetty Kazakstanissa. Seisokit alkoivat tammikuun 4. päivänä ja keskiviikkona (5) liikenne lopulta väheni.

Lähde: NetBlocks

Katkot vaikuttivat kiinteän verkon ja matkapuhelinoperaattoreihin. Suurimmat matkapuhelinoperaattorit Kcell, Beeline ja Tele2 toimivat pitkillä katkoksilla. NetBlocks selittää, että verkkotason katkoksia ei yleensä voida ohittaa erityisohjelmistolla tai VPN:llä.

  • Mitä pidit tästä uutisesta Tule keskustelemaan siitä Telegramin BeInCrypto-ryhmässä!

Maa joutui mielenosoituksiin tyytymättömyydestä sähkön hinnan nousuun ja muuttui nopeasti kolmipäiväiseksi poliittiseksi mellakoksi.

Internetin puute vaikuttaa kryptomaailmaan

Kazakstan on maailman toisella sijalla Bitcoinin louhinnan määrässä. Cambridgen yliopiston mukaan maan osuus maailman kaivoskapasiteetista on 18 prosenttia.

Kiinan kaivostyöläiset muuttivat maahan sen jälkeen, kun Peking kielsi tällaisen toiminnan. Kiinalainen kaivosyhtiö Canaan perusti vuonna 2021 Kazakstanissa yli 10 000 kryptovaluuttakaivostilaa.

Kaivostoiminta

"Kazakstanissa kaivostyöntekijöille kaikki on selvää: ei Internetiä, ei kaivostoimintaa", kommentoi Bitriven markkinointijohtaja Roman Zabuga.

Seuraukset, jotka aiheutuvat niin monen kaivossolmun irrottamisesta verkosta, riippuvat sähkökatkon kestosta ja näkyvät muutamassa päivässä. Kaivostyöläiset voivat myös arvioida tappiot jonkin ajan kuluttua, asiantuntija lisää.

kauppiaita

Taloudelliset tappiot eivät kuitenkaan uhkaa vain kaivostyöläisiä. Kazakstanin kauppiaat ovat menettäneet pääsyn tileihinsä. Ilman kykyä hallita positioita monet voivat menettää pääomaa, varsinkin jos he käyttävät vipuvaikutusta.

kryptan pidikkeet

Sillä välin Nur-Sultanin asukkaat murtautuvat pankkiautomaateihin ja nostavat käteistä massasta, koska he pelkäävät menettävän käteisensä pankkitileillä. Kortilla maksaminen ei enää ole mahdollista, sillä maksupäätteissä tulee olla internetyhteys.

Maksut

Kazakstanissa on harvoja paikkoja, joissa voit maksaa kryptovaluutoilla, mutta tämä ominaisuus ei ole käytettävissä ilman Internetiä. Venezuelan asukkaat ovat jo kokeneet samanlaisen tilanteen sähkökatkojen aikana. Heillä oli kuitenkin matkapuhelinyhteys ja he vaihtoivat digitaalisia kolikoita tekstiviesteiksi. Kazakstanilla ei ole tätä mahdollisuutta, koska useimmat matkapuhelinoperaattorit eivät toimi.

Artikkeli Kazakstan estää Internet-yhteyden protestien jälkeen nähtiin ensimmäisen kerran BeInCryptossa .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *