Kybervalvoja etsii DeFi-huijareita, jotka juoksevat karkuun 25 miljoonan dollarin mattovedolla

Ainutlaatuinen Cointelegraph-haastattelu 25 miljoonan dollarin StableMagnet-maton vetämisestä vastuussa olevan DeFi-huijariryhmän jäljittämisestä.

Digitaalisen rahoituksen maailmassa, jossa ryöstön ase on mieluummin tietokone kuin puoliautomaattinen tuliase, eri puolilta maailmaa tapahtuvien huijausten ja petosten jäljittämisestä tulee keskitetyille poliisivoimille lähes mahdotonta.

Cointelegraphin haastattelussa anonyymi kybervalvoja kertoo kuitenkin, kuinka hän onnistui jäljittämään ryhmän hajautetun rahoituksen (DeFi) huijareita, jotka olivat vastuussa 25 miljoonan dollarin StableMagnet-maton vetämisestä, koordinoivat yhteistyötä poliisiviranomaisten kanssa ja saivat lopulta varastetut rahat takaisin. takaisin sijoittajille.

StableMagnet-alusta houkutteli varomattomia sijoittajia varjolla korkean tuoton stablecoin-talletuksista. Tyypillisessä maton vetotapahtumassa StableMagnet onnistui pakenemaan 25 miljoonalla dollarilla, jotka yli 1000 käyttäjää sijoitti.

Juuri ennen maton vetämistä kybervalvoja (ilmeisistä syistä anonyymi) tutki koodin varmistaakseen projektin legitiimiyden ennen sijoittamista. Hän jäi kuitenkin paitsi useista Twitterissä olevista viesteistä, jotka varoittivat häntä järjestelmän mahdollisista hyväksikäytöistä ja haavoittuvuuksista.

Valvoja – aktiivinen eettinen hakkeri – otti asiat henkilökohtaisesti ja lähti jäljittämään huijareita ja tuomaan oikeutta sijoittajille. Hän kertoi Cointelegraphille:

"Minusta vain tuntui, että tämä oli elämäni ainoa tilaisuus – saada erittäin merkityksellinen vaikutus tilanteessa, jossa useimmilla ihmisillä ei ole aikaa ja intoa tehdä sellaista."

Alkaen GitHub-tilin jäljittämisestä kaikkien huijareiden perheenjäsenten tunnistamiseen sosiaalisen median tilien kautta, valvojamme osoitti ryhmän kiinalaisia paikallisia Hongkongista.

Lopulta anonyymi vartija jäljitti huijareiden matkan Manchesterin Chinatowniin – väliaikainen siirto, kunnes hälinä laantui:

"En halunnut heidän joutuvan vankilaan. En pidä siitä, että keskitetyt voimat tulevat hajautettuun maailmaan niin paljon kuin voimme.”

Ottaen asian omiin käsiinsä hän varasi yhdensuuntaisen lentolipun Manchesteriin ja otti yhteyttä paikallisiin poliisiviranomaisiin vedoten kapeaan aikajanaan ennen kuin huijarit muuttavat toiseen paikkaan. Valvojan yllätykseksi Suur-Manchesterin poliisi reagoi nopeasti ja pidätti muutamia huijareita.

Poliisi sai huijareilta eri osia yhdestä USB-laitteesta, joka sisälsi noin 9 miljoonaa dollaria:

"Kun tämä tapahtui, muut projektihenkilöt (huijarit) uskoivat, etten halunnut löytää heitä ja tietää missä he olivat ja saada heille opetusta, jos

Pidätysten jälkeen muut StableMagnetin jäsenet tekivät yhteistyötä kybervalvojan kanssa ja palauttivat suurimman osan saaliista. Kehityksen jälkeen hänen viestinsä on kuulunut äänekkäästi ja selkeästi: "Ehkä ei ole hyvä idea huijata, ei ainakaan Binance Smart Chainissa."

Aiheeseen liittyvä: Crypto YouTube-käyttäjät joutuvat hakkerointi- ja huijausyrityksen uhriksi

23. tammikuuta lukuisia suosittuja krypto-YouTuber-tilejä hakkeroitiin ja niille julkaistiin luvattomia videoita, joissa oli teksti, joka ohjasi katsojia lähettämään rahaa tuntemattomaan (hakkerin) lompakkoon.

YouTuber Michael Gu kertoi Cointelegraphille, että hänen YouTube-kanavansa Boxmining julkaisi videon ilman hänen lupaansa. "Onneksi saimme sen kiinni kahden minuutin sisällä videon julkaisemisesta ja onnistuimme poistamaan sen", hän sanoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *