Georgian kansalaiset vannoivat valan lopettaa krypton louhinta

Pyhä vala vannottiin varmistaakseen, että alueen sähköverkko toimisi tehokkaimmalla tasollaan, sillä krypto-kaivostyöntekijöitä syytetään liiallisen mehun imemisestä.

Georgian Svanetin asukkaat on kerrottu vannovan pyhän valan, etteivät he louhi kryptovaluuttaa selviytyäkseen energiapulasta, jota syytetään Bitcoinin louhinnasta.

Georgian Luoteis-Svanetin alueen talous on riippuvainen matkailumenoista, jotka nousivat joka vuosi vuodesta 2000 vuoteen 2019 Macrotrendsin mukaan . Covid-19-pandemian seurauksena matkailu kuitenkin romahti vuonna 2020 ja on vasta hiljattain alkanut palata Covidia edeltäneelle kasvulle.

Sadat asukkaat ryhtyivät kaivamaan salausta, jonka on syytetty vakavasta sähkönsyötön häiriöstä.

Video mainitsema paikallinen media pistorasiaan Sputnik Georgiassa osoittavat kaivostyöläiset syrjäyttää kirkon 30. joulukuuta 2021 vuoteen pantata pyhä vala St. George, että he eivät kaivoksen kryptovaluutta. Tällaisia pantteja pidetään perinteisesti särkymättöminä joukkovelkakirjoina.

Kryptolouhinnasta on tullut kiistanalainen aihe, sillä asukkaat järjestävät mielenosoituksia Svanetin kaupungissa Mestiassa ja sähköyhtiö Energo Pro, joka toimittaa heille sähköä, uhkaa korottaa sähkötariffeja.

Svaneti on Georgian vuoristoinen alue, jolla on tällä hetkellä joissain osissa ilmaista sähköä, mikä tekee kaivostoiminnasta houkuttelevampaa.

Tämä tilanne on yleistymässä koko maailmassa. Bitcoin-kaivostyöntekijät ovat ryntääneet maihin, joissa on halpaa energiaa paikallisten asukkaiden harmiksi. Kosovon ja Kazakstanin tapauksessa hallitukset ovat kieltäneet kryptolouhinnan säilyttääkseen gr.

Kunnan Mestia antoi statemen t lopussa 2021 selitetään, missä määrin salauksen kaivos on häirinnyt paikallisen energian tarjonta. Se sanoi: "Kulutus on tänä vuonna kasvanut 237 prosenttia aikaisempiin vuosiin verrattuna."

Energiayhtiö Energo Pro kutsui kulutuksen valtavaa kasvua "kestäväksi". Yritys ilmoitti 5. tammikuuta paikalliselle medialle, että seutu kulutti 27 megawattia, mikä on lähes neljä kertaa enemmän tehoa kuin infrastruktuurin oli suunniteltu kestämään.

Aiheeseen liittyvä: Bitcoin-kaivostyöntekijöiden sietokyky geopolitiikkaan – Terve merkki verkostolle

Kosovo Etelä-Euroopassa kielsi äskettäin kryptolouhinnan vaarallisen talvihuollon vuoksi. Kosovon hallitus takavarikoi 300 kaivoslautaa 10. tammikuuta ja pakotti kaivostoiminnan myymään lautansa tai siirtymään lähimaihin.

Kazakstan oli toiseksi aktiivisin maa Bitcoinin louhinnassa, mutta veti tehokkaasti tulpan kaivostyöläisistä poliittisten mielenosoitusten keskellä tämän vuoden ensimmäisellä viikolla. Internet-katkos Keski-Aasian maassa johti 13,4 %:n laskuun Bitcoin-verkon hash-tehossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *