Avausapuohjelma on avain muotibrändeille, jotka lanseeraavat NFT:t vuonna 2022

2021 saattoi olla muodin NFT:n vuosi, mutta vuonna 2022 brändit vaativat NFT:n lanseerausta, jonka takana on apuohjelma idean eteenpäin viemiseksi.

Nonfungible-tokeneista eli NFT:istä on tullut yksi eniten keskusteltuja markkinoita kryptoavaruudessa tänä vuonna. Cointelegraph Researchin tuoreen raportin mukaan NFT-myynnin tavoitteena on 17,7 miljardin dollarin ennätys vuoden 2021 loppuun mennessä.

Näin voi hyvinkin olla, sillä monet valtavirran tuotemerkit ovat alkaneet tuoda markkinoille NFT:itä. Mukaan Tuoreen tutkimuksen välillä Bain & Company ja online ylellisyyttä muoti alustan Farfetch, digitaalinen vuorovaikutus kuluttajat tulevat yhä tärkeämmäksi tuotemerkkejä. Raportissa todetaan erityisesti, että "digitaalinen vuorovaikutus vertaisten kanssa on kasvussa valittaessa tuotteen ostoa." Sellaisenaan suoraan brändeihin ja niiden kuluttajiin sidotut ei-korjattavat rahakkeet ovat nyt tärkeämpiä kuin koskaan ennen.

Ymmärtää mitä hyödyllisyys tarkoittaa muodissa NFT:ssä

Vaikka on huomionarvoista, että valtavirran levy-yhtiöt, kuten Adidas, Dolce & Gabbana ja muut, ovat jo julkaisseet NFT:itä, ei-korjautuvien tokenien takana oleva apuohjelma on osoittautunut muotibrändin menestyksen todelliseksi avaimeksi . Karinna Grant, digitaalisen muotimarkkinapaikan The Dematerialisedin toinen toimitusjohtaja, kertoi Cointelegraphille, että apuohjelmat antavat ei-korjattaville tokeneille tarkoituksen ja arvon:

"Aivan kuten tosielämässä, jossa fyysinen kortti voi skannata pääsyn klubiin, apuohjelma voi olla mitä tahansa NFT:n käyttämisestä jäsenpassina, kykyyn käyttää omaisuutta pelissä tai kestävän kehityksen tai sosiaalisen toiminnan sisällyttämistä. Vastuuetu NFT:n ostajille."

Grant huomautti, että The Dematerialized on kokeillut useita hyödyllisyysmuotoja jokaisen alustan julkaiseman muodin NFT-tipun kanssa. Hän selitti, että aikaisemmat julkaisut ovat sisältäneet apuohjelmia, kuten 3D-resurssin käyttämistä tai pelaamista lisätyssä todellisuudessa tai pääsyn vapauttamiseen brändiyhteisöihin. "Rebecca Minkoffin loppuunmyyty NFT-kokoelman myötä syyskuussa korkein NFT-taso vapautti VIP-pääsyn brändikokemuksiin vuodeksi." Hän lisäsi: "Karl Lagerfeldin "x Endless" -kokoelma tarjosi mahdollisuuden Karl-keräilytuotteiden omistajille, IRL:stä. ja URL-lippu Pariisissa vuonna 2022 järjestettävään bränditapahtumaan, jossa on toinen julkaisu, johon vain Karlin haltijat kutsutaan osallistumaan."

On käynyt selväksi, että muoti-NFT:iden on tarjottava jonkinlaista kuluttajien sitoutumista, jotta brändit voivat olla vuorovaikutuksessa yksilöiden kanssa sekä fyysisessä että digitaalisessa maailmassa. NFT-konsulttitoimiston VaynerNFT:n presidentti Avery Akkineni kertoi Cointelegraphille, että vaikka joidenkin NFT:iden hyödyllisyys voi olla yksinkertaisesti taiteen vuoksi, NFT:itä lanseeraavat brändit vaativat syvempää toimivuutta, joka perustuu olemassa olevaan yhteisöön.

Esimerkiksi Akkineni kertoi, että VaynerNFT auttoi äskettäin globaalia muotitaloa Coachia lanseeraamaan ensimmäisen NFT-mallistonsa, jossa oli kahdeksan Coach Holiday -eläintä brändien Snow City -digitaalipelistä. Akkineni lisäsi, että NFT lanseerattiin myös Coachin 80-vuotisjuhlan kunniaksi, minkä tuloksena syntyi 80 ainutlaatuista digitaalista taideteosta, joissa on mukana kahdeksan Coach-lomaeläintä.

"Bella the Penguin" Coach NFT -kokoelmasta. Lähde: VaynerNFT

Akkineni selitti, että jokainen digitaalinen Coach NFT myöntää myös alkuperäisille omistajille oikeuden saada yksi tilaustyönä valmistettu fyysinen rogue bag vuonna 2022. ”Valmentaja halusi tutustua tähän uuteen NFT-maailmaan, mutta halusi päästä sisään tavalla, joka ei kaupallistaisi heidän IP-osoitettaan tai pyytäisi kuluttajia maksamaan mistään", hän sanoi. Tehokkaan yhteydenpitoon Coach-yhteisön kanssa Akkineni mainitsi, että Coach NFT:t jaettiin ilmaiseksi 17.–24.12. tänä vuonna:

"Coach NFT:t olivat oikeutettuja Polygon-lohkoketjussa. Valmentaja varmisti, ettei kaupallistanut liian aikaisin ja oppi tilaa kysynnän mittaamiseksi nähdäkseen, oliko heidän yleisönsä kiinnostunut NFT:stä.

Muoti-NFT:iden on toimittava myös metaversessa

Se, että tuotemerkkien on nyt oltava vuorovaikutuksessa kuluttajien kanssa sekä virtuaalisesti että tosielämässä, on myös lisännyt NFT:iin teknistä hyödyllisyyttä. Kuten Bain & Companyn uusin ylellisyystavaroita raportti toteaa ”uusi avainsanoja ja lauseita – kuten metaverse, personointi mittakaavassa, ja teknologian pino – tulevat esiin kuin alan kasvaessa ja kehittyy.”

Sellaisenaan jotkut yritykset ovat alkaneet tutkia NFT:itä Metaversessa. Esimerkiksi Pet Krewe, lemmikkieläinten vaatteiden verkkokauppayritys, avasi äskettäin digitaalisen kaupallisen tilan Metaverse-yhteisössä, joka tunnetaan nimellä "ShibaVerse". Allison Albert, Pet Krewen perustaja ja toimitusjohtaja, kertoi Cointelegraphille, että yritys mainostaa brändiään esittelemällä NFT-lemmikkivaatteitaan Metaversessa, joka sisältää ilmapallokoiria nimeltä "Shibaloons".

Lähde: Pet Krewe

Albertin mukaan Pet Krewen NFT:itä käytetään ainutlaatuisina malleina, jotka sopivat Shibalooneihin. Albert huomautti, että nämä puvut voidaan pitää ja vaihtaa ShibaVersen eri Shibaloon-koirien päällä, mutta Pet Krewe käyttää tätä digitaalista kaupallista tilaa toisena brändin sitoutumisen tai markkinoinnin muotona. ”Voimme olla yhteydessä koiraa rakastaviin asiakkaisiin koirakeskeisessä Metaversessa. Tämä tavoittaa asiakaskuntamme täysin erilaisessa markkinointielementissä."

18-vuotias muotimerkki Mishka on myös tullut NFT-avaruuteen kuuluisalla silmämunalogollaan. 6 696 NFT:n kokoelma tunnetaan nimellä "The Keep Watch Crew" tai lyhennettynä "KWC". Mishka NFT:n ja Keep Watch Crew:n perustaja Greg Mishka kertoi Cointelegraphille, että Keep Watch on ikonisin ja tunnetuin brändäyselementti. Mishka, sekä faneille että katuvaate- ja muotiyhteisölle.

Andy Milonakis KWC NFT. Lähde: Mishka

Merkin vahvan käyttäjäkunnan vuoksi Mishka selitti, että KWC NFT:t ovat brändin seuraava luku. "KWC on lippunne siihen, mitä me kutsumme MISHKAVERSEksi. Välittömät hyödyt sisältävät elinikäiset alennukset ja eksklusiiviset tavarat", hän selitti. Mishka lisäsi, että levy-yhtiö työskentelee integroidakseen Web3-elementtejä verkkosivustoonsa. "Tämän ansiosta kuluttajat voivat tarkistaa omistamansa NFT:t päästäkseen verkkosivuston kautta eksklusiivisille sivuille ja droppeille."

Pitäisikö muodin NFT:t edelleen sitoa fyysisiin esineisiin?

Vaikka muodin NFT:n hyödyllisyys ulottuu enemmän kuin pelkkä digitaalisten tuotteiden tarjoaminen fyysisiin tuotteisiin, jotkut alan toimijat uskovat, että tämä on edelleen yksi tärkeimmistä toiminnoista. Esimerkiksi Grant totesi, että fyysisten kohteiden yhdistäminen digitaalisiin NFT:iin on kriittinen osa kaikkien luokkien ei-fungible tokenien käyttöönottoprosessia. Hän tarkensi:

"Meillä on erittäin mielenkiintoinen jakautunut näkökulma nykyiseen yhteisöömme: puolet pyytää enemmän fyysistä ja puolet enemmän vain digitaalista. Kuitenkin, kun teemme kyselyitä nykyisen yhteisömme ulkopuolella, luku on paljon suurempi. Tämä on järkevää, koska ensimmäistä kertaa tai uudet NFT-omistajat uskovat edelleen perinteisemmin, että fyysiset tuotteet ovat "arvokkaampia" kuin digitaaliset.

Toistaen Grant, Mishka kommentoi, että on tärkeää saada fyysisiä esineitä, jotka voidaan vaatia tai saavuttaa ostamalla jotain Metaversesta, koska useimmat kuluttajat elävät edelleen "todellisessa maailmassa".

Tästä syystä ei pitäisi tulla yllätyksenä, että valtavirran muotimerkki, kuten Coach, lahjoitti NFT-pidikeille fyysisiä tilauksesta valmistettuja rogue-laukkuja. Mielenkiintoista kuitenkin, että Akkineni mainitsi, että joskus NFT-haltijat eivät lunasta fyysisiä tuotteitaan, mikä on osoittautunut pätevän muiden kuluttajille suunnattujen tuotemerkkien pudotuksille. "VaynerNFT teki yhteistyön nimeltä "Anwar Carrots x Veefriends", joka oli kokoelma, joka myytiin Nordstromissa ja joka oli kaikkien "Self-Aware Hare" NFT-haltijoiden saatavilla. Vasta muutamien muistutusten jälkeen haltijat lunastivat tavarat", hän kommentoi.

Muoti-NFT:t ovat trendi

NFT:n nousu vuonna 2021 on osoittanut kasvun etenemistä suurille brändeille. Vaikka Niken kaltaiset yritykset ovat jo ryhtyneet toimiin päästäkseen Metaverseen , useampi tuotemerkki seuraa perässä. Näin on käynyt maailman siirtyessä kohti digitaalisia liiketoimintamalleja, joita myös COVID-19:n nousu on edistänyt. Esimerkiksi Albert selitti, että Pet Krewe on edelleen epävarma siitä, miten COVID-19 tulee etenemään vuonna 2022, ja huomautti, että nykyiset toimitusketjut ovat edelleen häiriintyneitä:

"Meidän on suojattava vetomme vaihtoehtoisista tulovirroista. Pääsy metaversumiin, joka on linjassa omien yritysarvojemme kanssa, tarkoittaa, että voimme lisätä tuloja taide-NFT:n ja digitaalisten puettavien tuotteiden avulla.

Grant huomautti lisäksi, että The Dematerialized on innoissaan "käyttäytymistä muuttavista julkaisuista", joihin kuuluu NFT:n käyttö fyysisten tuotantomenetelmien häiritsemiseen. On kuitenkin tärkeää huomauttaa, että brändit kohtaavat haasteita matkan varrella.

Grantin mukaan muotimerkit kohtaavat kolme tärkeintä estettä, joista ensimmäinen on ajattelun muutos Web3:n ja digitaalisen omistajuuden arvosta. Toiseksi Grant selitti, että NFT-julkaisun tarkoituksen ja tarinan ymmärtäminen on tärkeää: "Tuemme lanseerauksia, jotka ovat osa pitkän aikavälin strategisia sitoumuksia Web3:een, emme markkinointitemppuja, joilla halutaan kasvattaa hetkellisesti tuloja."

Lopuksi Grant huomautti, että suurille brändeille tulee olemaan haastavaa varmistaa 3D-resurssien suunnitteluprosessi talossa. Silti Grant on edelleen optimistinen, että nämä haasteet ratkaistaan: "Maavirtaan omaksuminen tulee, kun enemmän merkittäviä muotibrändejä, vaikuttajia ja luojia tulee mukaan."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *