Andy Warholin NFT-teoksia myydään Miamissa

Tunnetun pohjoisamerikkalaisen taiteilijan Andy Warholin, yhden pop-taideliikkeen suurimmista hahmoista, teoksia myydään NFT-muodossa Art Basel -tapahtumassa Miamissa.

Warhol, joka on edelläkävijä kaupallisten ikonien, kuten Campbellin keittölkkien, muuttamisessa taiteeksi ja joka on jäljentänyt satoja kappaleita The Factory -nimisessä studiossa, saa vähintään kolme teosta, joita markkinoidaan non-fungible tokenissa (NFT) muodossa tänä lauantaina (4).

Art Basel , yksi perinteisimmistä tapahtumista Miamissa, Floridassa, loi digitaalisen ympäristön NFT:llä lyötyjen teosten esittelyyn ja myyntiin.

  • Mitä mieltä olit tästä uutisesta? Tule puhumaan hänestä Telegramin BeInCrypto-ryhmässä!

Koko Basel herätti krypto-taiteen harrastajien ja kannattajien kiinnostuksen. Tapahtumassa esiintyy useita tunnettuja hahmoja tuosta universumista, mukaan lukien "Size Chad", rakas hahmo avaruudessa, joka tunnetaan esiintymisestä "chadina".

Vuoden 1982 T-paidassa koristeltu kuuluisa Campbell Soup -kuva tarjotaan 125 000 dollarilla . Teos, joka tunnetaan myös nimellä 32 Campbell-keittopurkkia, valmistettiin alun perin vuonna 1962. Maalauksia on 33 kappaletta, kukin 50,8 cm korkea ja 40,6 cm leveä, ja niihin on maalattu Campbell-keittopurkki – jokainen yksi yrityksen tölkkikeittolajikkeista. tarjottiin tuolloin. Yksittäiset maalaukset tehtiin käyttämällä puolikoneistettua silkkipainoprosessia.

Warholin kaksi muuta teosta ovat vuoden 1980 "Art" T-paita, jonka arvo on 95 000 dollaria, ja vuoden 1977 Volkswagen Beetle -silkkikangas, jonka hinta on 600 000 dollaria. Ostajat eivät saa täyttä Warholia, jos he ostavat yhden tai kaikki NFT:t myyntiin.

Jokainen NFT edustaa murto-osaa, arvoltaan 0,01 % Warholin kappaleesta. Cardano-verkostoa käyttävä Budja myy 499 tokenia ja pitää 501 kappaletta jokaisesta kappaleesta, mikä antaa sille oikeuden hallita teosten omistusta 51 prosentin osuudella. Huolimatta suurimmasta osasta Warholin tokeneista alustan omistaja Rudolf Budja selitti Barron'sille, että nämä NFT:t voidaan näyttää joissakin virtuaaliympäristöissä:

"Keräilijät voivat sijoittaa teoksensa virtuaaliseen huoneeseen, kuten "metaverssiin", jossa sinulla voi olla oma galleria. Luomme rahakkeita, jotka edustavat todellista taidetta. haluamme tehdä NFT:n jokaiselle taideteokselle”.

Warholin NFT:n ostajat eivät voi perustellusti väittää omistavansa todellista poptaiteen kuninkaan teosta. Silti pieni digitaalinen bitti voi lopulta olla arvokkaampi kuin mitä he maksavat NFT-hulluudessa. Art Basel Miami antaa vierailijoille myös mahdollisuuden kolikoida omia NFT-kuvia.

Brasilialainen Art Baselissa

Myös Street Artista uransa aloittanut taiteilija Eduardo Kobra on Miamissa 12 teoksensa kanssa. Yksi esillä olevista teoksista on uudelleenluettu ikoninen valokuva aktivisti Martin Luther Kingistä (1929-1968), joka osallistui marsseihin Selmasta Montgomeryyn maaliskuussa 1965.

kuva: Eduardo Kobra

NFT-buumi vuonna 2021

Digitaaliset keräilykohteet, joita voidaan myös huutokaupata ja käydä kauppaa alustoilla, jotka käyttävät Blockchainia esimerkiksi omistusoikeuksien turvaamiseen, ja kryptovaluutat maksuvälineenä ovat tulleet jäädäkseen, sillä tänä vuonna markkinoilla nähtiin NFT-buumi.

Pelkästään vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä tämän markkinaraon arvo oli DappRadar- tutkimuksen mukaan yli 10 miljardia dollaria. Menestys oli niin ylivoimainen, että termi non-fungible token (NFT) valittiin vuoden sanaksi Collins-sanakirjassa sen lisäksi, että se oli johtava taiteen vaikuttajien luettelossa vuonna 2021 , missä asemassa ei ole koskaan ollut ei-ihminen.

Joidenkin NFT-sopimusten kaupankäyntimäärät ja hinnat nousivat jyrkästi. Bored Ape ja CyberPunk digitaaliset taideteokset – kaksi suosituinta ja kalleinta NFT:tä – tuottavat kumpikin yli 400 000 dollaria. Jotkut NFT:t myytiin miljoonilla dollareilla, mukaan lukien ennätykselliset 69 miljoonaa dollaria, jotka maksettiin taiteilija Beeplen teoksesta toukokuussa 2021.

Crypto-osakkeet Miamissa

Kaupunginjohtaja Miami, Francis Suarez, on jo julistettu kannattaja cryptoactives toimia, jotka aikovat kaupunkiin Etelä Floridassa krypto Järistyksen Yhdysvalloissa.

Hän on työskennellyt useiden toimien parissa kryptoaktiivisten aineiden edistämiseksi, kuten Miami Heat -stadionin nimeämisen uudelleen FTX Arenaksi.

Artikkeli Andy Warholin teoksia NFT:llä myydään Miamissa nähtiin ensimmäisen kerran BeInCryptossa .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *