Kaasutomat tapahtumat mullistavat Web3

:n

DeFin seuraavan aallon käyttäjät käyttävät L2-ketjuja ja ovat vuorovaikutuksessa vapaasti tai lähes nollakustannuksin uudempien DeFi-sovellusten kanssa.

Skaalautuvuus on yksi hajautettujen rahoitussovellusten (DeFi) suurimmista esteistä, ja se on luonut valtavia esteitä markkinoille pääsylle. Läheisesti tähän on liittynyt kysymys korkeista kaasumaksuista, jotka ovat edelleen suuri kipukohta Web3-avaruuden uusille tulokkaille. Kun Web3 siirtyy valtavirtaan, nämä kaasukustannukset tulevat minimaalisiksi. Käyttäjän kokemuksesta tulee täysin kaasuton, kuten se on Web 2.0 -sovelluksissa.

Skaalautuvuuden puutteen ja verkon ruuhkautumisen seurauksena kaasumaksut ovat nousseet pilviin, mikä edelleen estää käyttäjiä suorittamasta erilaisia tapahtumia lohkoketjussa. YChartsin raportin mukaan keskimääräinen kaasun hinta Ethereumissa on noin 146 Gwein tasolla tätä kirjoitettaessa. Kaasumaksujen korkeista kustannuksista on tullut taloudellinen painajainen tavallisille käyttäjille Web3-tilassa. Tämä on johtanut ratkaisun etsimiseen, joka parantaa hajautettua rahoitusekosysteemiä ja tekee siitä käyttökelpoisemman ja saavutettavamman.

Skaalautuvuusongelman ratkaiseminen

Joten kysymys kuuluu, mihin toimiin voimme ryhtyä kaasumaksujen minimoimiseksi? Vaikka on olemassa useita strategioita, joita voidaan käyttää kaasukulujen alentamiseksi ja lieventämiseksi, useimmat niistä voidaan tiivistää joko toisen kerroksen 1 lohkoketjun rakentamiseen tai Ethereumin parantamiseen. Toinen alue, jota on julistettu tapana ratkaista tämä ongelma, ovat kerroksen 2 skaalausratkaisut.

Aiheeseen liittyvä: Vaikka Ethereum 2.0 on käynnissä, L2-skaalaus on edelleen avainasemassa DeFin tulevaisuudelle

Layer-2 viittaa verkkoon tai tekniikkaan, joka toimii taustalla olevan lohkoketjuprotokollan päällä parantaakseen sen skaalautuvuutta ja tehokkuutta. Nämä kerroksen 2:t käyttävät matematiikkaa ja salausta vahvistaakseen tapahtumat turvallisesti lähettämättä niin paljon tietoa lohkoketjuun. Se on kuin koota yhteen tuhat tapahtumaa yhden hinnalla luopumatta (liian suuresta) turvallisuudesta. On olemassa joukko 2-tason protokollia, joiden avulla Ethereumin käyttäjät voivat leikata maksunsa minimiin. Joitakin esimerkkejä ovat muun muassa nollatietokokoelmat, Optimistic Rollupit ja Plasma. Jokaisella niistä on erilaisia kompromisseja. Jotkut ovat nopeampia kuin toiset, jotkut ovat turvallisempia kuin toiset.

Kaasumaksuista tulee historiaa

Kun skaalautuvuusongelmat on ratkaistu, kaasumaksuista tulee paljon merkityksettömiä. Alla olevista kuvista näet, että L2:n kaasumaksut ovat huomattavasti halvempia.

Seuraava kysymys on, miksi pakottaa käyttäjä maksamaan kaasusta joka vaiheessa? Tässä tulee esiin kaasuttomat metatransaktiot. Metatapahtumat vievät asioita eteenpäin sallimalla eri käyttäjien asioida julkisessa lohkoketjussa ilman transaktiomaksuja. Hajautetun sovelluksen (DApp) kehittäjä sponsoroi mitätöntä kaasua käyttäjän puolesta. Tämä rakentaa saumattomamman käyttökokemuksen, koska käyttäjien ei tarvitse ymmärtää eri lohkoketjualustojen sisäistä toimintaa ja kaasumaksujen dynamiikkaa.

Aiheeseen liittyvä: Ethereum-maksut nousevat pilviin – mutta kauppiailla on vaihtoehtoja

Metatapahtumat käyttävät kryptografiaa, jossa käyttäjien on allekirjoitettava tapahtuma ja todennettava se. Suurin ero tässä on, että kolmannen osapuolen välittäjä poistaa monimutkaisuudet hallitsemalla tapahtumaa, maksamalla kaasun ja lopuksi viimeistelemällä tapahtuman lähettämällä sen vastaanottavaan osoitteeseen.

Web3-tilan mullistaminen: Ratkaisuja kaasuongelmiin

Edellä mainittujen ratkaisujen lisäksi on olemassa useita strategioita, joita voidaan hyödyntää kaasukustannusten vähentämiseksi tai ainakin alentamiseksi:

Tapahtuma-aikojen ajoitus: Ethereum-kaasun hintojen tiedetään vaihtelevan päivän sisällä, kun erilaisia ketjun tapahtumia tapahtuu ja eri puolilla maailmaa heräävät. Tämän seurauksena vuorokauden aikana on tiettyjä aikoja, jolloin kaasun hinnat ovat todennäköisesti huomattavasti alhaisemmat. Yksi tapa alentaa kaasumaksuja olisi arvioida nämä ajat ja kohdistaa niihin asioinnissa. Paxfulin tutkimus on osoittanut, että vilkkaimmat ja kalleimmat ajat ovat kello 8.00–13.00 (EST), ja suurin osa Euroopasta ja Yhdysvalloista on hereillä ja töissä tuona aikana. Vertailun vuoksi keskiyöstä neljään (EST) on havaittu olevan paljon vähemmän kiireinen ja lopulta halvempi.

Vakaiden ketjun ulkopuolisten maksuverkostojen käyttö: Xpal off-chain -maksukanava kehittää maksuratkaisua, joka mahdollistaa välittömän maksutapahtuman hyväksynnän sekunneissa halvimmalla maksulla osakekaasujärjestelmän kautta. Tämä tehdään veloittamalla maksun määrään verrannollinen nimellinen maksu.

Välitysinfrastruktuuri: Web3:n tulevaisuus on moniketjuinen ja kaasuton. Erilaiset ketjut, kerrokset-kaksi ja skaalausratkaisut yhdistyvät saumattomasti skaalautuvuuden ja nopeuden varmistamiseksi. Ihanteellisessa maailmassa jokapäiväinen käyttäjä poistuisi blockchain-päänsärystä. Heidän ei tarvitsisi lajitella kaikkia eri ketjuja ja kerroksia – kahta voidakseen käyttää DApp:ta. Se tapahtuisi vain taustalla.

Moniketjuinen välitysverkko on paras ratkaisu tämän vision toteuttamiseen. Kuten yllä olevassa kaaviossa selitetään, käyttäjä välittää pyyntönsä välityssolmulle (suorittajalle), joka sitten hallinnoi tapahtumaa käyttäjän puolesta. DApp voi sitten hyvittää tälle välityssolmulle tapahtuman kaasumaksun, joten käyttäjän ei tarvitse maksaa kaasumaksua tai hallita muita tapahtumaparametreja onnistuakseen.

Tällaisen infrastruktuurin avulla käyttäjät voivat yhdistää lompakkonsa mihin tahansa DAappiin, käyttää välittömästi varojaan missä tahansa ketjussa tai L2/rollupissa ja nauttia sitten kaasuttomasta kokemuksesta kaikkialla.

Johtopäätös: Web3:n tulevaisuus

Web3 onnistuu ottamaan Web 2.0:n käyttöön nopeammin tai jopa korvaamaan sen kokonaan vain, jos käyttäjät voivat olla vuorovaikutuksessa vapaasti ilman korkeiden kaasumaksujen taakkaa.

Kaikki, mitä olemme nähneet DeFissä tähän mennessä, on kirjaimellisesti vain raapinut pintaa. Olemme saaneet vilauksen siitä, mitä tulevaisuus tuo meille tullessaan. UX tulee olemaan ensiarvoisen tärkeä rooli, jonka avulla voimme skaalata ja saada uusia ihmisiä mukaan.

Ennustamme tulevaisuuden, jossa liiketoimista tulee yksinkertaisesti ilmaisia, välittömiä ja turvallisia. Otetaan esimerkiksi, kun katsot elokuvaa Netflixissä, maksat vain tilausmaksun ilman, että sinun tarvitsee käsitellä käyttökustannuksia tai hosting-maksuja. Web3:n käyttökokemusta yksinkertaistamalla markkinoille pääsyn esteitä alennetaan, jolloin siitä tulee lopulta avoimempi laajemmalle käyttäjäkunnalle.

Tämä artikkeli ei sisällä sijoitusneuvoja tai -suosituksia. Jokaiseen sijoitus- ja kaupankäyntiliikkeeseen liittyy riskejä, ja lukijoiden tulee tehdä omat tutkimuksensa päätöstä tehdessään.

Tässä esitetyt näkemykset, ajatukset ja mielipiteet ovat vain kirjoittajan omia eivätkä välttämättä heijasta tai edusta Cointelegraphin näkemyksiä ja mielipiteitä.

Ahmed Al-Balaghi on Biconomyn toimitusjohtaja ja yksi perustajista. Sitä ennen Ahmed työskenteli Jabbar Internet Groupissa, Dubaissa toimivassa pääomasijoitusyhtiössä. Hän perusti myös Encryptedin, MENA:n suurimman podcastin, joka on omistettu fintech-, lohkoketju- ja kryptoomaisuuksille. Sitä ennen Ahmed työskenteli lohkoketjututkijana Shanghaissa, Kiinassa. Hän on työskennellyt myös instituutioissa, kuten Citibank, Dow Jones ja Ofgem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *