Puomi vai romahdus? Onko olemassa tapaa, jolla Bitcoinin hinta saavuttaa 100 000 dollaria vuonna 2022?

BTC:n hinta kääntyi odottamattomaan laskuun tammikuussa, mutta onko olemassa katalyyttejä, jotka voisivat tukea juoksua 100 000 dollariin vuonna 2022?

Internet on täynnä Bitcoinin (BTC) hintaennusteita. Esimerkiksi jotkut analyytikot uskovat, että lippulaiva krypto saavuttaa miljoonan dollarin kolikolta seuraavan 10 vuoden aikana, kun taas toiset uskovat, että BTC-hinta putoaa lopulta nollaan.

Käsittelemättä ennusteita, jotka ovat viisi tai enemmän meitä edessämme, keskitytään siihen, mitä Bitcoin voisi tehdä esimerkiksi seuraavan kuuden kuukauden aikana?

Ennusteet vaihtelevat jälleen rajusti. Esimerkiksi Nexo Financen perustaja Antoni Trenchev näkee Bitcoinin hinnan nousevan 100 000 dollariin vuoden 2022 puoliväliin mennessä.

Toisessa päässä on Sussexin yliopiston professori Carol Alexander, joka uskoo, että Bitcoinin hinta voi pudota jopa 10 000 dollariin, mikä tuhoaa kaikki sen vuonna 2021 saavuttamat voitot.

Bitcoin on ollut trendissä melkein näiden kahden äärimmäisen kaukana olevan ennusteen puolivälissä, ja lehdistöhetkellä yhden BTC:n ostohinta on lähellä 36 500 dollaria Coinbasessa.

BTC/USD viikoittainen hintakaavio. Lähde: TradingView

Bitcoinin levikki kasvaa keskimäärin 6,25 BTC:tä 10 minuutissa seuraavaan puolittumiseen vuoden 2024 alussa. Tämä tarkoittaa, että kaivostyöläiset tuottavat noin 900 BTC:tä joka päivä. Tämän seurauksena kesäkuun 2022 loppuun mennessä BTC:tä luodaan vuoden aikana yhteensä 162 900.

Tämä nostaisi liikkeessä olevan Bitcoinin kokonaistarjonnan noin 19 078 miljoonaan BTC:hen. Jos BTC:n hinta on 100 000 dollaria siihen mennessä, sen kokonaismarkkina-arvo olisi lähes 2 biljoonaa dollaria, mikä on 128,50 % enemmän kuin vuoden avausarvosta lähes 875 miljardia dollaria.

Päinvastoin, pudotus 10 000 dollariin laskeisi kaikkien liikkeelle laskettujen rahakkeiden Bitcoin-markkina-arvon yli 190 miljardiin dollariin, mikä on 685 miljardia dollaria eli noin 78 % tämän vuoden avauksesta.

Joten suurin kysymys, joka tulee mieleen näiden hämmästyttävien ennusteiden tarkastelun jälkeen, on, onko Bitcoinin edes mahdollista liikkua väkivaltaisesti kohti jompaakumpaa edellä mainittua kohdetta. Mielestäni vastaus on SUURI KYLLÄ, pääasiassa siksi, että BTC-hinta on ollut tunnetusti epävakaa aiemmin.

Bitcoinin neljännesvuosittain tuotto. Lähde: Coinglass

Yksi harkittava kysymys on, ovatko sijoittajat valmiita sijoittamaan lähes biljoona dollaria Bitcoin-markkinoille seuraavan kuuden kuukauden aikana? Trenchev uskoo, että he voivat "halvan rahan" takia.

Valuutan devalvaatio on edelleen katalysaattori

Sijoittajat ovat varmasti huomanneet, että Yhdysvaltain dollarin arvostus on elpynyt viime aikoina.

Suosittu talousindikaattori, jota kutsutaan "Yhdysvaltain dollariindeksiksi", mittaa dollarin vahvuutta kuuden ulkomaan valuutan painotettuun koriin nähden: euro (EUR), Japanin jeni (JPY), Englannin punta (GBP), Kanadan dollari (CAD). , Ruotsin kruunu (SEK) ja Sveitsin frangi (CHF) nousivat viime vuonna yli 7 % 96,22:een.

Yhdysvaltain dollariindeksin viikoittainen hintakaavio. Lähde: TradingView

On myös syytä huomata, että dollarin arvostus on noussut vain fiat-valuuttoja vastaan, mutta hyödykkeitä vastaan dollari on hävinnyt taistelun toisensa jälkeen.

Esimerkiksi tuoreen US Bureau of Labor Statisticsin raportin mukaan kuluttajat maksoivat jokapäiväisistä tavaroista 7 % enemmän joulukuussa 2021 kuin 12 kuukautta sitten. Toisin sanoen inflaatio maailman suurimmassa taloudessa on noussut koskaan ennen vuotta 1982 nähdylle tasolle.

Tämä osoittaa, että dollari on vain paras heikko nyrkkeilijä kehässä, joka kilpailee kuuden heikoimman nyrkkeilijän kanssa. Toki viheriäinen on voittanut kierroksia heitä kaikkia vastaan, mutta se on myös paennut todellista kilpailua.

Kilpailusta puhuttaessa verrataan sen arvoa vähäisempään omaisuuteen, kultaan.

Fiat valuutat vs. kulta vuodesta 1900. Lähde: VOIMA

Yllä olevasta kuvasta näkyy myös, että lähes kaikki fiat-valuutat ovat menettäneet kiiltonsa kultaa vastaan. Suuri elefantti huoneessa on inflaatio, joka hyödyttää sijoittajia, jotka ovat hamstrannut jalometallia – tai mitä tahansa kovan rahan vastinetta – dollarin kaltaisten valuuttojen nykyistä laskutrendiä vastaan.

Tällä hetkellä markkinoilla liikkuu noin 40 biljoonaa dollaria, joka sisältää kaiken fyysisen rahan sekä säästö- ja shekkitileille talletetun rahan. Samaan aikaan sijoitukset, johdannaiset ja kryptovaluutat ovat yli 1,3 kvadriljoonaa dollaria.

Joten kyllä, markkinoilla on tarpeeksi vihreää selkänojaa pumppaamaan Bitcoin-markkinoita toisella biljoonalla dollarilla siten, että sen yksikköhinta nousee 100 000 dollariin seuraavan kuuden kuukauden aikana.

Miksi BTC ei ole jo saavuttanut 100 000 dollaria?

Ennen kuin edes harkitsemme tätä väitettä, on viisaampaa tarkastella Bitcoinin markkina-arvoa vuosien mittaan.

BTC/USD kuuden kuukauden markkina-arvokaavio, jossa on yli 100 miljardia dollaria. Lähde: TradingView

Yllä olevasta kuuden kuukauden aikavälikaaviosta voidaan nähdä, että ei ole ollut yhtään tapausta, jossa Bitcoinin markkina-arvo olisi noussut yli 1 biljoonalla dollarilla. Vastaavasti ei ole myöskään ollut yhtään tapausta, jossa Bitcoinin markkina-arvo laski yli 190 miljardilla dollarilla kuudessa kuukaudessa, kuten vaaditaan, jos BTC:n hinta putoaisi 10 000 dollariin.

Huolimatta siitä, että Bitcoin-markkinat eivät nouse tai laske rajusti, historiallisten tietojen mukaan Bitcoin-markkinat houkuttelevat enemmän pääomaa, koska ne sylkevät ulos, mikä osoittaa, miksi sen yksikköhinta on noussut yli 14 250 % tähän mennessä tammikuusta 2014 lähtien.

Nyt palatakseni "miksi-se-ei-tapahtunut"-argumenttiin, vastaus näyttää olevan vain yksi: epävarmuus. Ja epävarmuudella on monia haaroja, jotka vaihtelevat sääntelyongelmista peloihin, että Bitcoin-markkinat saattavat tarvita korjausta lähes kahden vuoden peräkkäisen rallin jälkeen.

Fedin "kiivautus" vaikuttaa sijoittajien luottamukseen

Yleisimmin keskusteltu syy Bitcoinin äskettäiseen pudotukseen 69 000 dollarista 34 000 dollariin on Yhdysvaltain keskuspankin päätös lopettaa 120 miljardin dollarin kuukausittainen omaisuuserien osto-ohjelma ennakoitua aikaisemmin. Tätä seuraa vähintään kolme koronnostoa nykyiseltä läheltä nollaa.

Nämä löysät rahapolitiikat päätyivät syöttämään noin 6,5 biljoonaa dollaria koronaviruksen aiheuttaman maailmanlaajuisen markkinoiden romahduksen jälkeen maaliskuussa 2020. Ylimääräisen likviditeetin seurauksena dollarin arvo putosi, kun taas riskialttiimmat omaisuuserät, mukaan lukien Bitcoin, nousivat ballistisesti.

Crossborder Captialin perustajan Micheal Howellin mukaan markkinoiden ylimääräisten varojen "täytyi mennä jonnekin".

M2-rahan viikoittainen kaavio. Lähde: TradingView

Kun Fed purkaa määrällistä keventämispolitiikkaansa inflaation hillitsemiseksi, se poistaa tehokkaasti ylimääräiset dollarit markkinoilta. Ja kun markkinat – hypoteettisesti – loppuvat käteisvaroista, ne keräävät sitä myymällä kannattavimmat sijoituksensa, olipa kyse osakkeista, kiinteistöistä, Rolex-kelloista tai kryptovalmistajista.

Siksi seuraavat kuusi kuukautta voivat osoittautua keinuviksi niiden välillä, jotka tarvitsevat käteistä ja jotka eivät sitä tarvitse. Dollarin devalvoinnin johtama inflaatio saattaa estää monia sijoittajia myymästä omaisuuttaan, mukaan lukien Bitcoinia. Mutta kun Fed katkaisee likviditeettipistokkeensa, kryptomarkkinoilla voi olla vaikeuksia houkutella uutta rahaa.

Tämä jättää Bitcoinin sijoittajille ja yrityksille, joilla on ylimääräistä rahaa kassoissaan ja jotka ovat pyrkineet sijoittamaan ne helposti nesteytettäviin omaisuuseriin.

Toistaiseksi Bitcoin on houkutellut suuria nimiä, kuten Tesla, Square, MicroStrategy ja muut. Joten luonnollisesti vaatisi ainakin suositun Wall Street -yrityksen halukkuutta lisätä Bitcoinin kassaan, jotta BTC voisi pyrkiä kohti 100 000 dollaria.

Vähittäiskaupan buumia odotellessa

Samaan aikaan, kun inflaatio hiipii ihmisten jokapäiväiseen elämään, heidän todennäköisyytensä omaksua kovaa omaisuutta suojellakseen säästöjään voi myös olla siunaus Bitcoin-markkinoille. Esimerkiksi BTC:n nousu 69 000 dollariin viime vuonna osui samaan aikaan ennennäkemättömän vähittäiskaupan kiinnostuksen piikin kanssa Grayscale Investment -raportin mukaan.

Aiheeseen liittyvä: Vähittäiskauppa nostaa Bitcoinin hintaa, sanoo Ledgerin toimitusjohtaja

Yhdysvaltalainen yritys tutki 1 000 sijoittajaa ja havaitsi, että 59 prosenttia oli kiinnostunut sijoittamaan Bitcoiniin. Samaan aikaan 55 % ilmoitti ostaneensa omaisuuden joulukuun 2020 ja joulukuun 2021 välisenä aikana.

Bitcoin-osoitteet, joiden BTC-saldo ei ole nolla. Lähde: Glassnode

Olipa puomi tai lasku, tässä on mitä tapahtuu

Jos Bitcoin saavuttaisi 100 000 dollaria kesäkuun 2022 loppuun mennessä, tämän pitäisi tapahtua seuraavasti.

  • M2-rahan tarjonta on edelleen kaikkien aikojen korkeimmillaan.
  • Suunnitellut koronnostot eivät pysty pitämään inflaatiota alle Fedin 2 prosentin tavoitteen.
  • Nollasta poikkeavien Bitcoin-lompakoiden määrä jatkaa nousuaan uusiin ennätyskorkeuksiin.
  • Yhä useammat yritykset lisäävät BTC:n rahastoihinsa.

Sillä välin Bitcoin voi pudota 10 000 dollariin, jos:

  • Pitkäaikaiset sijoittajat päättävät pudottaa Bitcoinin kerätäkseen käteistä.
  • Sääntelyongelmat ja osakekurssien jyrkkä korjaus painaa kryptohinnoittelua.
  • Jotkut odottamattomat markkinamanipulaatiot tai Black Swan -tapahtumat aiheuttavat BTC-hintaa, kuten maaliskuun 2020 salamaonnettomuus.

Tässä esitetyt näkemykset ja mielipiteet ovat yksinomaan kirjoittajan omia eivätkä välttämättä heijasta Cointelegraph.comin näkemyksiä. Jokaiseen sijoitus- ja kaupankäyntiliikkeeseen liittyy riskejä, joten sinun kannattaa tehdä oma tutkimus, kun teet päätöstä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *