Ethereumin hash-nopeus saa uuden ATH:n PoS-siirtona käynnissä

Hajautusnopeus ylitti arvon 1,11 PH/s ensimmäistä kertaa, rikkoen aiemman ennätyksen, 1,08 PH/s, joka oli asetettu 13. tammikuuta.

Edellisen vuoden aikana Ether (ETH) on noussut arvossaan siihen pisteeseen, että se ylitti merkittävästi Bitcoinin (BTC) tuoton suhteen. Ethereumin nousu on tehnyt kaivostoiminnasta sen verkossa ajan myötä tuottoisampaa. Tämä näyttää johtaneen lisää kaivostyöntekijöitä, mikä on johtanut verkon hajautusnopeuden laajentumiseen.

Ethereumin hash-arvo on saavuttanut uuden huippunsa, lähestyen ennätystasoa 1,11 PH/s Glassnodesin 27. tammikuuta tietojen mukaan. Edellinen ATH saavutettiin aiemmin 13. tammikuuta, jolloin ETH:n hinta laski 4 460 dollarista 3 160 dollariin.

Lähde: Glassnodes

Kun hajautusnopeus nousee, se osoittaa, että verkkoon liittyy enemmän solmuja ja verkko on hajautetumpi. Tämän seurauksena tällainen lisäys auttaa vahvistamaan lohkoketjun turvallisuutta. Jos hajautusnopeus on kuitenkin liian alhainen, se voi olla haitallista verkolle, koska solmuja olisi vähemmän, mikä johtaisi hitaisiin tapahtumiin ja heikompaan tietoturvaan.

Joulukuussa 2021 Ethereum-verkoston osallistujat ottivat käyttöön Arrow Glacier -päivityksen, joka siirsi siirtymisen takaisin vaarnan konsensuksen todisteeksi. Se tarkoittaa myös, että Ethereumin louhinnalla on vielä pitkä matka ennen kuin se päättyy. Siirtymä proof of work (PoW) -algoritmista Proof of Stake (PoS) -algoritmiin vaaditaan ennen kuin saavutetaan ETH2, jota kutsutaan yhdistämiseksi. Sillä hetkellä vaikeuspommi räjähtää ja sulkee käytännössä ETH:n louhinnan ja asettaa verkon "jääkaudelle", joka kestää kunnes vaihto on valmis.

Todistukseen siirtymisen jälkeen ETH:ta ei kuitenkaan enää louhita; sen sijaan tapahtumat vahvistetaan panostamalla erityisiin solmuihin.

Tällä hetkellä verkon hajautusnopeus on noussut yli yhden petahashin. Luku vastaa noin 1 000 TH/s ja osoittaa, että verkon hajautusnopeus on noussut yli 66 000 % maaliskuusta 2016 lähtien, jolloin sitä alettiin tallentaa verkossa.

Aiheeseen liittyvä: Bitcoinin hash-kurssi hyppää ATH:hen, kun Jack Dorsey vahvistaa Blockin kaivosjärjestelmän

Kuten Cointelegraph raportoi, Ethereum-säätiö kritisoi Eth2:n brändäystä sanoen, että se ei kuvasta riittävästi sitä, mitä verkossa tapahtui sen päivityskierroksen aikana. Viestin mukaan "ETH2" ja terminologia, jota käytetään erottamaan panostodistusketju proof-of-work -ketjusta, voidaan poistaa käytöstä lähitulevaisuudessa.

Muutoksen syitä ovat muun muassa huono henkinen malli ensikertalaisille, huijausten ehkäisy, osallisuus ja panoksen selkeys. Siirtyminen PoW-sopimuksesta PoS-konsensusmekanismiin on suunniteltu tapahtuvan tämän vuoden toisella tai kolmannella neljänneksellä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *