NFT:t: Unohda apinat ja pingviinit — puhutaan vaipoista, laitteistoista ja museoista

Muuttumattomat tunnukset edustavat strategisten mahdollisuuksien vaihtoa brändimarkkinoijille, kun he haluavat houkutella potentiaalisia asiakkaitaan.

Vaikka Bored Apesin ja Pudgy Penguinsin kaltaiset ihmiset nousevat otsikoihin ja hajautetun rahoituksen (DeFi) ja pelaamisen ansaitsemisen mahdollisuudet ovat kiistatta suuret ja jännittävät, nonfungible tokenien (NFT) markkinointipotentiaali ansaitsee yhtä paljon huomiota. Se tiivistyy tähän: NFT:llä käytännössä mitä tahansa voidaan pelillistää haluttujen markkinointitulosten edistämiseksi.

Pelillistäminen – jonka The Gamification Revolutionin kirjoittaja Gabe Zichermann on määritellyt ”prosessiksi, jossa käytetään peliajattelua ja pelidynamiikkaa yleisön sitouttamiseen ja ongelmien ratkaisemiseen” – ei ole uutta myynnissä ja markkinoinnissa. Uutta ovat mekanismit, joilla voit sitouttaa ja motivoida potentiaalisia asiakkaita. Ja luoja, ne ovat jännittäviä. Asian havainnollistamiseksi tässä on viisi esimerkkiä NFT:n käyttötapauksista markkinoijille.

Yhteismarkkinointi markkinasegmenteille

Oletetaan, että olet yksi niistä noin 40 miljoonasta ihmisestä Yhdysvalloissa, jotka muuttavat vuosittain. "Uutena toimijana" olet erittäin himoinnut joukko brändejä, jotka haluavat vastata erittäin ennakoitaviin tarpeisiisi.

Aiemmin Sherwin Williams (maali), Simplisafe (kodin turvallisuus), Spectrum (kaapeli), Stanley Black & Decker (laitteisto), Sony (elektroniikka) ja Pottery Barn (huonekalut) halusivat yhdistyä yhdeksi yritykseksi markkinoidakseen sinulle suuren tarpeenne aikana se olisi käytännössä mahdotonta. Loppujen lopuksi erilaiset sisäiset järjestelmät, juurtunut epäröinti jakaa tietoja, erilaiset myynninedistämisrakenteet ja kanta-asiakasohjelmat, päällekkäiset jakelupisteet ja muut esteet luovat aina ylitsepääsemättömän umpikujan.

Kuvittele nyt, että nämä brändit muodostavat yhdessä Move Me NFT:n tai jotain vastaavaa. Kuluttajat, jotka ostavat näitä, tuottaisivat tuloja kaikille osallistuville brändeille ja asettaisivat New Moverimme virtuaaliseen yhteisöön, jossa he voivat kiertää kaupunginosia, osallistua lämmittelyjuhliin Metaversessa julkkiksen kanssa, osallistua voittamaan digitaalista kiinteistöä, ripustaa digitaalista taidetta. ja tietysti oppia kuinka kunkin tuotemerkin tuotteet/palvelut voivat auttaa heitä yhdessä "yksinomaisen ja runsaan" alennuksen kanssa.

Lisäksi voit tarjota ylihimoisille kuluttajillemme Bitcoinia (BTC), Etheriä (ETH) tai muita kolikkopalkintoja kannustimina ostamaan kahdelta tai useammalta Move Me -brändiltä – jotka rahoitetaan NFT:n tulopoolista tai ohjelman osallistujien maksuista. suhteellinen mittakaava.

Nimeä segmenttisi: Mahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat.

Aiheeseen liittyvä: Miksi suuret globaalit brändit kokeilevat NFT:itä Metaversessa?

Merkkien välinen uskollisuusmarkkinointi

Oletetaan, että olet tuotemerkki, jonka valikoimassasi on useita CPG-tuotteita, kuten vaippoja, pesuaineita, suunhoitotuotteita, käsikauppalääkkeitä ja ihonhoitotuotteita. Tavoitteesi: luoda mekanismi, jolla palkitset asiakkaita ostoksistasi koko portfoliossasi useammin.

Useimmat menneisyydessä tällaiset yritykset ovat olleet valtavia epäonnistumisia. Hankalan ostotodistusmekanismin ja aidosti käyttäytymiseen motivoivan valuutan puuttumisen yhdistelmä on tuominnut ponnistelut.

Mutta entä jos heidän asiakkaat voisivat luoda My [insert brand name here] -lompakon ja linkittää sen kauppakortteihinsa, kuten Food Lion's MVP Program, Kroger Plus tai CVS ExtraCare, esimerkiksi. Nyt ostotodiste voi olla vaivaton tuotemerkkien välinen. Tapahtumatiedoilla ja laajemmalla asiakasprofiililla varustettuna mikä tahansa osallistuvista brändeistä voi antaa NFT-palkintoja (tarjous lisätä esimerkiksi vastasyntyneen kuvan keräilytaideeseen), metaversaalisia kokemuksia ja jopa valuuttaa. Jopa jälleenmyyjä voi osallistua toimintaan.

Vaikka pienten summien saaminen takaisin fiat-valuutassa tai dollareissa alennuksella tulevasta ostoksesta voi perinteisesti olla liian vaikeaa sitoutumisponnisteluille, krypton lisäämisestä sen vaihtokelpoisuuteen ja mahdollisuuksiin kerryttää arvoa voi tulla todellinen pelin muuttaja. Ajattele arvokäsitystä.

Aiheeseen liittyvä: Suurimmat kuluttajabrändit, jotka käyttivät kryptoa vuonna 2021

Kokemuksellinen markkinointi

Kuvittele tämä: olet kotona tietokoneellasi Manchesterissa ja haaveilet matkasta Manhattanille. Joten teet virtuaalikierroksen kaupungin ikonisiin kohteisiin ja vierailet myös tietyissä kaupoissa, ravintoloissa, klubeissa, teattereissa ja muissa, joita mainostetaan kiertueen aikana, jotta voit lisätä ne matkasuunnitelmaasi.

Kun vierailet kussakin kohteessa, voit kerätä NFT-kuvia, jotka voivat toimia digitaalisina matkamuistoina, jotka lisäävät matkasi jännitystä ja saavat samalla pääsyn etusijalle, ainutlaatuisia kokemuksia, erikoistarjouksia ja paljon muuta.

Oletetaan, että olet lisännyt nykytaiteen museon matkasuunnitelmaasi. NFT:si avulla pääset eksklusiiviseen NYC-taiteen NFT-huutokauppaan ja ehkä jopa pääsyn museon "piilotettuun näyttelyyn". Ja krypto avaa kokonaan uuden varainkeruumekanismin järjestöille, kuten MOMA:lle.

Näytä NFT listallasi oleville ravintoloille, niin saat yllätyshuvilahjan tai mahdollisuuden tilata "piilotettu" ruokalista. Voisin jatkaa ja jatkaa. Mahdollisuudet matkailun edistämiseen ovat laajat.

Uusien tuotteiden lanseeraukset

Harkitse nyt autonvalmistajaa, jolla ei ole ongelmia saada yhteyttä henkilöön, joka haluaa ostaa uuden auton, sillä heitä on jo kaikkialla, mistä tämä asiakas etsii, mutta jolla on paljon korkeampi mäki kiivetä jännittävien nykyisten asiakkaiden suhteen, jotka eivät ole ostoa harkitsevia. päivitys merkittävään vuosimallin päivitykseen.

Jos kyseinen valmistaja kuitenkin kasvattaa asiakaskuntaansa ilmaisemaan yhteistä intohimoaan brändiä kohtaan, kiinnostuksensa nykyiseen tuotteeseensa sekä NFT:iden sitovaa kiinnostusta ja innostusta, kaikki voi muuttua.

Kuvittele dynaaminen NFT-pudotus tähän yhteisöön, joka ensin kiusaa uutta mallia ja lisää sitten uusia ulkoasuja ja ominaisuuksia tietyn ajanjakson aikana sitoutumisen lisäämiseksi. Jokaisessa vaiheessa on lisämahdollisuuksia nähdä näiden ominaisuuksien virtuaalinen esittely ja tietysti pyytää koeajoa.

Jälleenmyyjällä NFT tuo mukanaan "yksinomaisia tarjouksia", ja kuluttajan katsoman sisällön perusteella antaa jälleenmyyjälle mahdollisuuden tarjota kohdistetumpaa ja räätälöityä koeajokokemusta. Ja tietysti NFT:stä tulee keräilykohde – varsinkin jos asiakas päättää ostaa tuotteen.

Ryhmän rakentaminen myyntiä varten

Mitä tulee vuosittaiseen myynnin aloituskokoukseen, mikä voi olla masentavampaa kuin "Steve Balmeresque" -puhe, joka lähtee raiteilleen, loputtomat arkistovalokuvien täynnä olevat liukumäkitaskut ja puheet vuotuisen "venytystavoitteen" saavuttamisesta, joka on itse asiassa. , eufemismi lotsa onnea kaverille.

Kuvittele nyt, että jokainen tiimisi jäsen valitsee NFT-galleriasta sellaisen, jonka he ajattelevat edustavan heidän lähestymistapaansa menestyä tulevana vuonna. Sitten jäsenten tulee valita (tai valita) joukkueita samanmielisyyden tai yhteensopivuuden perusteella.

Joukkueet voidaan paljastaa aloituskokouksessasi (live tai virtuaalinen). Jokainen joukkue saisi sitten sarjan haasteita, jotka on suunniteltu uppoutumaan muun muassa asetettuun strategiaan ja markkinapaikan dynamiikkaan. Nämä yhdessä älykkäiksi sopimuksiksi leimattujen asetettujen tavoitteiden saavuttamisen kanssa voivat palkita jäseniä kryptolla, muilla NFT:illä tai millä tahansa muulla "valuutalla", jota haluat harkita. Ja itse NFT:istä tulee saavutusmerkkejä vaihtelevalla harvinaisuudella.

Aiheeseen liittyvä: Emme ole edes alkaneet hyödyntää NFT:n mahdollisuuksia

Konseptia voidaan viedä eteenpäin tekemällä siitä ikivihreä, sallimalla kaupankäynti, tekemällä airdrop-bonuksia ja paljon muuta. Jos haluat nähdä toisen esimerkin konseptista toiminnassa, katso, mitä Enjin teki Microsoftille saadakseen kehittäjäyhteisönsä mukaan.

Mutta ensin asiat ensin

Teknologia ja kuluttajien omaksuminen ovat tietysti vielä suhteellisen lapsenkengissään. Mutta asiat etenevät erittäin nopeasti, ja sitä ohjaavat valtavat investointipääoman lisäykset, kirjaimellinen "maan kaappaus" suurten toimijoiden keskuudessa ja FOMO:n ylivoimaiset voimat.

Sillä välin koko alan tukema massiivinen kuluttajavalistuskampanja on paikallaan. Ei vain miten ostaa, myydä ja vaihtaa crypto ja NFT: t, mutta – ehkä vielä tärkeämpää – miten se tapahtuu turvallisesti. Koska, totta puhuen: jos luulet, että huijaukset, tietojenkalastelu, hakkerointi ja muut pahat toimijat ovat kehittyneitä ja pahoja nyt (ja ne ovat), se vain pahenee mitä enemmän valtavirtaa multiversumi tulee.

Kyllä, onni suosii rohkeita. Mutta totta puhuen, luottamus ja luottamus ovat mahdollisuuksien olennaisia pilareita.

Joten kun seuraavan kerran kohautat olkapäitään "hulluna", että Beeple-kollaasi myytiin 69,3 miljoonalla dollarilla, ajattele sen sijaan, mitä tekniikka tarjoaa tulevaisuudelle. Ajattele laajasti. Testaa aggressiivisesti. Ja kouluttaa, kouluttaa, kouluttaa.

Tämä artikkeli ei sisällä sijoitusneuvoja tai -suosituksia. Jokaiseen sijoitus- ja kaupankäyntiliikkeeseen liittyy riskejä, ja lukijoiden tulee tehdä omat tutkimuksensa päätöstä tehdessään.

Tässä esitetyt näkemykset, ajatukset ja mielipiteet ovat vain kirjoittajan omia eivätkä välttämättä heijasta tai edusta Cointelegraphin näkemyksiä ja mielipiteitä.

Rich Feldman johtaa tällä hetkellä markkinointia Finariolle, pääomasuunnittelun SaaS-toimittajalle. Aiemmin hän oli PrimaHealth Creditin markkinointijohtaja ja toimiston omistaja/kumppani ja strategiajohtaja Doner CX:ssä (osa MDC Partners Networkia), jossa hän johti CRM:ää, analytiikkaa, digitaalista mediaa ja muita liiketoiminnan strategisia alueita. . Rich on luennoinut strategiasta New Yorkin yliopiston markkinoinnin maisteriohjelmassa Syracusen yliopistossa ja on dosentti Western Connecticutin yliopistossa, jossa hän on Ancell School of Businessin neuvonantajaryhmän jäsen. Hän on myös kirjoittanut kirjan Deconstructing Creative Strategy .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *