Rahoitus määritellään uudelleen: Vitalikin laskusuuntainen ketju, dYdX:n hajauttaminen, 7.–14. tammikuuta

Vitalik Buterin esitteli näkemyksensä ketjujen välisestä lohkoketjumaailmasta, dYdX ilmoitti suunnitelmistaan täydelliseen hajauttamiseen vuonna 2022, ja Near Protocol keräsi 150 dollaria Web3-teknologiaan – kaikki tulevat sinulle tämän viikon Finance Redefinedissa.

Tervetuloa Cointelegraphin hajautetun rahoitusuutiskirjeen uusimpaan painokseen.

Vaikka markkinat painavat laskevia lukuja jo toisen viikon peräkkäin, ala ei ole pulaa nousevista perusuutisista. Lue eteenpäin kuullaksesi viimeisen seitsemän päivän vaikuttavimmista DeFi-tarinoista.

Se, mitä aiot lukea, on lyhyempi, ytimekkäämpi versio uutiskirjeestä. Tilaa alla, jos haluat kattavan yhteenvedon DeFin viime viikon kehityksestä.

Vitalik on optimistinen moniketjuisen, ei ketjujen välisen, Web3-maailman suhteen

Vitalik Buterin, Ethereumin perustaja, jakoi rehellisen arvion turvallisuusrajoituksista täysin toimivien ketjujen välisten siltojen käyttöönotossa lohkoketjuteollisuudessa.

Buterin väitti, että omaisuuden säilyttäminen alkuperäisessä ketjussaan tarjoaa paremman suojan 51 % hyökkäyksiä vastaan kuin ketjujen väliset toiminnot, ja totesi: "On aina turvallisempaa pitää Ethereumista peräisin olevaa omaisuutta Ethereumissa tai Solanan alkuperäistä omaisuutta Solanassa kuin on pitää Ethereumin alkuperäisiä varoja Solanassa tai Solanan alkuperäisiä varoja Ethereumissa."

Jakamalla sarjan esimerkkejä väitöskirjansa todistamiseksi, Buterin totesi, että jos pahantahtoinen taho yritti käynnistää 51-prosenttisen hyökkäyksen Ethereumia vastaan, viattoman osapuolen suorittama transaktio voitaisiin sensuroida ja/tai peruuttaa, mutta sitä ei voida estää eikä menettää.

Äärimmäisissä tapauksissa käyttäjien varat säilyisivät turvassa, vaikka 99 % protokollasta vaarantuisi, koska solmut tukisivat ylivoimaisesti loput 1 % sääntöä noudattavat lohkot ja siten hallitsevat päätöksentekoa.

Sitä vastoin tällainen tapaus, joka toimisi esimerkiksi Ethereumin ja Solanan välisellä ketjusillalla, johtaisi peruuttamattomiin tappioihin, Buterin väittää. Ongelma yhdistetään ketjujen lisäämisellä.

Oletetaan, että 51 %:n hyökkäys tapahtuu yhteen 50 ketjusta. Siinä tapauksessa heistä kaikista tulee haavoittuvia hänen mukaansa "systeemiseksi tartunnaksi, joka uhkaa koko tuon ekosysteemin taloutta".

dYdX pyrkii täydelliseen hajauttamiseen vuoden 2022 lopulla

dYdX, kahden kerroksen johdannaisprotokolla, julkaisi etenemissuunnitelmansa neljännen iteraation tällä viikolla ja esitteli suunnitelmat kehittää alusta avoimen lähdekoodin, yhteisökeskeiseksi ja täysin hajautetuksi toiminnaksi myöhemmin tänä vuonna.

Arkkitehtuuri toimii kaksoismallissa, jossa protokollan osat, kuten panostaminen ja hallinto, on hajautettu, kun taas ydintoimintoja, kuten ketjun ulkopuolista tilauskirjaa ja täsmäytysmoottoria, ohjaa talon sisäinen tytäryhtiö dYdX Trading Inc. ja sitä tukevat keskitetyt palvelimet, kuten Amazon Web Services.

"Ei ole enää keskeisiä ohjauspisteitä tai protokollan epäonnistumisia", yrityksen edustajat totesivat v4-päivityksen jälkeen ja vakuuttivat, että "yhteisö hallitsee täysin kaikkia protokollan näkökohtia, joita voidaan hallita."

Viime kuun Amazon Web Servicen (AWS) tekninen katkos toi esiin useiden kryptoyritysten, mukaan lukien dYdX, Binance.US ja Coinbase, todelliset haavoittuvuudet ja niiden luontaisen riippuvuuden keskitettyihin palvelimiin verkon ylläpitämisessä.

Tuolloin dYdX jakoi vilpittömän päivityksen virallisella Twitter-tilillään ja lupasi etsiä yksiselitteistä ratkaisua tähän asiaan ja totesi:

"Valitettavasti keskuksessa on edelleen osia, jotka ovat riippuvaisia keskitetyistä palveluista (tässä tapauksessa AWS). Olemme syvästi sitoutuneet täydelliseen hajauttamiseen, ja tämä on edelleen yksi tärkeimmistä prioriteeteistamme jatkaessamme pöytäkirjan toistamista."

Hajauttamispyrkimysten ohella dYdX pyrkii myös parantamaan käyttöliittymän kaupankäyntialustaa, tuomalla markkinoille spot-, marginaali- ja synteettisiä kaupankäyntimahdollisuuksia sekä nimittämällä ulkopuolisen tilintarkastajan arvioimaan liiketoimintaa.

Near Protocol kerää 150 miljoonaa dollaria Web3:n käyttöönoton nopeuttamiseksi

Proof-of-stake blockchain Near Protocol keräsi tällä viikolla 150 miljoonaa dollaria siemeninvestointeja lisätäkseen tietoisuutta ja omaksumista Web3- sovelluksista verkossaan keskittyen luontaisesti laajentamaan yleisöään ja yhteisöpohjaansa Latinalaisen Amerikan, Turkin ja Intian alueille. .

Pääoman korotusta johti maineikas hedge-rahasto Three Arrows Capital, ja siihen osallistuivat lisäksi Mechanism Capital, Dragonfly Capital ja Andreessen Horowitzin Piilaaksossa sijaitseva rahasto a16z. Yksittäisiä enkelisijoittajia olivat brittiläinen miljardööri hedge-rahastonhoitaja Alan Howard ja Aaven perustaja Stani Kulechov.

Medium-blogiviestissä Near Foundationin toimitusjohtaja Marieke Flament jakoi optimisminsa uusimmasta rahoituksesta, jonka ympärillä seuraa yhtiön aiempaa keräämää 65,9 miljoonaa dollaria:

”Olemme iloisia, että meillä on niin upea luettelo tukijoista, jotka tukevat NEARin tehtävää. Odotamme innolla rahoituksen hyödyntämistä parantaaksemme lohkoketjuteknologian saatavuutta jatkuvasti kasvavassa luettelossa maissa ympäri maailmaa.

Lokakuussa 2021 älykäs sopimusalusta osoitti 800 miljoonaa dollaria hajautetun rahoituksen (DeFi) alan uusiin hankkeisiin, kuten kehittäjäsovelluksiin, startup-apurahoihin ja maantieteellisiin rahastoihin.

Token esityksiä

Analyysitiedot paljastavat, että DeFin lukittu kokonaisarvo laski hieman 2,77 % viikon aikana 128,15 miljardiin dollariin, mikä jatkui laajemman markkinoiden laskun mukana.

Cointelegraph Markets Pron ja TradingView'n tiedot paljastavat, että DeFin 100 parasta tokenia markkina-arvon mukaan ovat olleet pääasiassa nousussa. viimeiset seitsemän päivää.

Secret (SCRT) otti johdon toisen viikon ajan 15 prosentilla. Terra ( LUNA ) nousi 6,32 %, kun taas 1 tuuman verkko (1 INCH) nousi 2,9 %.

Haastatteluja, ominaisuuksia ja muuta kivaa

  • Anyswap, Keep3rV1, Wemix seuraavat Bitcoinin siirtymistä 44 000 dollariin kaksinumeroisilla rallilla
  • Laajeneva Cosmos: Tästä syystä Osmosis (OSMO) saavutti uuden kaikkien aikojen ennätyksen
  • Pienikokoiset altcoinit vilkkuvat noususignaaleja, vaikka Bitcoinin arvo palaa 42,5 000 dollariin

Kiitos, että luit yhteenvetomme tämän viikon vaikuttavimmista DeFi-kehityksistä. Liity jälleen ensi perjantaina saadaksesi lisää tarinoita, oivalluksia ja koulutusta tässä dynaamisesti kehittyvässä tilassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *