Bitcoinin markkina-arvo ylittää kahden kuukauden huippunsa, kun altcoinit kamppailevat

Ei merkkiäkään uudesta "alt-kaudesta" Bitcoinin kustannuksella, sillä Ethereumin maksuja koskeva kiista jatkuu.

Bitcoin (BTC) on ottamassa takaisin markkinaosuuttaan altcoineilta sen jälkeen, kun sen markkina-arvo oli korkeimmillaan sitten marraskuun 2021 viime viikolla.

CoinMarketCapin ja TradingView'n tiedot paljastavat, että BTC:n osuus oli hetkellisesti yli 42 prosenttia kryptomarkkinoiden kokonaisarvosta tammikuun lopulla.

Bitcoin vähentää markkina-arvojen läsnäoloa

Kärsittyään marraskuun kaikkien aikojen huipuistaan, viimeisimmät liikkeet ovat antaneet Bitcoinille mahdollisuuden saada takaisin osan menetetyistä osistaan altcoineja vastaan.

Aikaisemmin huomio keskittyi suuriin tokeneihin, kuten Ether (ETH), Solana (SOL) ja muihin, kun ne hyödynsivät Bitcoinin heikkoutta.

Kun pöydät näyttävät nyt kääntyvän, voimat virtaavat takaisin BTC:hen, joka onnistui säilyttämään 40% dominanssin viime kuun jälkipuoliskolla.

Bitcoin-dominanssi 1 päivän kynttiläkaavio. Lähde: TradingView

Markkina-arvo ei ole läheskään täydellinen markkinoiden vahvuuden mitta, koska se asettaa vakiintuneet tokenit vastakkain lyhyen historian omaavien kanssa eikä ota huomioon tietyn kryptovaluutan markkina-arvon takana tehtyä työtä tai arvoa.

Analyytikot suosivat toteutunutta ylärajaa, joka arvostaa jokaisen käyttämättömän tapahtuman tuoton (UTXO) sen hinnan perusteella, jolla tapahtumaan osallistuvat kolikot viimeksi liikkuivat.

Toisin kuin tavallinen markkina-arvo, toteutunut katto on pysynyt suurin piirtein vakiona marraskuun kaikkien aikojen ennätysten jälkeen, joka on tällä hetkellä 453 miljardia dollaria, ketjun analytiikkayrityksen Messarin tiedot vahvistavat.

Bitcoinin toteutunut yläraja vs. BTC/USD -kaavio. Lähde: Messari

Ethereum-maksut kääpiöivät nyt Bitcoinin

Toteutuneen ison kirjauksen osalta Ether-mittarissa on tapahtunut selvempi jäljitys viime vuoden neljännen vuosineljänneksen jälkeen.

Aiheeseen liittyvä: Hinta-analyysi 1/31: BTC, ETH, BNB, ADA, SOL, XRP, LUNA, DOGE, DOT, AVAX

Ethereum 2.0 -projektin kiistan ja ennätyskorkeiden maksujen myötä kritiikki sen kyvystä kilpailla Bitcoinin kanssa jatkuu.

"Ethereum ei ole tarkoitukseen rakennettu arvon varastointi- ja selvitysverkko, Bitcoin on", analyytikko Dylan LeClair kirjoitti tiistaina maksuista.

"ETH:sta on tullut vähemmän tehokas selvitysverkostona julkaisusta lähtien, koska sen tunnus on kertynyt arvoa."

Ketjussa toimivan analytiikkayrityksen Glassnoden tiedot osoittivat, että Ethereumin lohkoketjussa laskeva arvo siirrettiin 1 dollarin maksuja kohti Bitcoiniin verrattuna.

BTC vs. ETH päivittäinen siirtomäärä 1 dollaria kohden maksuilla merkittynä kaaviona. Lähde: Dylan LeClair/Twitter

Lisäluvut lisäsivät, että Bitcoin-maksut ovat nyt vain 1 % ETH-transaktioista maksetuista maksuista.

"Melkein en uskonut sitä nähdessäni sen, BTC on tällä hetkellä ~1 % ETH:sta suhteessa siihen summaan, jonka ihmiset maksavat verkon käytöstä", kommentoi numerot Twitteriin ladannut VC-kumppani Chris Burniske.

BTC vs. ETH -maksuosuuskaavio. Lähde: Chris Burniske/Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *