AssangeDAO kerää 38 miljoonan dollarin lahjoituksia WikiLeaksin vapaan perustajan

auttamiseksi

Lahjoituksia Julian Assangen vapaustaistelun tukemiseksi on satanut viikonlopun aikana.

WikiLeaksin perustajan Julian Assangen vapauttamista vankilasta tukemaan perustettu hajautettu autonominen organisaatio (DAO) on kerännyt 12 569 ETH:ta eli noin 38,8 miljoonaa dollaria nykyhinnoin.

Assange taistelee parhaillaan luovuttamisesta Yhdysvaltoihin joulukuussa tehdyn tuomioistuimen päätöksen jälkeen, joka kumosi brittiläisen tuomioistuimen luovuttamisen kieltävän päätöksen. Hän on tällä hetkellä lukittuna Lontoon vankilaan, jossa hän on ollut vuodesta 2019.

Lahjoitukset alkoivat tulla 4. helmikuuta kampanjaa isännöivän yhteisön rahoitusalustan JuiceBoxin mukaan. Rahoitus nopeutui viikonlopun aikana ja kaksinkertaistui viimeisen 24 tunnin aikana nykyiselle tasolle.

AssangeDAO Twitter -syötteen mukaan se on nyt historian suurin JuiceBox Ethereum -korotus, joka ylittää ConstitutionDAO:n, joka keräsi varoja marraskuussa ostaakseen alkuperäisen kopion Yhdysvaltain perustuslaista.

Vertailu on tehty ETH:lla, joka oli marraskuussa huomattavasti korkeampi. Tuolloin ConstitutionDAO:n nostama dollariarvo oli noin 49 miljoonaa dollaria.

AssangeDAO:ta kuvataan "cypherpunks-kollektiiviksi", jonka tavoitteena on nostaa ETH:ta vastineeksi JUSTICE-hallintotunnuksesta. Näitä käytetään tarjouskilpailuun NFT-kokoelmasta nimeltä "Censored", jonka digitaalinen taiteilija Pakin on laatinut yhteistyössä Julian Assangen kanssa.

Myynnistä saadut tuotot menevät Assangen puolustusrahastoon "lakikuluihin ja kampanjoihin, joilla lisätään tietoisuutta Julianin luovuttamistapauksesta".

AssangeDAO:n synty alkoi Telegram-ryhmässä joulukuun puolivälissä sinä päivänä, jolloin Yhdysvaltain hallitus voitti valituksensa Yhdistyneen kuningaskunnan tuomioistuimen päätöksestä, joka esti Assangen luovuttamisen. Virallisilla verkkosivuilla sanotaan, että "jos Assange luovutetaan Yhdysvaltoihin, häntä uhkaa 175 vuoden vankeus totuudenmukaisen tiedon julkaisemisesta".

Konsepti sai inspiraationsa FreeRossDAO:sta, joka keräsi 12 miljoonaa dollaria Ross Ulbrichtin, pimeän verkkomarkkinapaikan Silk Roadin perustajan vapauttamiseksi.

Aiheeseen liittyvä: Huippusalainen Julian Assangen ja Pak NFT:n yhteistyö on wikivuodettu

Julian Assange on pidetty Lontoon Belmarshin vankilassa, jossa hän on ollut viimeiset 3 vuotta. Hän oli aiemmin viettänyt lähes seitsemän vuotta Ecuadorin Lontoon-suurlähetystössä turvapaikka-aseman suojaamana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *