Barcelona peruuttaa NFT-keräyksen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Barça irtisanoi äkillisesti sopimuksensa Ownixin kanssa NFT-perinnön käynnistämiseksi yhtiön omistajaa Moshe Hogegia vastaan tehtyjen valitusten vuoksi petoksista, asiakirjojen väärentämisestä sijoittajien huijaamiseksi ja jopa 17-vuotiaan teini-ikäisen väitetystä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Vain viikkoja sen jälkeen , kun FC Barcelona ilmoitti julkaisevansa non-fungible tokens -kokoelman (NFT), FC Barcelona irtisanoi odottamatta sopimuksensa Ownixin kanssa sen jälkeen, kun yrityksen omistaja Moshe Hogeg pidätettiin syytettynä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja petoksesta.

FC Barcelona ilmoitti asiasta lyhyessä lausunnossa:

"FC Barcelona ilmoittaa, että se on irtisanonut välittömästi Ownixin kanssa tehdyn kaupallisen sopimuksen NFT:iden, uusien digitaalisten resurssien, luomisesta ja kaupallistamisesta tänään julkaistujen tietojen seurauksena, jotka rikkovat seuramme edistämiä arvoja."

Espanjan ja Israelin tiedotusvälineet raportoivat tunteja ennen Moshe Hogegin ja seitsemän muun epäillyn pidätystä, koska liikemies omistaa myös Beitar Jerusalemin. Suurin osa pidätetyistä (vaikka heidän nimensä ovat tuntemattomia) ovat klubin jäseniä tai henkilökuntaa.

FC Barcelonan NFT-kokoelma kokoaisi yhteen 122 ikonista kuvaa seurasta. Alun perin myynti tapahtuisi Ownixille, mutta virallista julkaisupäivää ei koskaan ilmoitettu, sitä vain epäiltiin tällä kaudella.

Ownix puolustaa, mutta FC Barcelona ei anna periksi

Tuntia sopimuksen purkamisesta ilmoittamisen jälkeen Ownix selvensi Twitter-tilillään, että yrityksellä "ei ole mitään tekemistä skandaalin kanssa", ilmoitti irtisanovansa sopimuksen Hogegin kanssa ja tarkensi, että yrittäjä "ei omista ” yhtiön osakkeiden omistus.

Tämä on määritelty useissa Twitter-säikeissä:

”Ownix selventää virallisessa viestissä, ettei sillä ole mitään tekemistä julkaistun aiheen kanssa eikä se ole millään tavalla osallisena yhtiön toiminnassa. Julkaisujen mukaan epäilyt liittyvät tosiseikkoihin, jotka tapahtuivat muutama vuosi sitten toisessa yrityksessä, jolla ei ole mitään tekemistä yrityksen kanssa. On huomattava ja korostettava, että Moshe Hogeg ei omista osakkeita yhtiöstä.

Lehdistötiedotteet huomauttavat, että jokainen pidätetyistä Ownixista ansaitsi "kymmeniä miljoonia" sijoittajien huijaamisesta ja toistaa, että Moshe Hogeg on epäilty ja todennäköisesti syytetään varkaudesta, törkeästä petoksesta, tulojen salaamisesta, vilpillisestä kirjanpidosta ja jopa huumeista – rikoksista. sekä väitetty 17-vuotiaan uhrin seksuaalinen hyväksikäyttö.

Samaan aikaan Beitar Jerusalem on ilmoittanut tekevänsä yhteistyötä kaikissa tutkimuksissa ja tekemässä sen "täydellisesti läpinäkyvästi" ilmoittaessaan tai näyttäessään asiakirjoja, kun taas Moshen oikeudellinen puolustus väittää, että syytteet kuuluvat "verkostoon, jolla on omia etuja".

Barcelonan artikkeli peruuttaa NFT-kokoelman sen jälkeen, kun syytökset seksuaalisesta hyväksikäytöstä nähtiin ensimmäisen kerran BeInCryptossa .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *