Hal Finney

Hal Finneyn muistoksi, ensimmäinen henkilö, joka sai bitcoin -tapahtuman

Seitsemän vuotta sitten, 28. elokuuta 2014, Hal Finney, tunnettu salakirjoittaja, ohjelmoija ja bitcoinin edelläkävijä, taisteltuaan amyotrofista lateraaliskleroosia (ALS) 5 vuoden ajan. Tämä teksti on omistettu Finneylle, joka muistetaan ikuisesti tunnetusta urastaan, johon kuului uraauurtavan PGP -salausohjelmiston kehittäjä 1990 -luvun alussa, järjestelmän luominen, joka esitti Tor -nimettömyysohjelmiston, ja yli kymmenen vuoden kuluttua siitä tuli yksi ensimmäisistä ohjelmoijista, jotka työskentelivät Bitcoinin avoimen lähdekoodin parissa. Nakamoto on bitcoinin päänimi – kryptovaluutan luojan henkilöllisyys on edelleen tuntematon, ja kymmeniä tuhansia artikkeleita yritetään selvittää kuka hän on. Tästä huolimatta on tunnettuja ”sankareita”, jotka auttoivat Nakamotoa menestyksekkäästi käynnistämään Bitcoinin, joka on yksi tärkeimmistä Hal Finney, tietotekniikan tutkija, jolla oli keskeinen rooli bitcoinien luomisessa.
Hal FinneyHal Finney

Kuka oli Hal Finney?

Finney oli ohjelmistosuunnittelija ja Cypherpunksin varhainen jäsen. Hän oli tunnettu salauksen ja digitaalisen yksityisyyden puolestapuhuja. Hän rakensi myös ensimmäisen todistuksen työpohjaisesta järjestelmästä, RPOW (Reusable Proof of Work), ja sai ensimmäisen Satoshi Nakamoton lähettämän Bitcoin -tapahtuman. Finney kuoli amyotrofiseen lateraaliskleroosiin (ALS) vuonna 2014, ja Alcor Life Extension Foundation -säätiö varastoi hänet. Finneyn työ elää tähän päivään asti, ja hänen panoksensa bitcoiniin ja muihin kryptovaluutoihin ovat lukuisia. järjestelmäsi ROW tasoitti tietä bitcoinin luomiseen sekä kaikkien muiden kryptovaluuttojen luomiseen PoW -algoritmilla. Hänen vuoropuhelunsa Satoshi Nakamoton kanssa oli korvaamaton digitaalisen valuuttaprotokollan menestyksen kannalta. Koko nimesi on Harold Thomas Finney II, hän syntyi Kaliforniassa vuonna 1956, valmistui insinööritieteestä vuonna 1979 Kalifornian yliopiston teknillisestä korkeakoulusta ja hänet palkattiin APh Technology Consultantsilta (Mattelin ulkopuolinen yritys) työskentelemään kassakoneohjelmistojen parissa. Sitten hän työskenteli äänitehosteilla yrityksen kehittämistä videopeleistä ja pystyi jopa luomaan uusia tehosteita. Pian hän kehitti pelejä itsenäisesti. Pelien lisäksi hän kehitti myös useita muita ohjelmistoja. Koska hän ihaili salausta, Hal alkoi tehdä tiivistä yhteistyötä Phil Zimmermann PGP: n (Pretty Good Privacy) kehittämisessä. Myöhemmin, kun Phil perusti PGP Corporationin vuonna 1996, Finney liittyi yritykseen ja pysyi siellä eläkkeelle jäämiseen vuonna 2011.

Hal Finney ja Bitcoin

Sähköpostit osoittavat, että Satoshi Nakamoto oli bitcoinin pääkehittäjä, kun taas Hal Finney oli pohjimmiltaan ohjelmiston ensimmäisen version testaaja. Jotkut uskovat, että Hal oli Satoshi, mutta sähköpostien vaihto saattaa ehdottaa muuta. Tästä huolimatta monet sanovat, että hän petti sähköpostit kattaakseen jälkensä. Mysteeri muuttuu hieman outoksi, kun huomaat, että joku nimeltä Satoshi Nakamoto asui vain kolmen kilometrin päässä Hal Finneyn talosta (eikä hän ole Bitcoinin todellinen luoja). Jotkut sanovat siksi, että Finney katsoi puhelinluetteloa ja valitsi Satoshin salanimeksi, jossa hän oli todellinen luoja. Tuolloin Bitcoinin luomiseen osallistuneet olivat huolissaan siitä, että heidät pidätetään infrastruktuurin luomisesta, joka oli uhka hallituksille. Ohjelmoinnin, salakirjoituksen ja anarkian yhteiset intressit johtivat Hal Finneyyn luomaan uudelleenkäytettävän työtodistusprotokollan (RPOW). Finneyn RPOW oli prototyyppi digitaalilaatikkojärjestelmälle, joka perustui Nick Szabon aiempaan työhön. Monet pitävät sitä bitcoinin edeltäjänä, vaikka se oli nimenomaan suunniteltu prototyypiksi. Pohjimmiltaan RPOW -protokollan avulla käyttäjä voi luoda tunnuksen toimittamalla todistuksen yksityisen avaimen allekirjoittamasta työjonosta. Kun käyttäjä haluaa lähettää tunnuksen jollekin toiselle, hän allekirjoittaa vastaanottajan julkisen avaimen siirtomääräyksen. Finneyn protokolla ei ainoastaan ​​luo käyttäjille tapaa tehdä nimettömiä tapahtumia, vaan myös luo ratkaisun ongelmaan kaksinkertainen kulutus – mitä Bitcoin tekee.
Wall Street Journalin Finneyn puolesta julkaisemat sähköpostit osoittavat, kuinka arvokas hänen järjestelmä oli bitcoinille. Joten ei ole yllätys, että Nakamoto valitsi Finneyn vastaanottamaan ensimmäisen digitaalisen valuuttakaupan.

Vaikka hän ei olisi Bitcoinin todellinen luoja, digitaalisesta valuutasta ei olisi koskaan tullut käytännön todellisuutta, ellei Hal Finneyn nopea ja ennakoiva lähestymistapa olisi. Heidän ideansa ja panoksensa ovat kirjaimellisesti varmistaneet Bitcoinin menestyksen ja sen maailmanlaajuisen hyväksynnän sellaisenaan. Hänen julkaisunsa salausvaluutan tehokkuudesta olivat avainasemassa digitaalisen valuutan uskottavuuden lisäämisessä. Hal suoritti ensimmäisen bitcoin -tapahtuman maailmassa ja ilmaisi näin vahvasti oman uskonsa kryptovaluutan käytännön käyttöön ja todelliseen arvoon. Siksi hän vakuutti tekevänsä siitä totta.

Hal Finneyn muistoksi

Pian laillisen kuolemansa julistamisen jälkeen Finneyn ruumis kuljetettiin Arizonan Scottsdalen sairaalasta Alcor Life Extension Foundation -säätiön tuntumassa olevaan laitokseen. Sinä iltana Finneyn veri ja muut nesteet poistettiin hänen kehostaan ​​ja korvattiin hitaasti kemikaaleilla, joita Alcor kutsuu M-22: ksi, joiden mukaan yrityksen on suunniteltu olevan mahdollisimman vähäisesti myrkyllisiä hänen kudoksilleen, mikä estää jääkiteiden muodostumisen. solukalvojen jäätymiseltä ja tuhoutumiselta. Seuraavien päivien aikana hänen ruumiinlämpöään laskettiin hitaasti -320 asteeseen Fahrenheit. Sitten se varastoitiin alumiinikapseliin 10 metriä korkean säiliön sisälle, joka oli täytetty 450 litralla nestemäistä typpeä ja joka oli suunniteltu pitämään se lähes täydellisen keskeytetyn animaation tilassa.
“Siellä hän pysyy, kunnes meillä on tekniikoita hänen ongelmiensa korjaamiseen, kuten ALS ja ikääntymisprosessi”, sanoo Max More, Alcorin johtaja ja Finneyn ystävä monien vuosien ajan. “Ja sitten voimme tuoda Halin takaisin onnellisena ja terveenä.”
Ketään ihmistä ei ole koskaan elvytetty kryogeenisestä jäädytetystä tilasta. Monet tutkijat pitävät ajatusta mahdottomana. Mutta Finneyn vaimo Fran sanoo, että skeptikot eivät koskaan estäneet miestään tutkimasta häntä kiinnostavaa tekniikkaa.
“Hal kunnioittaa muiden uskomuksia eikä halua kiistellä. Mutta hänelle ei ole väliä mitä muut ihmiset uskovat “, sanoo Fran, joka puhui vuorotellen miehestään nykyisyydessä ja menneisyydessä. – Hänellä on riittävästi luottamusta siihen, miten asiat selvitetään itse. Hän uskoi aina löytäneensä totuuden eikä hänen tarvitse vakuuttaa ketään. ”
Finney ja hänen vaimonsa päättivät jäädyttää ruumiinsa yli 20 vuotta sitten. Tuolloin hän, kuten Alcor President More, oli jäsen Extropians, teknologien ja futuristien liike keskittyi transhumanismiin ja elämän pidentämiseen.
“Hän oli aina optimistinen tulevaisuuden suhteen”, sanoo Fran. ”Hän omaksui jokaisen uuden edistysaskeleen, jokaisen uuden tekniikan. Hal nautti elämästä ja teki kaiken irti. ”
Finneyn positiivisuus ulottui myös hänen henkilökohtaiseen vuorovaikutukseensa. Yliopiston kollegat sanovat, että hän oli yhtä ystävällinen ja antelias kuin loistava.
“Hal on harvinainen nero, jonka ei koskaan tarvinnut muuttaa emotionaalista älykkyyttään saadakseen älyllisiä lahjojaan”
”Hän on erinomainen ihminen, inspiraatio hänen asenteelleen elämään. Haluaisin olla hänen kaltaisensa. ”

yksinkertaisuus ja keskittyminen

Useat Halin haastattelut – ennen sairautta ja sen aikana – paljastavat hänen nöyrän luonteensa, vilpittömän epäonnistumisen tunnustamisen menestysten ohella, hänen lujan sitoutumisensa tulevaisuuteen sekä halun kuunnella ja puhua ongelmistaan . Hal Finney tunnettiin ystävällisyydestään ja anteliaisuudestaan ​​kollegoiltaan. Häntä pidetään neroina, joka osallistui kryptovaluuttaan taistellessaan tappavaa tautia vastaan. Vaikka Satoshi on edelleen salaperäinen hahmo, monet uskovat, että Hal Finney oli itse asiassa Satoshi. Jos tämä on totta, vastaus kysymykseen Kuka on Hal Finney on – onko hän Bitcoinin luoja. Mutta monet asiat hänestä ovat edelleen mysteeri. Onko se todella Satoshi? Onko hän Bitcoinin takana oleva mies? Näyttää siltä, ​​että tämä jää mysteeriksi, ellei Satoshi esittele itseään tai Halin vaimo rikkoo hänen hiljaisuuttaan. Kaipaan Halia, hän muutti elämäni. Tiedot Wirediltä, ​​101blockchainilta, Samuel-falkonilta ja BitcoinTalkilta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *