Kuuba tunnistaa ja säätää Bitcoinia maksuja varten

Kuuba tunnistaa ja säätää Bitcoinia maksuja varten

Kuuban keskuspankin ministeriministeri Marta Wilson González allekirjoitti päätöslauselman 215/2021, jonka Havanna julkaisi viime torstaina (26) ja jonka mukaan maa laillistaa Bitcoinin maksuja varten. Asiakirjassa Kuuba vahvistaa sitoutumisensa kansainvälisiin standardeihin.rahanpesun, terrorismin rahoituksen ja joukkotuhoaseiden leviämisen estämisestä ja havaitsemisesta”, Jonka lakiasetus on allekirjoitettu vuonna 2013. Kuuban keskuspankki vahvisti siten toimivansa maan johtavana viranomaisena välttääkseen väärinkäytösten aiheuttamat ongelmat rahoitusjärjestelmässään. On syytä huomata, että Kuuban hallitus kielsi dollarin kesäkuussa 2021, koska maassa on Yhdysvaltojen saarto ja että valuutta ei auttanut viranomaisia ​​ylläpitämään pankkijärjestelmän valvontaa. Näin ollen uusi päätöslauselma tulee aikaan, jolloin kuubalaiset käyttävät bitcoinia selviytyäkseen kriisin keskellä.

Kuuban keskuspankin asiakirja puhuu Bitcoinin sääntelystä

Kuuban keskuspankin virallisessa lehdessä julkaistussa asiakirjassa kerrotaan, että vahvistetaan säännöt, joilla säännellään virtuaalisten omaisuuserien kaupallisia liiketoimia.

“Tämän päätöslauselman tarkoituksena on vahvistaa säännöt, joiden perusteella Kuuban keskuspankki säätelee tiettyjen virtuaalisten varojen käyttöä kaupallisissa liiketoimissa sekä lisenssien myöntämistä virtuaalisten omaisuuserien palveluntarjoajille rahoitus-, valuutta- ja perintätoimiin tai maksu, kansallisella alueella ja sieltä. “

Päätöslauselmassa tehdään selväksi, että virtuaalisen omaisuuden määritelmällä tarkoitetaan “digitaalista esitystä arvosta, joka voidaan vaihtaa digitaalisesti tai siirtää ja käyttää maksuihin tai investointeihin”. Lisäksi “digitaalinen omaisuus, salausvarasto, salausvaluutta, salausvaluutta, virtuaalivaluutta ja digitaalinen valuutta”Tarkoittavat samaa tätä sääntöä tehden selväksi, että Kuuban keskuspankki ymmärtää, että kryptovaluutta ja digitaalinen omaisuus ovat sama asia. Ehdotuksen mukaan sääntöjä sovelletaan Kuuban yksityishenkilöihin ja oikeushenkilöihin, jotka voivat toimia valuuttana ja maan sisäisissä kaupallisissa liiketoimissa. Perustelut annettiin sosioekonomisista syistä.

“Kuuban keskuspankki voi sosioekonomisista syistä sallia tiettyjen virtuaalisten varojen käytön kaupallisissa tapahtumissa ja myöntää lisenssejä virtuaalisten varojen tarjoajille rahoitus-, valuutta- ja perintätoimintaa tai maksuja koskeviin toimiin. kansallisella alueella ”.

Vain keskuspankin valtuuttamat yritykset ja poliitikot voivat käyttää kryptovaluuttoja

Kuubalaisen väestön lupaavasta skenaariosta huolimatta päätöslauselmassa tehdään selväksi, että vain valtuutetut yritykset voivat työskennellä maassa olevien kryptovaluuttojen kanssa. On kuitenkin huomionarvoista, että myös sosialistiseen valtioon liittyvät Kuuban poliitikot eivät saa käyttää Bitcoinia ilman keskuspankin nimenomaista lupaa. Paikallisten rahoituslaitosten on toteutettava toimenpiteitä, jotta yritykset eivät käytä niitä ilman asianmukaista lisenssiä. Yksilöitä kuitenkin varoitettiin vain kryptovaluuttamarkkinoiden riskeistä, koska kuubalaisia ​​ei kielletä tekemästä liiketoimia keskenään.

“Yksilöt ottavat riskit ja vastuut, jotka siviili- ja rikosoikeudellisesti liittyvät pankki- ja finanssijärjestelmän ulkopuolella toimivien virtuaalisten omaisuuksien ja palveluntarjoajien kanssa tapahtuvaan toimintaan, vaikka ei ole kiellettyä suorittaa liiketoimia virtuaalisen omaisuuden kanssa ihmiset.”.

Ottaen huomioon, että päätös tulee voimaan 20 päivän kuluttua, 15. syyskuuta, Bitcoinin lähettäminen kuubalaisten välillä tulee lailliseksi uuden sanamuodon mukaan, joka kumosi kaikki uuden säännön vastaiset säännökset. Jotkut Kuuban kumppanimaat olivat jo laillistaneet Bitcoinin Yhdysvaltojen saartojen vuoksi, kuten Venezuela ja Iran, jotka jo louhivat tätä digitaalista valuuttaa omalla alueellaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *