Väärennettyä Opensea-mainontaa näkyy Google-hauissa

Tietojenkalasteluhuijauksiin käytetty väärennetty Opensea-sivusto näkyi Google-hauissa maksettuna mainonnana.

OpenSea-alusta on suosituin non-fungible tokenien (NFT) ostamisessa ja myymisessä, ja siksi siitä on tullut myös helppo kohde huijareille . Emolevy havaitsi tällä viikolla, että Google-haun tulos termillä "OpenSea NFT" näytti väärennetyn markkinapaikan mainoksen, joka ohjasi uhrit toiseen osoitteeseen varastamaan heidän lompakkonsa.

  • Mitä mieltä olit tästä uutisesta? Tule puhumaan hänestä Telegramin BeInCrypto-ryhmässä!

Keskiviikkona (10.) verkkosivuston editori haki OpenSeaa Googlesta, ja alustan päätulos oli sponsoroitu linkki, jolla oli samanlainen URL-osoite, mutta melkein huomaamattomalla erolla.

Emolevyn mukaan sivusto oli käytännössä identtinen OpenSean kanssa. Mutta kun hän napsauttaa mitä tahansa osoitteen linkkiä, kävijää kehotettiin linkittämään digitaalinen lompakkonsa.

Lähde: Vice

Fake OpenSea on poistettu

Valituksen jälkeen Google poisti tietojenkalastelusivuston hakutuloksistaan. Emolevy neuvoi myös OpenSeaa petoksesta.

Vicen mukaan väärennetyn verkkotunnuksen rekisteröi NameSilo-niminen yritys. Myös emolevy otti yhteyttä, NameSilo vastasi yksinkertaisesti sähköpostitse "Kiitos, että ilmoitit meille. Tätä verkkotunnusta ei syötetty ennen tätä sähköpostiviestiä. Otimme sen ilmasta. Verkkotunnus rekisteröitiin 18.10.2021 ja ehkä hyökkäys alkoi aivan äskettäin.

OpenSea kertoi saaneensa tiedon tietojenkalastelusivustosta tiistaina (9.).

"OpenSea valvoo tarkasti haitallisia ja toisena henkilönä esiintyviä verkkosivustoja ja ryhtyy ripeisiin toimiin suojellakseen yhteisöä havaitessaan ne. Saimme tietoomme kyseiset sivustot, raportoimme niistä välittömästi eri isännille ja ylläpitäjille, ja olemme sittemmin vahvistaneet, että mainokset on poistettu", OpenSean tiedottaja kertoi Motherboardille sähköpostitse.

Googlen tiedottaja kertoi Motherboardille sähköpostissa, että

"Tämä käytös rikkoo suoraan käyttäjiä huijaavia phishing-mainoksia koskevaa käytäntöämme. Olemme jäädyttäneet tilin ja jatkamme näiden käytäntöjen aggressiivista täytäntöönpanoa estääksemme tulevia haitallisia toimijoita."

Ei ole enää uutta kryptoyhteisössä, että hakkerit kaappaavat kryptovaluuttoja ja NFT:itä. OpenSea itse oli yhden heistä uhri. Äskettäin virhe teki mahdolliseksi hakkereiden murtautua digitaalisiin lompakoihin ja varastaa alustan käyttäjiltä.

Yrityksen tekemä tutkimus osoitti, että "haitallisia NFT:itä" jaettiin useille OpenSea-käyttäjille. Heti kun uhri pääsi tunnukseen, avautui ponnahdusikkuna, jossa pyydettiin uutta allekirjoitusta käyttäjän tilille alustalla. Sitten huijareilla olisi pääsy uhrien digitaalisiin lompakoihin , liikkua, nostaa keräilymerkkejä ja tallennettuja kryptovaluuttoja.

Artikkeli Fake Opensea Propaganda esiintyy Google-hauissa nähtiin ensimmäisen kerran BeInCryptossa .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *