5 NFT-markkinapaikkaa, jotka voivat kaataa OpenSean vuonna 2022

OpenSea nousi hallitsevaksi NFT-markkinapaikaksi vuonna 2021 yhteisön kritiikistä huolimatta. Tässä on viisi kilpailijaa, jotka voivat mahdollisesti olla kärjessä vuonna 2022.

OpenSea on ollut hallitseva hajautettu alusta käyttäjille, jotka haluavat lyödä, ostaa, myydä ja vaihtaa nonfungible tokeneita (NFT). Palvelevat useamman kuin NFT lukijaohjelma kuin galleria, OpenSea lukittu vuonna $ 3,25 miljardin volyymi joulukuussa 2021 pelkästään tietojen mukaan Dune Analyticsin ja joulukuusta 2020 joulukuuhun 2021 yhteensä kasvoi peräti 90968%.

Kiista ja kritiikki ei ole vieras, OpenSea on kärsinyt vaaroista ja ansoista . Varsinkin sen entinen tuotepäällikkö Nate Chastain havaitsi käyttävän sisäpiiritietoja etusivulle ja hyötyäkseen alustan etusivun NFT:iden myynnistä.

Yleistä epäluottamuksen tunnetta lisäten yhteisö tunsi itsensä devalvoituneeksi sen jälkeen, kun hiljattain nimitetty talousjohtaja Brian Roberts vihjasi julkisuuteen . Hän kuitenkin vahvisti nopeasti, ettei OpenSealla ole aikomusta mennä julkisuuteen lähiaikoina.

OpenSea saattaa olla tällä hetkellä suurin NFT-markkinapaikka transaktiomäärien perusteella, mutta vuonna 2022 on varmasti kourallinen kilpailijoita, jotka pyrkivät kukistamaan jättiläisen.

Tässä on viisi NFT-markkinapaikkaa, jotka saattavat pudottaa parhaan kilpailijan paikaltaan tulevina kuukausina.

Coinbase NFT

Coinbase näyttää tukeutuvan keskittämisen elementteihin massakäyttöönoton ensisijaisena tekijänä. Hyödyntämällä NFT:n kasvavaa suosiota, Coinbase kilpailee OpenSeaa lanseeraamalla NFT-markkinapaikkansa, Coinbase NFT:n. Raporttien mukaan jonotuslista on ylittänyt 1,1 miljoonaa , mikä on enemmän kuin OpenSean kokonaisaktiivinen käyttäjäkunta yksinään.

Kuukausittain aktiiviset kauppiaat OpenSeassa. Lähde: Dune Analytics

Coinbase NFT:n lanseerauksesta ilmoittaminen oli signaali, joka vangitsi NFT:n kasvavan arvon, kun digitaaliset keräilyesineet jatkavat yleistymistä. Coinbase NFT:n ymmärtäminen, kuinka NFT:t yhdistävät kulttuurin ja kaupankäynnin, saattaa muuttaa asioiden järjestystä. Samaan aikaan projekti on solminut kumppanuuksia kokoelmien kanssa, kuten World of Women, DeadFellaz ja Lazy Lions.

Vaikka markkinapaikka ei ole vielä käynnistynyt, sen jonotuslista yksin viittaa siihen, että monet sijoittajat ovat joko innokkaita pääsemään teknologiaan ensimmäistä kertaa tai haluavat vaihtoehtoja jo käyttämilleen.

Coinbasen lausunnon perusteella Coinbase NFT tulee olemaan vertaisverkko (P2P) "…intuitiivinen suunnittelu, joka on rakennettu hajautetun markkinapaikan päälle." Aluksi ERC-21- ja ERC-1155-standardeja noudattavalla tuotteella on suunnitelmia myös tulevaisuudessa tukea moniketjuja.

Coinbase NFT toimii ensisijaisesti markkinapaikkana, mutta yritys on vihjannut, että se toimii myös "yhteyksien edistämispaikkana". Tähän mennessä Coinbase toimii yli 100 maassa ja raportoi yli 73 miljoonasta aktiivisesta käyttäjästä, kun taas Coinbasen asiakkaat käyvät neljännesvuosittain kauppaa 327 miljardilla dollarilla, mikä osoittaa, että liikkeessä on kohtuullinen määrä likviditeettiä.

Enemmän kuin volyymikaupan määrää, Coinbase korostaa vahvaa käyttökokemustaan ​​(UX) ja saumatonta käyttöliittymää (UI), joka on virtaviivainen ja käyttäjäystävällinen. Vaikka monet käyttävät Twitteriä ja valittavat OpenSean UX/UI-suunnittelusta, monilla muilla alustoilla on markkinoille pääsyn esteitä, kun taas OpenSealla ei.

FTX NFT:t

Toisin kuin Coinbase NFT, FTX-markkinapaikka lanseerattiin lokakuussa pienellä kokoelmalla Solana-pohjaisia ​​NFT:itä, ja se laajensi kokoelmaansa kohti Ethereum-lohkoketjun tuotteita. Toisin kuin OpenSea ja Coinbase NFT, FTX NFT ei ole P2P-alusta, mikä tarkoittaa, että se on keskitetty ja säilytettävä, jolloin käyttäjien tiedot tallennetaan ja tallennetaan sen verkkoon. Tämä tarkoittaa, että käyttäjät ja keräilijät luopuvat omistajuudesta jossain mielessä.

Keskitetyn alustan seuraukset ovat, että alustalla on taipumus pakottaa omistajilleen vähemmän itsenäisiä etuja ja enemmän rajoituksia ja rajoituksia arvopaperilakien vuoksi. Toisin kuin OpenSea, jossa käyttäjillä on täysi autonomia digitaalisista resursseistaan ​​myyntiin asti, FTX NFT:t käyttävät tarjousmekanismeja. Kuten Brett Harrison, FTX.US:n presidentti selitti lausunnossaan: "Jos emme vaadi kaasua esimerkiksi tarjousten tekemiseen, näemme paljon enemmän hintatoimia ja hintalöytöjä alustalla, ja toivomme, että yleensä houkuttelee likviditeettiä"

Sen lainkuuliaiset tavat vaikuttivat niin vahvasti Solanan NFT-kokoelmiin, että monet joutuivat peruuttamaan aiemmin lupaamansa rojaltimaksunsa, koska FTX NFT ilmoitti, ettei se enää tue hankkeita, jotka myöntävät omistajilleen tällaisen edun.

Seuraus johtui Yhdysvaltojen sääntelyyn liittyvistä huolenaiheista. Ethereum-verkoston projektit tarkastetaan myös sen varmistamiseksi, että ne noudattavat arvopaperilakeja ja että ne eivät ole väärennettyjä sivuvaikutuksia.

Sellaisenaan OpenSea säilyttää arvonsa, koska se ylläpitää melko laajaa NFT-kokoelmaa.

Pienistä ongelmistaan ​​huolimatta markkinapaikka on saanut huomiota ja alittanut kilpailijansa maksurakenteessa. FTX NFT:n maksurakenne on 2 %, kun taas Coinbasen 2,5 %.

Alusta ei myöskään näytä halveksuvan käyttäjiä, jotka lopulta käyttävät muita kuin vankeusvapaan lompakoita, mutta sen pääpaino on saavutettavuuden arvossa.

Harvinainen

Kauan ennen kuin OpenSea nousi huipulle, Rarible teki kuukausittaisia ​​kauppavolyymeja korkeammalle kuin vastineensa. Huolimatta siitä, että se on avannut alustansa yhteisölle hallintotunnuksellaan RARI – mitä OpenSean käyttäjät ovat jatkuvasti odottaneet – Rarible ei ole pystynyt säilyttämään johtoasemaansa OpenSeassa.

Marraskuussa alustan kokonaisvolyymiarvo oli 4 % suurempi kuin lokakuussa, keskimäärin 18,2 miljoonaa dollaria. Sen kuukausittainen kokonaisvolyymi kuitenkin kalpea verrattuna OpenSeaan, koska sen päivittäinen volyymi on vähintään viisi kertaa suurempi .

Rariblen eduksi, aivan kuten FTX NFT -markkinapaikalla, se ymmärtää moniketjuisen strategisen kumppanuuden edut. Rarible on jo käynnistänyt NFT-tuen Flow- ja Tezos-lohkoketjuissa, ja lähitulevaisuudessa on suunnitelmia tukea Solanaa ja Polygonia.

Kuukausittainen myynti (ensisijainen vs. toissijainen). Lähde: Dune Analytics

Hajautetun toimintatavan ja moniketjuisen NFT-tuen ansiosta Rariblesta voi tulla vakava haastaja vuonna 2022.

Zora

Zora esittelee olevansa Web 3.0:n ja hajautuksen mestari, kun se mainostaa täysin "ketjussa olevaa" luvatonta alustaansa. Koska hajautetut autonomiset organisaatiot (DAO:t) pyrkivät pyrkimään näihin periaatteisiin, alusta pitää arvonsa historiallisissa ostoissa, kuten PleasrDAO:n 4 miljoonan dollarin osto alkuperäisestä doge-meme NFT:stä.

Zoralla on nollamaksullinen rakenne ja suurin osa ponnisteluistaan ​​on luvaton protokolla. Monet kryptoasiantuntijat ovat kiinnostuneita ajatuksesta, että taiteilijoilla ja tekijöillä on enemmän autonomiaa ja omistajuutta luomuksiinsa. Jos nämä pysyvät aiheellisina huolenaiheina vuonna 2022, on mahdollista, että Zora näkee uusia käyttäjiä.

Magic Eden

Taika Eden on tällä hetkellä top NFT markkinapaikka Solanan verkossa ja mukaan DappRadar se sijoittuu kymmenen parhaan NFT markkinapaikoille $ 267,14 miljoonaa euroa vuodesta lanseerauksesta syyskuun puolivälissä 2021 mennessä.

Ainutlaatuisten lompakoiden määrä on lisääntynyt ja kasvanut tasaisesti viimeisen kahden kuukauden aikana, mikä tekee siitä vahvan haastajan OpenSealle. Vaikka on tärkeää huomata, että käyttäjillä tiedetään olevan useampi kuin yksi lompakkoosoite, mikä saattaa viitata siihen, että yksittäisiä aktiivisia käyttäjiä voisi olla vähemmän.

OpenSea-ketjun tiedot. Lähde: DappRadar

Alhaiset 2 %:n transaktiomaksut antavat alustalle kilpailuetua muihin markkinapaikkoihin verrattuna, ja FTX NFT:n tavoin listautuminen on käyttäjille ilmaista. Kuten alla näkyy, Magic Edenin tapahtumien määrä usein kaksinkertaistaa tai jopa kolminkertaistaa OpenSeassa tapahtuvien tapahtumien määrän.

Magic Eden -ketjun tiedot. Lähde: DappRadar

Vaikka Magic Edenillä oli suurempi määrä tapahtumia, tapahtumakohtainen summa on pienempi kuin OpenSeassa. DappRadarin mukaan Magic Eden on kerännyt yli 4,5 miljoonaa tapahtumaa viimeisen 30 päivän aikana, kun taas OpenSea on käsitellyt alle puolet tästä luvusta eli 1,7 miljoonaa, mutta sillä on kuitenkin hieman yli viisi kertaa Magic Edenin kokonaismäärä.

Koska NFT:n vauhti on asetettu ja digitaaliset keräilyesineet jatkavat yleistymistä, vuonna 2022 saattaa tulla suurempi väestöryhmä, jonka mieltymykset eivät välttämättä vastaa OpenSeaa. Arvostamalla saavutettavuutta, sääntelyä ja parempia käyttökokemuksia, nämä viisi NFT-markkinapaikkaa ovat vahvoja haastajia nousemaan kärkeen.

Tässä esitetyt näkemykset ja mielipiteet ovat yksinomaan kirjoittajan omia eivätkä välttämättä heijasta Cointelegraph.comin näkemyksiä. Jokaiseen sijoitus- ja kaupankäyntiliikkeeseen liittyy riskejä, joten sinun kannattaa tehdä oma tutkimus, kun teet päätöstä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *