OTC -salauskaupat tulvivat Hongkongin, mutta määräykset voivat vaikuttaa niiden läsnäoloon

Tiilisalauksen vaihto on yleistä Hongkongissa, mutta huolenaiheet ovat edelleen epävarmojen säännösten ympärillä, jotka voivat purkaa nämä kaupat kokonaan.

Hongkongilla, joka on yksi maailman merkittävimmistä ja johtavista rahoituskeskuksista, on ollut suuri rooli kryptovaluuttojen kehittämisessä. Esimerkiksi Kiinan alueella on syntynyt joitain tähän mennessä vakiintuneimpia ja menestyneimpiä salausyrityksiä, mukaan lukien salausjohdannaisten pörssi FTX sekä digitaalinen omaisuusalusta Crypto.com.

Silti, koska biljoonia dollareita käydään kauppaa säännöllisesti Hongkongissa perustettujen salauspörssien kautta, "Vertical City" sisältää myös runsaasti fyysisiä käsikauppa-salauskauppoja. Henri Arslanian, PwC -salauspäällikkö ja Hongkongin Fintech -yhdistyksen entinen puheenjohtaja, kertoi Cointelegraphille, että perinteisten OTC -salausvälittäjien määrä Hongkongissa erottuu varmasti. "Nämä ovat kirjaimellisesti tiili- ja laastikauppoja vähittäiskaupalle", hän sanoi.

Nimetön lähde kertoi edelleen Cointelegraphille, että matkustaessaan Hongkongissa hän ei voinut olla huomaamatta valtavaa nousua OTC -salauspörsseissä, joista osa tarjoaa jopa pääsyn salausvaluutta -automaateihin.

Nimetön katsoja otti kuvan Hongkongin OTC -vähittäiskaupasta

OTC -vähittäiskaupat muodostavat Hongkongin salakulttuurin

Verrattuna Yhdysvaltojen tai Euroopan kaltaisille alueille, joilla salausvaluuttojen ostaminen ja myyminen säännellyissä pörsseissä on melko helppoa, Hongkongin fyysiset salauskaupat ovat ainutlaatuinen tavaramerkki, joka tarjoaa yksilöille toisen tavan käyttää salausta.

Kelvin Yeung, Hongkongin digitaalisen omaisuuspörssin eli HKD: n toimitusjohtaja ja perustaja, valaisi asiaa. Yeung kertoi Cointelegraphille, että HKD -salauspörssi perustettiin vuonna 2019, fyysinen myymälä perustettiin tämän vuoden tammikuussa ja että he työllistävät yli 30 työntekijää asiakaspalvelun tarjoamiseen.

Kuvan lähde: HKD

Yeung huomautti lisäksi, että HKD: n myymälä toimii samalla tavalla kuin perinteinen pankki, mikä antaa asiakkaille mahdollisuuden saada käytännönläheinen lähestymistapa salauksen ostamiseen sekä pääsy henkilökohtaisiin konsultointipalveluihin. Sellaisena hän uskoo, että vähittäiskaupat ovat todennäköisesti maailmanlaajuinen trendi, joka etenee, kun salaus tulee valtavirtaksi:

"Kun yhä useammat sijoittajat ja institutionaaliset sijoittajat pääsevät teollisuudelle ja digitaalisesta valuutasta tulee valtavirtaa, on taipumus avata fyysisiä myymälöitä yhdessä online -alustojen kanssa."

Yeung lisäsi uskovansa, että asiakasluottamus kasvaa HKD: n ja sen käyttäjäkunnan välille fyysisen läsnäolonsa vuoksi. "Käyttäjämme ovat pääasiassa 40-70 -vuotiaita. Vanhempi asiakaskunta on tärkeä valtavirran käyttöönoton kannalta, koska monet näistä ihmisistä käyttävät edelleen fiat -valuuttaa ja luottavat vain perinteisiin rahoitusjärjestelmiin", hän huomautti.

Mielenkiintoista on, että vanhempi sukupolvi ei osta vain salausta näistä fyysisistä paikoista. Priscilla Ng, toisen Hongkongin OTC -vähittäiskaupan Coiner HK: n perustaja, kertoi Cointelegraphille, että CoinerHK lanseerattiin vuoden 2020 alussa keskittyäkseen naismarkkinoihin: ”Halusimme luoda markkinoita naisille, koska haluamme edistää ajatusta siitä, että Naiset voivat olla taloudellisesti riippumattomia ja harjoittaa itse sijoittamista. "

Siten Ng kertoi, että CoinerHK: n asiakkaat ovat pääasiassa naisia, jotka ovat tyypillisesti 20–50 -vuotiaita ja noin 70% heistä käy käteisellä salakirjoitusta. Ng totesi myös, että CoinerHK: lla on kaksi fyysistä myymälää Hongkongin kultaisella alueella.

Kuvan lähde: CoinerHK

Yecho, Ng lisäsi, että fyysiset OTC -pörssit voivat tarjota asiakkaille parempia mahdollisuuksia: ”Käsittelemme heitä ystävinä kaupankäynnin aikana ja annamme asiakkaillemme myös uskoa meihin, koska omistamme fyysisiä sijainteja.” Ng huomautti lisäksi, että CoinerHK: n Wanchain sijainti toimii myös taidegalleriana, jossa on nonfungible tokens (NFT).

Säännökset voivat syrjäyttää fyysisen OTC -vaihdon

Vaikka fyysiset OTC -salausvaihdot, kuten HKD ja CoinerHK, näyttävät tarjoavan paremman pääsyn salaukseen kaikkialla Hongkongissa, tällaisiin laitoksiin liittyy useita sääntelyriskejä.

Esimerkiksi Arslanian selitti, että vakioasiakkaiden lisäksi Manner -Kiinan matkailijat ovat olleet näiden kohteiden kohdeasiakkaita. Hän totesi, että monet näistä kaupat sijaitsevat matkailukohteisiin houkutella käyttäjiä, mutta ovat erityisen houkuttelevia kiinalaisia turisteja johtuen salauksen kielto Kiinassa : ”Voisi olettaa, että jos Manner kiinalaisia turisteja vierailee Hongkong, mikään ei estä niitä ostamasta salaus näissä OTC -kaupoissa. ”

Tässä mielessä Arslanian uskoo, että vähittäiskaupan OTC -keskukset voivat kasvaa Hongkongissa, koska kiinalaiset turistit ovat kiinnostuneita ostamaan salausta. Toisaalta Arslanian mainitsi, että Hongkongin tuleva salauspörssiä koskeva sääntelykehys voi aiheuttaa näiden kauppojen sulkemisen kokonaan.

Kuten Cointelegraph aiemmin raportoi, Financial Services ja Hongkongin valtiovarainministeriö ovat harkineet salakirjoituksen rajoittamista salkkuihin, joissa on vähintään miljoonan dollarin omaisuus. Jos ne hyväksytään, uudet suuntaviivat rajoittavat salauspääsyn noin 93 prosentille kaupungin väestöstä.

Vaikka tämä on suuri haaste fyysisille OTC -kaupoille, Arslanian huomautti, että OTC -kaupat voivat yksinkertaisesti siirtää toimintansa maan alle. Hän totesi kuitenkin, että tämä lisäisi riskiä asiakkaille: "Jos jotain menee pieleen, yleisö ei todennäköisesti ilmoita niistä viranomaisille."

Epävarmoista säännöistä Yeung kommentoi, että suurin haaste tällä hetkellä HKD: lle on ymmärtää, jos Hongkong sallii pian vain institutionaalisten sijoittajien sijoittaa salaukseen: "Tällä on suuri vaikutus liiketoimintaamme." Arslanian lisäsi, että salatut yhteisöt vastustavat suuresti säänneltyjä salauspörssejä, jotka eivät pysty palvelemaan vähittäisasiakkaita, koska tämä voi hyvinkin johtaa siihen, että käyttäjät kääntyvät sääntelemättömille alustoille.

Valitettavasti Arslanian huomautti lisäksi, että fyysisten OTC -kauppojen olisi erittäin haastavaa saada oikeat lisenssit, vaikka niitä yritettäisiin täysin säännellä. Tähän mennessä Yeung mainitsi, että HKD vaatii vain voimassa olevan henkilöllisyyden ja osoitteen vahvistuksen salauksen ostamiseksi ja myymiseksi pörssissä.

On mielenkiintoista nähdä, että tällä hetkellä ainoa säännelty salauspörssi Hongkongissa on OSL, joka on myös Fidelity-tuetun BC-ryhmän yksikkö. OSL: n toimitusjohtaja ja vaihtaja Andrew Walton selitti Cointelegraphille, että OSL rakennettiin tarkoituksellisesti asetuksia silmällä pitäen ja jopa harjoitti itsesääntelyä ennen kuin osa nykyisistä laeista annettiin.

Lisäksi Walton kertoi, että OSL oli isoisä Singaporen maksupalvelulain ( PSA) nojalla ja on lisäksi hakenut digitaalisen maksutunnuksen tai DPT -lisenssin Singaporen rahaviranomaisen kautta. Vaikuttavat viranomaishyväksynnät antoivat OSL: lle mahdollisuuden laajentaa liiketoimintaansa Latinalaiseen Amerikkaan. ”Latinalaisessa Amerikassa OSL Exchange -tuote on aluksi saatavilla institutionaalisille ja ammattimaisille sijoittajille alueella, Meksikossa, Kolumbiassa ja Argentiinassa. OSL: n LatAm -tarjonta hakee myös asianmukaista lisensointia, kun sääntelyä kehitetään koko alueella ”, Walton lisäsi.

Vähittäissijoittajia tarvitaan liiketoiminnan näkökulmasta

Vaikka OSL: n ponnistelut ovat todellakin merkittäviä, Arslanian huomautti, että paljon tuloja saadaan tyypillisesti yksityisasiakkaista, jotka ostavat ja myyvät salausta pörssissä ja vähittäismyynti puolestaan houkuttelee institutionaalisia asiakkaita. Sellaisena hän totesi, että Hongkongin halukkuus pakottaa salausvaihdot palvelemaan vain institutionaalisia sijoittajia on liiketoiminnan näkökulmasta vaikea kysymys. Vaikka tämä saattaa olla, Walton huomautti, että OSL: n kiinnostus institutionaalisesta segmentistä on kasvanut merkittävästi viimeisen vuoden aikana.

Kun otetaan huomioon kryptovaluuttojen sääntelyn jatkuva epävarmuus, Arslanian mainitsi, että Hongkong saattaa hyvinkin sopia parhaiten institutionaalisille sijoittajille, kun taas Singapore voisi olla loogisempi vähittäisasiakkaille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *