Bitcoin Block 0 tai Genesis

Bitcoinilla on 700 000 suojaus- ja muuttumattomuuslohkoa

Bitcoin valmisti lauantaina (11) lohkonsa 700 tuhatta, mikä osoittaa, että verkossa on jo kerrottu paljon historiasta. Toisin sanoen Bitcoin -lohkot ovat paikkoja, joihin tapahtumat tallennetaan. Kun joku lähettää Bitcoinin jollekin toiselle, tapahtuma odottaa sisällytettävänsä voimassa olevaan lohkoon verkossa. Lohkon pätevyyden tarkistamiseksi on olemassa Satoshi Nakamoton luoma yhteisymmärrysmekanismi. Tämä työkalu vahvistaa bitcoinien vastaanottamisen osoitteella ja takaa, että vastaanotettua kolikkoa ei lähetetty toiselle henkilölle samanaikaisesti. Näin ollen, kun verkko suorittaa ja vahvistaa Bitcoin -siirron, se on lopullinen. Kuitenkin sen jälkeen, kun lohko, joka vahvisti tapahtuman, on luotu, verkko odottaa noin 10 minuuttia uuden lohkon luomista varten, joka tallentaa uudet tapahtumat. Otetaan esimerkkinä lohko 0 Bitcoin -verkosta, joka luotiin 3. tammikuuta 2009 ja jota voidaan kutsua myös Genesisiksi, eli verkon ensimmäiseksi tapahtumaksi. Tämä lohko sisälsi vain yhden tapahtuman, joka oli 50 BTC: n luominen kaivosmiesportfolioon, joka tässä tapauksessa oli Satoshi Nakamoto.
Bitcoin Block 0 tai GenesisBitcoin Block 0 tai Genesis/Blockstream Lohkon 0 luomisen ja sen tapahtuman jälkeen se sijoitettiin verkkoon, joka on luonut yli 700 000 lohkoa, jotka Bitcoin on valmistanut tänä lauantaina. Toisin sanoen, Genesis on “haudattu” tuhansien lohkojen jälkeen, jotka on ketjutettu yhteen.

Mitä enemmän lohkoja Bitcoin -verkossa on, sitä turvallisemmaksi ja muuttumattomammaksi se tulee

Jos haluat muokata lohkon 0 tietoja, sinun on muutettava kaikkien sen jälkeen luotujen yli 700 tuhannen lohkon tiedot, mikä osoittaa, että Bitcoinin historia on yksi vaikeimmin muutettavissa, koska sen laskemiseen tarvittavat äärimmäiset laskutuskustannukset perusta ja yhteisymmärrys. Bitcoin.org: n mukaan mitä enemmän lohkoja luodaan, sitä turvallisempi verkko on.
”Bitcoin -ilmoituksen vastaanottaminen on miltei hetkellistä. On kuitenkin viive, ennen kuin verkko alkaa sitoutua tapahtumaan lisäämällä sen lohkoon. Vahvistus tarkoittaa, että verkossa vallitsee yksimielisyys siitä, että saamiasi bitcoineja ei lähetetty kenellekään muulle ja niitä pidetään omaisuutena. Kun tapahtumasi on sisällytetty lohkoon, se haudataan edelleen kaikkien seuraavien lohkojen alle, mikä vahvistaa eksponentiaalisesti tätä konsensusta ja vähentää tapahtuman peruuttamisen riskiä. Jokainen vahvistus kestää muutamasta sekunnista 90 minuuttiin, ja keskimäärin 10 minuuttia. Jos tapahtuma maksaa erittäin alhaisen maksun tai on epätyypillinen, ensimmäisen vahvistuksen saaminen voi kestää paljon kauemmin. Jokainen käyttäjä voi vapaasti päättää, missä vaiheessa hän pitää tapahtumaa riittävän vahvistettuna, mutta kuutta vahvistusta pidetään usein yhtä turvallisena kuin odottaa 6 kuukautta luottokorttitapahtumassa. ”
Yksi bitcoinereista, joka juhli virstanpylvästä, oli Pieter Wuille, joka on seurannut digitaalista valuuttaa vuodesta 2010, jolloin Ensimmäiset 100 000 lohkoa luotiin.

Kun 700 000 lohkoa oli saavutettu, Bitcoin -yhteisö muistutti, että tämä tarkoittaa, että vähemmän kolikoita on jäljellä

Toinen profiili, joka juhli Bitcoinin virstanpylvästä, oli Documenting Bitcoin, joka muistutti Hal Finneyn puheen, joka muistutti, että mitä enemmän lohkoja, sitä enemmän on perusteluja Bitcoinin hinnalle.

”Joka päivä, joka kuluu ja Bitcoin ei romahda lakisääteisten tai teknisten ongelmien vuoksi, jotka tuovat markkinoille uutta tietoa. Tämä lisää Bitcoinin mahdollisuuksia menestyä ja oikeuttaa korkeamman hinnan. ”

Muista, että tapahtumien kirjaamisen lisäksi lohkot luovat myös uusia valuuttoja, joiden kurssi on tänään 6,25 BTC per lohko. Kun verkko saavutti 700 tuhatta lohkoa, yhteisö huomasi, että 89,58% kaikista valuutoista on luotu. Näin ollen mitä enemmän lohkoja luodaan, sitä vähemmän bitcoineja jää liikkeelle, ja niistä tulee yhä harvempia. On syytä muistaa, että Bitcoin valmisti lokakuussa 2019 600 tuhatta lohkoa, eli kesti lähes kaksi vuotta, ennen kuin verkko löysi vielä 100 tuhatta lohkoa, jotka valmistuivat tänään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *