Uusi entiteetti voi laillistaa DAO:t, ehdottaa juristeja

Äskettäisessä tutkimuksessa kryptoaktiivisten aineiden oikeuslääketieteen asiantuntijat ehdottavat ratkaisua autonomisiin hajautettuihin organisaatioihin (DAO) liittyviin mahdollisiin oikeudellisiin ongelmiin.

Andreessen Horowitz Crypto General Counsel Miles Jennings ehdotti useissa tviiteissä, että DAO:n pitäisi rekisteröityä "Unincorporated Nonprofit Associationiksi (UNA)". Yhteenvedossa tutkimuksesta, joka tehtiin hänen kollegansa kryptoasiantuntija David Kerrin kanssa, hän selitti edut, joita UNA-rekisteröityminen voi tarjota DAO:lle.

  • Mitä pidit tästä uutisesta? Tule puhumaan hänestä Telegramin BeInCrypto-ryhmässä!

DAO:n lakiasiat

Käytännössä DAO ovat lohkoketjupohjaisten yhteisöjen, kuten hajautetun vaihdon (DEX) hallintoelimiä. Vaikka Jennings huomauttaa sen "mahdollisuudesta mullistaa ihmisten organisointi-, yhteistyö- ja koordinointitapoja", hän valittaa, että nämä ominaisuudet tekevät useimpien DAO:n yhteensopimattomia Yhdysvaltojen lainsäädäntökehysten kanssa.

DAO:n ainutlaatuiset ominaisuudet tekevät perinteisistä rakenteista, kuten yhtiöistä, kumppanuuksista, LLC:istä ja trusteista, epäkäytännöllisiä useimmille DAO:ille. Nämä ovat suurelta osin ristiriidassa DAO:iden kanssa, jotka asettavat etusijalle yksityisyyden, joilla ei ole jäsenten muodollista laillista suostumusta ja niiden yleistä hajauttamista.

Tämän seurauksena he ovat vastuussa eivätkä voi tehdä veroilmoituksia, maksaa tuloveroa tai tehdä laillisesti sitovia sopimuksia.

UNA:t ratkaisuna

Kryptotekniikan oikeuslääketieteen asiantuntijat ovat kuitenkin löytäneet mahdollisen ratkaisun UNA:n muodossa. Uniform Unincorporated Nonprofit Association Act (UUNAA) määrittelee sen "johon kuuluu [kahdesta] tai useammasta jäsenestä, jotka yhdistyvät suullisella sopimuksella, rekisteröidyllä tai epäsuoralla käytöksellä yhteen tai useampaan yhteiseen voittoa tavoittelemattomaan tarkoitukseen", huomautti Jennings. "Kuulostaa DAO:lta minusta."

UNA:lla on yksinkertainen muodostus ja joustavat hallintovaatimukset, jotka sopivat DAO:ille. Monissa osavaltioissa UNA:t ovat jäsenistään erillisiä oikeushenkilöitä "sopimusten ja laittomien toimien oikeuksien, velvollisuuksien ja vastuiden määrittämisessä ja täytäntöönpanossa", jotka voivat myös avata pankkitilejä ja omistaa omaisuutta. Vaikka jotkin DAO:t eivät ole "voittoa tavoittelemattomia", monet voisivat olla.

Jennings käyttää asunnonomistajien yhdistyksen esimerkkiä kiinteistöjen arvioinnissa. Pelkästään siksi, että heidän osuutensa saattavat nousta, jäsenten kiinteistöjen arvo ei tee heistä voittoa tavoittelevia yrityksiä. Jennings väittää, että samaa voitaisiin sanoa DAO:ista heidän hallintotunteistaan.

Rekisteröitymällä UNA:ksi DAO:t voisivat tarjota jäsenilleen rajoitetun vastuun suojan ja mahdollisuuden maksaa veroja ja allekirjoittaa sopimuksia kolmansien osapuolten kanssa. Lisäksi Jennings ehdottaa, että Yhdysvallat voisi lisätä DAO:n tarjoamia etuja hyväksymällä "joustavammat ja sallivammat UNA:n säännöt". Hän sanoo, että tämä voisi viime kädessä tehdä Yhdysvalloista DAO:n maailmanpääkaupungin.

Artikkeli Uusi entiteetti voi legitimoida DAO:t, ehdottaa juristeja nähtiin ensimmäisen kerran BeInCryptossa .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *