Ison-Britannian mainosvahti kieltää kryptomainokset Coinbase- ja Kraken

-sivustoille

ASA haluaa kryptoyritysten tekevän selväksi, että aiemmat kryptorallit eivät takaa samoja skenaarioita tulevaisuudessa.

Advertising Standards Authority eli ASA, Yhdistyneen kuningaskunnan riippumaton mainonnan sääntelyviranomainen, on poistanut toisen erän kryptovaluuttoihin liittyviä mainoskampanjoita, jotka mainostavat useita suuria alan yrityksiä.

Joulukuun 15. päivänä mainonnan vahtikoira antoi useita päätöksiä mainosrikkomuksista , jotka koskivat kuutta krypto-yritystä, mukaan lukien Coinbase, Kraken , eToro , Exmo , kryptovälittäjä Coinburp ja Luno- kryptovaihto. ASA antoi samanlaisen päätöksen myös pizzaketju Papa John'sille.

Päätöksissä todettiin, että kaikki seitsemän mainosta tai kampanjaa kiellettiin "vastuuttoman kuluttajien kokemattomuuden hyödyntämisen vuoksi ja sijoituksen riskin havainnollistamatta jättämisestä".

ASA väitti, että Coinbasen Euroopan sivuliike julkaisi "harhaanjohtavan" mainoskampanjan maksetussa Facebook-mainoksessaan heinäkuussa 2021, mukaan lukien tekstin, jonka mukaan "viisi puntaa Bitcoinissa vuonna 2010 olisi yli 100 000 puntaa tammikuussa 2021".

Mainonnan sääntelyviranomaisen mukaan mainoksessa "tarkoitetaan, että Bitcoinin arvo nousi samanlaisella taatulla tavalla seuraavan vuosikymmenen aikana". Coinbase Europe "ei myöskään tehnyt selväksi, että menneisyys ei välttämättä ollut opas tulevaisuutta varten", ASA huomautti.

Toinen ASA:n tuomio koski Kraken-operaattoria Paywardia, joka liittyi Krakenin digitaaliseen julisteeseen, joka nähtiin elokuussa 2021 London Bridgen asemalla. Vartija väitti, että mainoksesta puuttui asianmukainen riskivaroitus, koska riskin vastuuvapauslauseke näytettiin vain "yhden sekunnin ajan".

"Riskivaroitus oli voimassa vain yhden sekunnin 20 sekunnin mainoksen alussa ja katsoimme sen antavan kuluttajalle suuren määrän tietoa, jota ei lukittu tai ymmärretty kokonaan, vaikka se näkisi ollenkaan", tuomio. lukee.

Aiheeseen liittyvä: Yhdistyneen kuningaskunnan poliitikot sanovat, että kryptovaluutta ei ole sijoitus

ASA:n viimeisimmät sääntelytoimet liittyvät useisiin vastaaviin aiemmin tänä vuonna tehtyihin päätöksiin, kun viranomainen on aktiivisesti etsinyt ja sulkenut harhaanjohtavia kryptoilmoituksia.

Toukokuussa ASA lopetti toisen Luno Exchangen mainoskampanjan . Mainos näytettiin Lontoon metroverkostossa ja Lontoon busseissa tänä vuonna, ja julisteissa oli kuva Bitcoinista: "Jos näet bitcoineja metrossa, on aika ostaa." Sääntelyviranomainen kielsi aiemmin Coinfloor- pörssin mainoskampanjan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *