Eth2:n Altair-päivitys sujuu sujuvasti ja 98,7 % solmuista on nyt päivitetty

Altair-päivitys tuo Beacon Chainin Ethereumin pääverkkoon.

Ethereum 2.0 Altair Beacon Chain -päivitys on alkanut onnistuneesti, sillä 98,7 % solmuista on jo päivitetty.

Ethereum 2.0 -kehittäjä Preston Vanloon twiittasi 27. lokakuuta, että Altair-päivitys oli "aktivoitu onnistuneesti".

Altair on ensimmäinen päivitys Beacon Chainiin sen jälkeen, kun se tuli verkkoon joulukuussa 2020, ja on todennäköisesti viimeinen ennen yhdistämistä Ethereum-verkkoon ja muutosta panostodistukseen.

Päivitys tuo kevyen asiakastuen ydinkonsensukseen, puhdistaa majakkatilan kannustimien kirjanpidon, korjaa joitain validaattorikannustimien ongelmia ja tehostaa rankaisuparametreja (rangaistuksia offline-tarkistajille) EIP-2982:n mukaisesti .

Paul Hauner on Altair-koodin johtava kehittäjä ja arvioija Lighthousessa, Ethereum 2.0 -toteutuksessa. Hauner kertoi Cointelegraphille:

"Altair esitteli kaksi ensisijaista muutosta. Ensinnäkin se lisäsi tuen kevyille asiakkaille, jotka ovat vähän resursoituja solmuja, jotka seuraavat ketjua vähemmillä ominaisuuksilla ja hieman heikompiin tietoturvaoletuksiin. Ajattele kevyttä solmua puhelimessa tai selaimessa. Toiseksi, se lisäsi rangaistuksia offline-tilassa olemisesta ja leikkaamisesta. Nämä rangaistukset asetettiin alhaisiksi syntyvaiheessa, joten emme rankaiseneet käyttäjiä, jotka vasta oppivat köysiä. Yhdistäminen lisää näitä rangaistuksia entisestään. Näitä kahta päämuutosta lukuun ottamatta kourallinen tehokkuutta ja siisteyttä."

Altair-päivitys oli kova haarukka, mikä tarkoittaa, että kaikki noin 250 000 validaattorista, jotka eivät päivittäneet, ovat nyt offline-tilassa, ja heidän ETH-osuutensa pienenee hitaasti noin 10 % vuodessa.

Ollakseen yhteensopivia Altair-päivityksen kanssa, majakkasolmuoperaattoreiden piti päivittää asiakasversionsa, mikä prosessi kesti vain noin 10 minuuttia.

Vaikka osallistumisprosentti putosi niinkin alas kuin 93,3 % ensimmäisen päivityksen jälkeisen ajanjakson aikana, se nousi nopeasti noin 95 %:iin ja on sittemmin noussut noin 98,7 %:iin, ja jäljellä on vain yksi prosentti.

"Näyttää siltä, että meillä on käytännössä kaikki validaattorit verkossa ja käynnissä Altair. On vaikea sanoa, onko näistä yksityisyyttä säilyttävistä järjestelmistä, mutta sanoisin, että meillä on enintään 1–2 % offline-tilassa", sanoi Hauner.

Beacon Chainin tietojen mukaan tämä on noin 247 400 aktiivista ja 3 000 passiivista validaattoria.

Ethereum 2.0 -kehittäjä Jeff Coleman twiittasi : "Jos he eivät korjaa sitä, he ylittävät kynnyksen ja heidät poistetaan."

"Uskon, että täydellinen poisto tapahtuisi, kun ne putoavat alle 16 ETH:n, mikä kestäisi melko kauan, koska verkko on vielä viimeistelyssä", Coleman sanoi.

"Protokolla ei näe eroa sellaisen validaattorin välillä, jota ei ole päivitetty, ja sellaisen välillä, joka on vain tilapäisesti offline-tilassa virta- tai verkkoongelman vuoksi. Niiden, jotka eivät päivittäneet, täytyy vain päivittää ja käynnistää solmunsa uudelleen, ne alkavat validoida uudelleen. kun heidän solmunsa saavuttaa Altair-ketjun", Hauner selitti.

Ethereum-kehittäjät hengittävät helpotuksesta, kun onnistunut päivitys tarkoittaa täydellä teholla yhdistämistä ja suunniteltua tavoitetta olla valmiina "sammuttamaan Proof of Work ikuisesti" helmikuuhun 2022 mennessä.

Kehittäjä Ben Edgington kuvaili päivityksen merkitystä blogikirjoituksessa aiemmin tässä kuussa:

"Tämä on ainoa tosielämän käytäntömme, joka toteutetaan majakkaketjun päivittämisessä ennen yhdistämistä. Jos se menee huonosti (ehkä siksi, että monet stakerit eivät päivittäneet asiakkaitaan ajoissa), se varmasti lykkää yhdistämispäivää."

"Todiste panoksen päivityksestä, joka tunnetaan nimellä The Merge, tulee olemaan Ethereumin historian suurin päivitys."

"Altair-päivitys antaa meille arvokasta kokemusta varmistaaksemme, että The Merge sujuu sujuvasti, kun se on valmis otettavaksi käyttöön vuonna 2022", Edgington sanoi.

Lue lisää: Ethereum 2,0 tuumaa lähemmäksi Beacon Chainin Altair-päivityksen myötä

Beacon Chain on Ethereumin uuden proof-of-stake-lohkoketjun ensimmäinen vaihe, joka sulautuu nykyiseen verkkoon osana Ethereum 2.0:n käyttöönottoa.

PoS on 99 % energiatehokkaampi kuin PoW, joka on Bitcoinin ( BTC ) kaivostyöntekijöiden käyttämä menetelmä ja luottaa stakereihin ja validaattoreihin kaivostyöntekijöiden sijaan.

Ethereum 2.0:n viimeinen päivitys on suunniteltu vuoden 2022 alusta tai puoliväliin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *