Kulta, Bitcoin tai DeFi: Kuinka sijoittajat voivat suojautua inflaatiolta?

Viimeisten 10 vuoden aikana Bitcoin on käynyt läpi 20 erilaista karhumarkkinaa. Alkaako se vihdoin todistaa itsensä?

Bitcoin ( BTC ) luotiin vuoden 2008 finanssikriisin jälkimainingeissa ja sen tarkoituksena oli ratkaista löyhän rahapolitiikan aiheuttamat ongelmat. Kryptovaluutan luoja Satoshi Nakamoto sanoi vuoden 2008 lopulla, että kryptovaluutan tarjonta kasvaa "suunniteltua määrää", mikä "ei välttämättä johda inflaatioon".

Kryptovaluutan inflaatiovauhti on kiinteä ja sen kiertävä tarjonta on rajoitettu 21 miljoonaan kolikkoon, jonka odotetaan louhittavan vuoteen 2140 mennessä. Siihen mennessä BTC:n inflaatio laskee nollaan. Sitä vastoin fiat-valuutoilla ei ole rajallista tarjontaa, ja ne voidaan tulostaa rahapolitiikan säätämiseksi.

Ekspansiivisella rahapolitiikalla, jollaista useimmat maat ympäri maailmaa ovat harjoittaneet viime vuosina, pyritään lisäämään rahan tarjontaa alentamalla korkoja ja näkemällä keskuspankkien osallistuvan määrälliseen keventämiseen .

Tämän ekspansiivisen rahapolitiikan on pitkään uskottu johtavan korkeampaan inflaatioon , joka määritellään maksuvälineen devalvoitumiseksi tavaroiden ja palveluiden nousevien kustannusten keskellä. Marraskuussa, inflaatio Yhdysvalloissa nousi 30 vuoden huipulle , kun euroalueen inflaatio kirjattu suurin luku 25 vuoden ajan, että sen tiedot on koottu.

Cointelegraph pyysi alan eri asiantuntijoita kommentoimaan näitä lukuja, ja käytännössä kaikki heistä osoittivat sormella elvyttävää rahapolitiikkaa. Puhuessaan Cointelegraphille, Chris Kline, operatiivinen johtaja ja kryptoeläkejärjestelmän Bitcoin IRA:n perustaja, sanoi, että inflaatio ei ole ohimenevää ja pakottaa ihmiset "löytämään vaihtoehdon omaisuutensa suojaamiseksi".

Kline huomautti, että vaikka kulta ja kiinteistöt olivat aiemmin vahvoja vaihtoehtoja, kiinteistöjen hinnat ovat nyt "poissa listalta", kun taas kulta on "keskiverto amerikkalaisen ulottumattomissa". Bitcoin, hän lisäsi, on nyt osa "inflaatiosuojausyhdistelmää", koska sen tarjontaa ei voida manipuloida samalla tavalla kuin fiat-valuuttojen tarjontaa.

Puhuessaan Cointelegraphille kryptovaluuttapörssin Bequantin tutkimuspäällikkö Martha Reyes huomautti, että markkinat reagoivat nopeasti uusimpiin inflaatiolukuihin hinnoittelemalla keskuspankkien mahdollisia koronnostoja. Reyesin mukaan "niden korkeiden inflaatiolukemien perimmäinen syy on rahan tarjonnan suuri kasvu, koska pandemian seurauksena syntyi biljoonia dollareita uutta rahaa".

Historiallisesti kultaa on käytetty suojana inflaatiota vastaan. Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja on usein kutsuttu "kulta 2.0:ksi", koska niillä on ominaisuuksia, jotka voivat tehdä niistä jalometallin digitaalisen version.

Krypto ratkaisuna inflaatiota vastaan

Kryptovaluutat ovat tunnettuja jyrkästä volatiliteetistaan, ja jopa 50 % kaatumisia tapahtuu lyhyessä ajassa jopa blue-chip kryptovarallisuuden kohdalla. Tämäntyyppinen volatiliteetti on saanut monet kyseenalaistamaan, voisivatko BTC ja muut kryptovaluutat olla elinkelpoinen inflaatiosuojaus.

Asiakkaille lähetetyssä huomautuksessa Wall Streetin pankkijättiläisen JPMorganin strategit ovat ehdottaneet, että 1 %:n salkun allokaatio Bitcoinille voisi toimia suojana perinteisten omaisuusluokkien vaihteluilta. Miljardöörisijoittaja Carl Icahn on myös hyväksynyt BTC:n suojana inflaatiota vastaan.

Puhuessaan Cointelegraphille Adrian Kolody, ei-säilytyspohjaisen hajautetun pörssin Domination Financen perustaja, toisti Klinen mielipiteen Bitcoinista ratkaisuna inflaatioon, mutta huomautti, että kryptovaluuttamarkkinoilla on muita tapoja suojautua inflaatiolta.

Kolody mainitsi hajautetun rahoitussektorin (DeFi) kannattavana vaihtoehtona. Hän ehdotti, että käyttämällä vakaat kolikot – kryptovaluutat, joissa on hinnanhallintamekanismi – ja hajautetut sovellukset (DApps), sijoittajat voisivat "nopeuttaa inflaatiota" samalla kun he vastustavat "spot-position riskejä". Tätä varten heidän olisi yksinkertaisesti löydettävä tapa ansaita korkoa vakaille kolikoilleen, jotka ylittäisivät vuotuisen inflaation. Kolody sanoi:

"Paras tapa tarkastella sitä on, että krypto antaa sinulle joustavuuden hallita talouttasi useilla eri tavoilla sen sijaan, että olisit liittohallituksen armoilla."

Reyes huomautti, että Bitcoin on "houkuttelevampi arvon säilyttäjänä kuin muut hyödykkeet, kuten hyödykkeet", koska kasvavaan kysyntään voidaan vastata vain hintojen nousulla eikä lisätuotannolla.

Pörssin tutkimuspäällikkö lisäsi, että kryptovaluutta on "varhaisen vaiheen käyttöönottovaiheessa", mikä tarkoittaa, että sillä "ei ole tapana olla johdonmukaisia korrelaatioita muiden omaisuuserien kanssa, ja sen hinnannousun pitäisi tulla puolittuneista sykleistä ja verkon kasvusta". ”

Hän lisäsi, että Bitcoin on sellaisenaan "sietävämpi talouden laskusuhdanteisiin, vaikka jyrkän markkinamyynnissä se todennäköisesti vaikuttaa aluksi myös siihen, kun jotkut sijoittajat leikkaavat asemaansa kautta linjan".

Aiemmin tässä kuussa Bitcoin ilmeisesti osoitti potentiaalinsa suojana inflaatiota vastaan saavutti uuden kaikkien aikojen ennätyksen Turkissa, kun maan fiat-valuutta liira meni vapaaseen pudotukseen. Toiset väittävät, että turkkilaisten olisi ollut parempi sijoittaa kultaan.

Hyödyllisyys ja vapaus vai perinnöllinen voimavara?

Bitcoin on tänä vuonna menestynyt huomattavasti kultaa paremmin, sillä se on noussut jo 94 % tammikuun alusta lähtien. Vertailun vuoksi kullan hinta putosi yli 8 % samana ajanjaksona, mikä tarkoittaa, että se on toistaiseksi epäonnistunut sijoittajien, jotka panostavat jalometalliin suojautuakseen inflaatiolta.

Lyhyellä aikavälillä jalometalli teki Turkissa juuri sen, mitä sen pitikin: se suojeli ihmisten ostovoimaa säilyttämällä arvonsa liiran laskun aikana. Viimeisten 30 päivän aikana se jopa ylitti BTC:n liiroissa.

Loitonnalla on selvää, että BTC oli paljon parempi veto: nousi 270 % fiat-valuuttaa vastaan tänä vuonna verrattuna kullan 70 %:iin. Tiedot osoittavat, että sijoittajien olisi ollut parempi panostaa kultaan kriisin kärjistyessä, mutta pitkällä aikavälillä BTC olisi ollut parempi veto.

Siitä, pitäisikö sijoittajien valita Bitcoinin tai kullan inflaatiosuojaukseksi, Kolody väitti, että "Bitcoin- ja kryptostandardi" on parempi vaihtoehto fiat-valuutalle tai kultastandardille, ja lisäsi, että luotettavuus ja luvattomuus auttaa kryptoa erottumaan joukosta.

Hän sanoi, että tämä mahdollistaa krypto- ja DeFi-rakenteiden olevan yhtä tehokkaita kuin ne ovat, koska sijoittajien "ei tarvitse huolehtia poliittisesta johtajasta", joka voi "pommittaa" rahojensa arvon "yksinkertaisesti kurittamalla järjestelmää". Vaikka hän näkee kullan oikeana inflaatiosuojauksena, BTC on hänelle "selvä valinta:"

"Sijoittajien, jotka yrittävät päättää, pitäisikö heidän mennä BTC:hen vai kultaan inflaatiosuojauksena, on kysyttävä itseltään, haluavatko he suojauksensa hyötyä ja vapautta vai perinnöllistä omaisuutta."

Karan Sood, Cboe Global Marketsin omaisuudenhoitokumppanin Cboe Vestin toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja, kertoi Cointelegraphille, että Bitcoinin suhteellisen syntymässä oleva historia on "leikkannut menneisyydessä molempiin suuntiin", koska on ollut "kausia, jolloin sekä Bitcoin että inflaatio ovat nousseet ja laskeneet rinnakkain."

Sood lisäsi, että Bitcoinin luontainen volatiliteetti voi suurentaa näitä liikkeitä. Esimerkkinä hän sanoi, että jos nykyinen inflaatiotaso osoittautuu ohimeneväksi ja laskee huippulukemistaan, Bitcoin "voi myös pudota jyrkästi, mikä altistaa sijoittajat merkittäville mahdollisille tappioille".

Ratkaisuna Sood ehdotti, että sijoittajat, jotka haluavat käyttää BTC:tä suojautuakseen inflaatiolta, voivat "hyötyä Bitcoinin altistumisesta strategian kautta, joka pyrkii hallitsemaan itse Bitcoinin volatiliteettia".

Puhuessaan Cointelegraphille, kryptokaupankäyntialustan Zenfusen toimitusjohtaja ja perustaja Juri Kovalev sanoi, että vaikka liiran vapaapudotus saattoi tarkoittaa, että vedonlyönti kullasta oli hyvä askel, yhdysvaltalaisille sijoittajille se ei ollut:

"Kulta on kehittynyt heikommin tänä vuonna, pudoten 8,6 prosenttia dollariin nähden, kun taas USA:n kuluttajahintaindeksi nousi 6,2 prosenttia. Kulta epäonnistui sijoittajat, jotka panostivat siihen samalla kun BTC on noussut 92,3 % vuodesta tähän mennessä, mikä palkitsi niitä, jotka uskoivat siihen suojauksena.

Reyes myönsi, että vaikka Bitcoin tarjoaa parempaa tuottoa Sharpen suhdeluvulla mitattuna, sijoittajat saattavat "halua kultaa salkkuinsa hajauttamistarkoituksiin, vaikka se ei ole menestynyt hyvin tänä vuonna".

Hajautettu salkku voi ainakin konservatiivisemmille sijoittajille olla järkevämpi ratkaisu suojautua inflaatiolta, sillä ei ole vielä selvää, miten Bitcoinin hinta liikkuu, jos inflaatio jatkaa nousuaan.

Karu totuus

Ei ole selvää, tarjoavatko Bitcoin ja kryptovaluutat yleensä paremman ratkaisun nykyiselle rahoitusjärjestelmälle. Stephen Stonberg, kryptopörssin Bittrex Globalin toimitusjohtaja, sanoi, että "molempien järjestelmien tasapainoinen yhdistelmä on se, mihin meidän pitäisi pyrkiä". Stonberg sanoi:

"Molemmissa malleissa on etuja, mutta Bitcoin ja koko digitaalinen omaisuustalous on integroitava edelleen perinteiseen rahoitusjärjestelmään, jos haluamme tavoittaa ne, joilla ei ole pankkeja maailmassa."

Taloustietoportaalin Investopedia päätoimittaja Caleb Silver kertoi Cointelegraphille, että "totuus on mutainen", kun kyse on Bitcoinista, joka toimii suojana inflaatiota vastaan.

Hopeaa kohden Bitcoin on suhteellisen nuori omaisuus verrattuna perinteisiin inflaatiosuojauksiin, kuten kultaan tai Japanin jeniin, ja vaikka siinä on ominaisuuksia, jotka ovat "tärkeitä ainesosia sen käsityksessä inflaatiosuojauksena", sen villit hintavaihtelut vaikuttavat sen luotettavuuteen.

Hänen mielestään sijoittajien on pidettävä mielessä sen volatiliteetti viimeisen vuosikymmenen aikana:

"Se on tullut 20 erilliselle karhumarkkinoille viimeisen kymmenen vuoden aikana ja kokenut 20 prosentin tai suuremman laskun lähes 80 prosentin historiastaan. Kuluttajahinnat ovat pandemiaan asti olleet selvästi muuttumattomia viimeisen vuosikymmenen ajan.

Silver lisäsi, että Bitcoin on "erittäin spekulatiivinen omaisuuserä", vaikka institutionaaliset sijoittajat ovat ottaneet sitä käyttöön yli kahden vuoden ajan. Hän päätti toteamalla, että se, että useimmat markkinaosapuolet eivät näe Bitcoinia vaurauden varastona, "loukkaa sen uskottavuutta inflaatiosuojana".

Suojautuakseen inflaatiolta sijoittajilla on käytössään lukuisia työkaluja, ei vain Bitcoinia. Vain aika näyttää, mikä toimii ja mikä ei, joten hajautettu salkku voi olla vastaus joillekin sijoittajille. Asiantuntijoidemme mukaan heidän käytettävissään oleviin työkaluihin kuuluvat BTC-, kulta- ja jopa DeFi-protokollat, jotka auttavat heitä ylittämään inflaation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *