Kolumbian vanhin pankki aloittaa salausvaluuttaostojen testaamisen

Kolumbian vanhin pankki aloittaa salausvaluuttaostojen testaamisen

Yksi instituutioista, jotka pyrkivät edelleen liittoutumaan kryptovaluuttamarkkinoiden kanssa, on Bank of Bogotá, Kolumbian vanhin. Tällä hetkellä yhtiö on toisessa vaiheessa pilottihankkeen anna 5000 asiakkaasi vastaanottaa maksuja digitaalisilla valuutoilla.
Pilottiprojektin ensimmäinen osa käynnistettiin maaliskuussa 2021 Crypto News -verkkosivuston mukaan. Hanke toteutetaan yhteistyössä kauppapaikkojen kanssa Bitso ja Buddha, yhdessä finanssivalvojien kanssa, maan sääntelyviranomainen. Tämän kumppanuuden avulla oli mahdollista luoda tapa, jolla perinteisten pankkien asiakkaat voivat helposti käyttää kryptovaluuttamarkkinoiden ratkaisuja.

Testauksen ensimmäinen vaihe

Sen alkuvaiheessa käytettiin sijoittajaryhmää, joka testasi kryptovaluutan talletus- ja nosto -toimintoja pankin virallisessa sovelluksessa sekä mobiililaitteilla että tietokoneohjelmistoilla. Sovellus mahdollistaa nopean kaupankäynnin kryptovaluuttojen ja paikallisen fiat -valuutan (Kolumbian pesot) välillä. Kryptomarkkinoiden osan käsittelystä vastaavat kumppaniyritykset. Toistaiseksi sovelluksen käyttö on ollut menestys. Nyt pankki pyrkii testaamaan luottokortin ja sovelluksen toimivuuden käyttääkseen digitaalista omaisuutta eri myyjien kanssa. Käytännössä tämä antaa testeihin osallistuville asiakkaille mahdollisuuden suorittaa maksuja fiat -valuutassa käyttämällä saldoaan kryptovaluutoissa sen lisäksi, että he saavat maksun pesoina, jotka välittäjät Buda ja Bitso ovat jo muuttaneet salakirjoitukseksi.

Kaikki alkaa teoriassa …

Teoriassa tämä voisi olla a erinomainen tapa yksinkertaistaa maksujärjestelmää salakirjojen avulla, mikä on aina ollut tärkeä asia digitaalisten kolikoiden todelliselle käytölle elinkelpoisena liikkeeseenlaskuna. Toistaiseksi kaikki on testi. Kuitenkin pilottiprosessin jälkeen Financial Superintendence tutkii tiedot ja raportoi tulokset Kolumbian hallitukselle, joka näkee jo Bitcoin -asetuksen käsittelyn kongressissa.

Pankkien ja Bitcoin -välittäjien ongelmallinen suhde

Kolumbian rahoituselin näyttää kiinnostuneelta tutkimaan kryptovaluuttamarkkinoita keinona tarjota enemmän palveluita pankkiasiakkaille, mutta Brasiliassa ja muualla maailmassa tilanne näyttää monimutkaisemmalta.
Täällä pankit näyttävät ottavan aggressiivisemman kannan yrityksiä vastaan ​​tässä rahoitusinnovaatioekosysteemissä. Ei ole vaikeaa löytää tarinoita yrityksistä ja jopa ihmisistä P2P -markkinoilla, joiden tilit suljettiin usein ilman varoitusta perinteisiltä pankeilta, kuten Itaúlta ja jopa nykyaikaisemmilta pankeilta, kuten Nubankilta. Brasilian ohella Yhdysvalloilla on myös voimakkaita paineita instituutioita vastaan, jotka työskentelevät kryptovaluutta -alustojen kanssa. Tästä huolimatta pankit näyttävät olevan halukkaita ajamaan Bitcoinin ja altcoinien tuottamaa aaltoa. Esimerkiksi Itaúa pidetään P2P -markkinoiden ja välittäjien suurena “vihollisena”, koska hän on sulkenut tilit ja vahingoittanut markkinoiden toimintaa. Pankki on kuitenkin kritisoinut tarjonnut sijoituksia Bitcoiniin asiakkailleen.

Purra vai isku?

Näyttää siltä, ​​että suuntaus seuraa juuri tätä: pankit (Yhdysvalloissa, Brasiliassa ja muualla maailmassa) jatkavat salakirjoitusten välittäjien pettämistä yhdellä kädellä – toisella yrittävät hyötyä sektorista, joka itse asiassa on ollut jatkuvasti kasvaa vuodesta 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *