Ketjun ilmaisimet viittaavat Bitcoinin trendin kääntymiseen

Analyysi on-chain Bitcoin (BTC) -indikaattoreista, jotka näyttävät tuottavan saman nousevan kääntösignaalin. Sen yhtymä voi pian johtaa BTC-hinnan makropohjaan.

Yksi indikaattoreista on NVT Signal, joka on vanha ja tehokas, varsinkin kun se on saavuttanut ”ylimyydylle” alueelle, mikä on historiallisesti korreloinut Bitcoinin uhrien kanssa.

  • Mitä pidit tästä uutisesta Tule keskustelemaan siitä Telegramin BeInCrypto-ryhmässä!

Toinen on SSR, joka mittaa vakaiden kolikoiden ostovoimaa suhteessa BTC:hen. Se osui tämän korjauksen aikana kaikkien aikojen alhaisimmille tasoille, ja stabiilien kolikoiden ostovoima lähestyy ennätyskorkeutta.

Bitcoin NVT Signal saavuttaa ylimyyty tason

NVT-signaali (NVTS) on alkuperäisen NVT- suhteen ilmaisimen muunneltu versio. Jälkimmäinen lasketaan jakamalla markkina-arvo verkossa siirretyllä määrällä dollareissa mitattuna.

Sitä vastoin NVTS käyttää nimittäjänä 90 päivän liukuvaa keskiarvoa päivittäisestä tapahtumamäärästä päivittäisen tapahtumamäärän bruttomäärän sijaan. Tämä parantaa luettavuutta toimiakseen paremmin johtavana indikaattorina.

Lähde: Glassnode

Pitkän aikavälin NVTS-kaavio näyttää sen alueen tärkeyden, joka on lähellä arvoa 17,5 (punainen viiva), josta indikaattori juuri hyppäsi. Tämä alue tarjosi tukea vuoden puolivälin korjauksen aikana. Aiemmin se oli saavuttanut täsmälleen samalla tasolla COVID-19-onnettomuuden aikana maaliskuussa 2020 ja markkinoiden alimmillaan joulukuussa 2018.

Mielenkiintoista on, että sama alue noin 17,5 toimi vastustuksena useita kertoja vuonna 2015. Jo ennen sitä, juuri ennen väkivaltaisten härkämarkkinoiden toista vaihetta vuonna 2013, myös NVTS sai tukea.

Yksi suosituimmista verkkoanalyytikoista , @woonomic, kutsuu NVTS:ää indikaattoreiden "isoisäksi", mutta väittää, että se "toimii edelleen".

Äskettäisessä twiitissä hän huomautti, että historiallisesti hänen itsensä luomassa kaaviossa ei ole kovin usein lueteltu olevan "ylimyyty". Kaikki jaksot, jolloin NVTS laski tukeen (vaaleanpunainen), osuivat BTC:n (vihreän alueen) hintojen alimmille tasoille.

Lähde: Glassnode

Vakaiden kolikoiden ostovoima kasvaa

Jos NVTS todellakin antaa nousevan signaalin ja Bitcoinin hinnankorjaus päättyy pian, BTC-hinta todennäköisesti nousee. Jotta tämä tapahtuisi, markkinoille on virrattava varoja, joilla mahdollisia ostoja voidaan tehdä.

Viime viikolla on-chain-analyysi korosti Stablecoin Supply Ratio (SSR) -suhdetta, joka oli lähestymässä alinta tasoa (ATL). Tänä torstaina (23.3.) SSR on itse asiassa ennätystasolla (vihreä alue). Tämä tarkoittaa, että stabiilien kolikoiden (USDT, TUSD, USDC, USDP, GUSD, DAI, SAI ja BUSD) ostovoima kasvaa suhteessa BTC:hen.

Lähde: Glassnode

Lisäksi huomaamme kaaviossa kaksi (ei-ideaalista) trendiviivaa. Vihreä nousutrendilinja liittyy BTC:n hintaan, joka on noussut maaliskuun 2020 pohjalta lähtien. Punainen laskutrendilinja liittyy SSR:ään ja on ollut voimassa heinäkuusta 2019 lähtien.

Sen pudotus kertoo vakaan kolikon ostovoiman kasvusta. Jos positiivinen korrelaatio kasvavan ostovoiman ja BTC-hinnan välillä säilyy, voimme odottaa molempien trendien jatkuvan.

Vihreän alueen tärkeyttä yllä olevassa kaaviossa korostaa myös kahden verkkoanalyytikon @_checkmatey_ ja @permabullnino laatima stablecoins-ostovoimakaavio . Pitkän aikavälin kaaviossa on vihreät palkit, jotka osoittavat alueita, joilla ostovoima on kasvanut.

Tämän trendin voimakkaan kasvun aikoja purppurassa osoittaa korrelaation BTC-hinnan kanssa. Tämä osoittautui negatiiviseksi. Stablecoinien ostovoiman voimakkaan kasvun jaksot osuivat historiallisesti samaan aikaan kryptovaluuttojen hinnan selkeiden korjausten kanssa.

Lähde: CheckOnChain

Tilanne ei ole erilainen nykyisen korjauksen aikana, mikä viittaa vakaan kolikoiden ostovoiman toiseksi suurimman kasvuun. Nykyinen trendi on toinen tämän vuoden syvemmän touko-heinäkuun korjauksen jälkeen.

Kahden ketjussa olevan indikaattorin sijainti antaa vahvan viitteen sen väitteen puolesta, että Bitcoin on saavuttamassa makropohjaa. Historiallisesti molemmat indikaattorit nykyisillä arvoillaan ovat olleet nousevia signaaleja, minkä jälkeen Bitcoinin hinta nousi jyrkästi.

Artikkeli On-chain-indikaattorit viittaavat Bitcoin-trendin kääntymiseen nähtiin ensimmäisen kerran BeInCryptossa .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *