Intian pääministeri vaatii kryptovaluuttoja "vahvistamaan" demokratiaa maailmanlaajuisessa huippukokouksessa

Narendra Modi vaati myös globaalia standardia kryptovaluutoille ja tärkeimmille sosiaalisen median alustoille pyrkimyksenä helpottaa vapaita ja rehellisiä vaaleja ja hallintoa.

Kryptovaluutta esiintyi maailmanlaajuisessa online-huippukokouksessa maailman johtajille Intian pääministerin Narendra Modin puheessa.

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin isännöimän demokratian huippukokouksen perjantain tapahtumissa Modi sanoi, että Intia olisi valmis tarjoamaan muille maille "innovatiivisia digitaalisia ratkaisuja" vapaiden ja oikeudenmukaisten vaalien ja hallinnon helpottamiseksi. Lisäksi pääministeri vaati globaalia standardia kryptovaluutoille ja suurille sosiaalisen median alustoille, viitaten todennäköisesti vaikutuksiin, joita joillakin on ollut Intian ja monien muiden maiden politiikkaan:

"Meidän on myös yhdessä muokattava globaaleja normeja nouseville teknologioille, kuten sosiaaliselle medialle ja kryptovaluutoille, jotta niitä käytetään vahvistamaan demokratiaa, ei heikentämään sitä […] Yhteistyöllä demokratiat voivat täyttää kansalaistemme toiveet."

Intian pääministeri Narendra Modi puhui perjantaina demokratian huippukokouksessa

Intian pääministerinä Modi edusti huippukokouksessa noin 1,4 miljardia ihmistä, mikä on suurella marginaalilla maailman suurin demokratia. Hänen huomautuksensa tuli, kun Intian hallitus valmistautuu harkitsemaan lakiesitystä, joka voisi kieltää tietyt kryptovaluutat maassa, mutta myös rohkaista digitaalisen rupian luomiseen.

Eri raportit ovat ehdottaneet, että lain tarkoituksena on pikemminkin säännellä kryptoa kuin kieltää se. Sama lakiesitys on ollut aiemmin Intian parlamentin asialistalla, mutta se ei ole vielä johtanut äänestykseen. Intian keskuspankilla oli myös yleinen kryptokielto kirjoissa maaliskuuhun 2020 asti, jolloin maan korkein oikeus kumosi sen.

Aiheeseen liittyviä: Linjoja hiekkaan: Yhdysvaltain kongressi tuo puolueellista politiikkaa kryptoon

Huolimatta sääntelyn selkeyden puutteesta Intiassa, Modi on kehottanut maita työskentelemään yhdessä krypton ja lohkoketjun parissa ja kehottanut muita ottamaan huomioon etiikkaa teknologiaa käytettäessä. Intian seuraavat parlamenttivaalit pidetään vuonna 2024, jolloin kansalaiset valitsevat uudet jäsenet maan parlamentin alahuoneeseen.

"On tärkeää, että kaikki demokraattiset valtiot työskentelevät yhdessä [crypton] parissa ja varmistavat, että se ei päädy vääriin käsiin, mikä voi pilata nuorisomme", pääministeri sanoi twiitissä 17. marraskuuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *