Unilever -tili Santanderissa hakkeroidaan ja pankki pyytää salaushakua

Unilever -tili Santanderissa hakkeroidaan ja pankki pyytää salaushakua

Santander on nostanut kanteen yritystä ja kahta henkilöä vastaan, joita syytetään Unileverin pankkitilin hakkeroinnista ja miljoonien siirtämisestä kolmansille osapuolille. Tapaus olisi tapahtunut vuoden 2019 lopussa, kun yrityksen kumppani Polpas Cristal käytti yrityksen tiliä Santanderin valtuuttamana käyttäjänä. Päästessään pankkitilille käyttäjä manipuloi järjestelmää nostojen suorittamiseksi Unilever, brittiläinen monikansallinen yritys elintarvike-, juoma-, siivous- ja hygieniatuotteiden alalla.

“Siinä todetaan periaatteessa, että petos tehtiin käyttämällä vastaajien pankkitiliä, jonka kumppani pääsi tämän kautta käyttämään Unilever -yhtiön ylläpitämää tiliä samassa rahoituslaitoksessa ja suoritti väärin miljonäärien arvosanoja Kolmansien osapuolien tileille, suorituskyky, joka varmistetaan poliisin tutkinnan päämajassa. ”

Liittovaltion poliisin tutkimuksessa havaitaan hakkereiden toimintaa Santanderissa Unilever -tilejä vastaan

Santander nosti kanteen Polpas Cristalia vastaan ​​São Paulon tuomioistuimessa, kuten Diário da Justiçassa julkaistiin tänä keskiviikkona (18. Tätä varten pankin puolustus pyysi järjestelmän hakkeroinnista syytettyä yritystä tekemään yhteistyötä varhaisen todisteiden tuottamisen kanssa. Tämä johtuu siitä, että koska vastaajia syytettiin Unileverin Santanderin pankkitilin hakkeroinnista, pankki haluaa tutkia tapausta paremmin. Tapaus tapahtui joulukuussa 2019, jolloin huijarit nostivat kahden päivän aikana yli 16 miljoonaa dollaria Unileverin tileiltä 13 tapahtumassa.

“12.2.2019 – 12.4.2019 suoritettiin 13 sähköistä pankkitapahtumaa, joita ei ollut kirjattu Unileverin tileille, mikä johti 16 700 000,00 R $: n kokonaissumman laittomaan väärinkäyttöön, mikä näkyy Unileverin tiliotteissa”.

Ennen kuin rikokset jatkuivat tehokkaasti, hakkerit jopa testasivat pankin järjestelmän ja suorittivat 1,00 dollarin siirrot ennen miljoonien lähettämistä. Kun Santander havaitsi epätyypillisen liikkeen ja havaitsi petoksen, se soitti liittovaltion poliisille, joka on jo aloittanut poliisitutkinnan tapauksen tutkimiseksi.
Unileverin tapauksessa Santander on jo korvannut yritykselle korvauksen, joka toivoo nyt ryhtyvänsä korjaaviin toimiin epäiltyjä vastaan.

Miten vallankaappaus tehtiin?

Yrityksen kumppani Polpas Cristal, kirjautuneena Santanderin verkkosivustoon, käytti työkalua alustan tietojen muuttamiseen. Tällä tavoin hän onnistui saamaan pankin järjestelmän ymmärtämään, että siirtoresurssit tulevat Unileverin São Paulon tileiltä eivätkä hänen yritykseltään. Näin hän voi tehdä siirtoja useiden osavaltioiden yrityksille kirjautumalla sisään Polpas Cristalilta, mutta nostaen Unilever -tileiltä. Otteen mukaan liittovaltion poliisitutkimuksesta, joka oli liitetty asiakirja -aineistoon, johon Livecoins sai pääsyn, salasanaa ei tarvittu Santander -tilin käyttämiseen.

“Rikollisella tai rikollisella ryhmällä oli pääsy monikansallisen yrityksen UNILEVER pankkitilille, kun hän oli aiemmin kirjautunut toiselle pankkitilille (POLPAS CRISTAL – pääkonttori Porto Velho/RO) käyttäen samaa POLPAS CRISTAL -istunnon evästetiedostoa todennuksen jälkeen Internet -pankkijärjestelmässä yrityksen POLPAS CRISTAL kirjautumistiedoilla ja salasanalla. Sen jälkeen se tutki ja muutti UNILEVER -yhtiön haara- ja tiliparametreja, joilla oli rajoittamaton pääsy Internet -pankin kautta, ilman UNILEVER -yritystilin käyttäjätunnusta ja salasanaa ”.

Santander jopa pyysi etsimään kryptovaluuttoja

Yhdessä vaiheessa Santander -pankki pyysi Brasilian kryptovaluuttayhtiöitä ilmoittamaan, olisivatko oikeudenkäynnissä mainituilla vastaajilla mitään arvoa välittäjillä. Lisäksi puolustus vaati epäiltyjä rikkomaan pankkisalaisuuden. Kuitenkin tuomari, joka analysoi tapausta siviili -alalla, ei hyväksynyt pankin pyyntöjä, koska tällä oikeuslaitoksen alueella pankkisalaisuutta loukataan erittäin poikkeuksellisissa tapauksissa sen lisäksi, että siellä on jo poliisi Santanderin vaatimuksiin liittyvä tutkimus jatkuu. Vuonna 2020 toinen suuri yritys joutui vastaavan toiminnan kohteeksi Brasiliassa. Gerdaun tilillä Santanderissa miljoonat reaalit tyhjennettiin tililtään Rio Grande do Sulissa, joka huipentui operaatioon Criptoshow ja pidätti jopa entisen brasilialaisen pelaajan Grêmiosta ja Internacionalista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *