Peli ohi! Squid Gamen inspiroima kryptohuijaus romahtaa, kun hinta putoaa 2,8 000 dollarista nollaan

SQUIDiksi kutsuttu kryptovaluutta oli noussut jopa 75 000 % ylittäen 2 850 dollarin rajan, mutta putosi lähelle nollaa 1. marraskuuta.

Kryptovaluutta, joka on saanut inspiraationsa Netflixin kansainvälisesti menestyneestä TV-ohjelmasta "Squid Game", huijasi sijoittajia 3,38 miljoonan dollarin " maton veto " -ohjelmassa.

SQUIDiksi kutsuttu kryptovaluutta putosi lähes sentin murto-osaan minuuttien ylittämisen jälkeen yli 2 850 dollarin arvon 09.35 UTC 1. marraskuuta. Tappava pudotus nousi esiin 75 000 %:n härkäjuoksun jälkeen, mikä osoitti SQUIDin suurempaa kysyntää kauppiaiden keskuudessa sen jälkeen, kun debyyttinsä 26. lokakuuta.

Vähittäiskaupan villityksen ytimessä oli Squid Gamen suosio . Huijarit mainostivat SQUIDia pelattavana kryptovaluuttana, joka on saanut inspiraationsa eteläkorealaisesta televisio-ohjelmasta, jossa ihmiset vaaransivat henkensä pelatakseen sarjaa lastenpelejä saadakseen mahdollisuuden voittaa 45,6 miljardia wonia (~38,7 miljoonaa dollaria).

Markkinointitemppu auttoi nostamaan SQUID-hinnat 0,01 dollarista 26. lokakuuta yli 38 dollariin sunnuntaina. Kryptovaluutta hyppäsi sitten 90 dollariin 1. marraskuuta ja aloitti massiivisen pumppauskierroksen, joka nosti sen hinnan edelleen yli 2 850 dollariin, mutta romahti 0,002 dollariin minuuttia myöhemmin.

SQUID hinta pumppu ja kaatopaikka. Lähde: CoinMarketCap

punaiset liput

Massiivista romahdusta edeltävinä päivinä kauppiaat olivat valittaneet, etteivät he voineet myydä SQUID-osuuksiaan ainoalla saatavilla olevalla markkinalla, PancakeSwap-nimisellä hajautetulla pörssillä. SQUIDin perustajat sanoivat puolustuksekseen ottaneensa käyttöön innovatiivisen "polkumyynnin vastaisen teknologian", joka estää ihmisiä myymästä rahakkeitaan alhaisempaa kysyntää vastaan.

"Mitä enemmän ihmisiä liittyy, sitä suurempi palkintopotti on (sic)," Squid Game -julkaisussa lukee ja lisäsi, että:

"Kehittäjät ottavat 10% osallistumismaksusta ja loput 90% annetaan voittajalle."

Suuri uutisverkosto CNBC julkaisi myös Squid Gamen kryptovaluutan perustajien väitteet ilman pois jättämistä, sikäli, että se kutsui SQUIDia Netflix-ohjelman "ihan omaksi brändiksi".

Squid Gamen kryptovaluutan perustajat sanoivat myös olevansa yhteydessä Netflix-ohjelmaan sen virallisena token-kumppanina. He väittivät myös, että he olivat solmineet strategisen kumppanuuden kryptotietojen toimittajan CoinGeckon kanssa. CoinGeckon perustaja Bobby Ong kuitenkin kiisti väitteet Cointelegraphin haastattelussa sanomalla:

"[SQUID] ei täyttänyt listautumisehtojamme, joten sitä ei listata CoinGeckossa. Se on todennäköisesti huijaus."

CoinGeckon kilpailija CoinMarketCap listasi SQUIDin alustallaan, mutta varoitti vierailijoita kryptovaluutan epäilyttävästä luonteesta huomautuksessa. Siinä luki:

"On yhä enemmän todisteita siitä, että tämä projekti on karu. Ole hyvä ja ole huolellinen ja ole äärimmäisen varovainen. Vaikka tämä projekti on selvästikin saanut inspiraationsa samannimisestä Netflix-ohjelmasta, se EI liity viralliseen IP-osoitteeseen."

Aiheeseen liittyvä: YouTube-kanavat on hakkeroitu ja brändätty uudelleen kryptohuijausten suoratoistoa varten

Sillä välin analyytikot totesivat myös, että Squid Game -merkkien perustajilla ei ollut profiileja LinkedInissä, ja Twitterati Crypto Tyrion hallitsi SQUID:ia "100-prosenttisena maton vetäjänä".

Se näyttää nyt "Game Over" -skenaariolta SQUID-pussinpitimille.

Tässä esitetyt näkemykset ja mielipiteet ovat yksinomaan kirjoittajan omia eivätkä välttämättä heijasta Cointelegraph.comin näkemyksiä. Jokaiseen sijoitus- ja kaupankäyntiliikkeeseen liittyy riskejä, sinun kannattaa tehdä oma tutkimus, kun teet päätöstä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *