Kyproksen valtiovarainministeriö suosittelee "kapasiteetin lisäämistä" krypto-

Kyproksen valtiovarainministeriö korosti tarvetta nopeuttaa kapasiteetin rakentamista kryptoteollisuudessa.

Kypros on siirtymässä sääntelemään kryptovaluuttateollisuutta, ja maan valtiovarainministeriö julkaisee kansallisen kryptovaluuttariskiarvioinnin.

Julkaistu maanantaina viralliset asiakirjat tarjoaa riskinarviointia Kyproksen tasavallan rahanpesurikoksesta liittyvät riskit virtuaalisen omaisuuden toimintaa ja virtuaalisen omaisuuden palveluntarjoajien (VASPs).

Kyproksen valtiovarainministeriö korosti, että maassa on "rajoitettu suora ymmärrys tai kokemusta" krypton rahanpesuriskeistä.

Viranomaiset, kuten Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) ja paikalliset täytäntöönpanoviranomaiset, ovat kuitenkin osoittaneet "alan kehittyneen ymmärryksen tason", lausunnossa todetaan. Viranomaisten tulisi tutkia markkinoita edelleen ja saada "syvällistä koulutusta näistä asioista" parantaakseen osaamistaan, ministeriö totesi.

Ministeriö suositteli myös, että paikalliset rahoitusyritykset "omaksuvat kirjalliset käytännöt ja menettelyt noudattaakseen" virtuaalivaluuttoja koskevaa pankkisiirtosääntöä. Sillä välin viranomaisten tulisi alkaa ylläpitämään ja jakamaan virtuaalivaluuttoihin ja VASP:iin liittyvää dataa, ministeriö sanoi ja lisäsi:

"Vaikka aktiivisuustasojen uskotaan nyt olevan mitättömiä, tämä mahdollistaa näyttöön perustuvan lähtötilanteen toiminnan lisääntyessä, mikä edistää riskien aikaisempaa havaitsemista tai riskitasojen muutoksia."

Viranomainen huomautti, että Kyproksen tulisi tehdä aktiivisesti yhteistyötä muiden kryptoalalla kokeneiden lainkäyttöalueiden kanssa oppiakseen näistä suhteista ja tunnistaakseen parhaat käytännöt.

"Tällainen kansainvälinen yhteistyö voisi olla tärkeä kanava Kyprokselle vahvistaa ja nopeuttaa kapasiteetin rakentamista VA/VASP-sektorilla", ministeriö kirjoitti.

Aiheeseen liittyvä: Israelin kerrotaan ottavan käyttöön uudet AML-säännöt kryptokäytölle

Yksi maailman epävarmimmista maista kryptovaluuttojen sääntelyn suhteen, Kypros on siirtynyt ottamaan käyttöön kryptovaluuttamääräyksiä tänä vuonna. Syyskuussa CySEC ilmoitti paljastaneen uusia yksityiskohtia kryptovaluuttojen sääntelypolitiikasta aikovansa lisätä kryptovaluuttoja integroimalla Euroopan unionin rahanpesun vastaiset määräykset Kyproksen lainsäädäntöön.

Kyproksen kryptoekosysteemiin liittyy merkittävää epävarmuutta, sillä jotkin suuret rahoituslaitokset, mukaan lukien Bank of Cyprus, väittivät estäneen Bitcoiniin ( BTC ) liittyviä transaktioita tänä vuonna sosiaalisen median raporttien mukaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *