Michael Saylor varoittaa huijauksista käyttämällä Youtube-nimeään

MicroStrategyn toimitusjohtaja Michael Saylor varoitti seuraajiaan huijauksista, joita on tehty Youtubessa hänen nimellään ja kuvallaan.

Michael Saylor on innokas Bitcoinin (BTC) harrastaja ja puolestapuhuja, ja rikolliset ovat käyttäneet syöttinä kryptovaluuttaan liittyvissä huijauksissa. Perjantaina (27.) liikemies varoitti Twitter-seuraajiaan uskomasta väärennetyille verkkosivustoille tai mainoksiin, jotka käyttävät hänen kuvaansa:

”Julkinen palveluilmoitus: Joka tunti tiimini raportoi 10–15 YouTube-huijarivideota, jotka esiintyvät minuna tai @MicroStrategyna ja jotka tarjoavat ilmaisia Bitcoin-palkintoja. Ne ilmestyvät niin nopeasti kuin voimme poistaa ne. ☹ Kauppaa #bitcoinilla vain sellaisessa laillisessa pörssissä, johon luotat."

Kuinka huijaukset toimivat

Koska BTC:llä on viime kuukausina ollut valtava hintojen nousu ja käyttöönotto, kryptovaluuttoihin liittyviä huijauksia tehdään yhä enemmän. Yksi hakkereiden ja rikollisten eniten käyttämistä on niin kutsuttu lahjoitushuijaus.

  • Mitä mieltä olit tästä uutisesta? Tule puhumaan hänestä Telegramin BeInCrypto-ryhmässä!

Siinä useita käyttäjiä taivutetaan lähettämään summia Bitcoinina tai muina kryptovaluutoina väärällä lupauksella saada suurempia määriä tästä omaisuudesta lahjana tai palkkiona. Saadakseen lisää uskottavuutta uhrien keskuudessa rikolliset pyrkivät näyttäytymään suurista yrityksistä tai sijoittajista markkinoilla.

Elon Muskia ja suuria finanssimaailman instituutioita on jo käytetty näihin laittomiin toimiin. Nyt näyttää siltä, että Michael Saylor on ollut huijausten tärkein valokeila. Viime viikolla käyttäjä menetti 3 BTC:tä, kun hän uskoi väärennettyyn mainokseen, joka käytti Sayloria erottuvana.

Michael Saylor ja Bitcoin

Michael Saylor on noussut näkyvyyteen kryptomaailmassa viime kuukausina mainostamalla Bitcoiniin liittyviä tapahtumia ja puolustamalla kryptovaluutan käyttöä sosiaalisessa mediassa.

Viime viikolla liikemies vastasi Binancen nykyisen toimitusjohtajan Changpeng Zhaon twiittiin, joka väitti, että "kryptovaluutat eivät koskaan nuku". Saylor lisäsi, että koska Bitcoin on täysin hajautettu, sillä olisi aina ihmisiä, jotka "työskentelivät" tuottaakseen arvoa sen verkostolle ja muille omaisuuden haltijoille.

Sen lisäksi, että Saylor julkaisi BTC:n etuja usein , hän tuli tunnetuksi kryptomarkkinoilla MicroStrategyn omaisuuserän suurista hankinnoista johtuen. Tänä maanantaina (29.) hän ilmoitti, että yritys on investoinut yli 414 miljoonaa dollaria yli 7 000 omaisuusyksikön ostoon.

Tämän seurauksena MicroStrategylla on nyt yli 121 000 BTC-yksikköä. Keskihinnalla 29 534 US dollaria, yhtiö on sijoittanut omaisuuteen yhteensä 3,57 miljardia dollaria, ja siitä on tullut suurin kryptovaluutan haltija julkisten yritysten joukossa maailmassa.

Bitcoinin kaupankäynnin ollessa tällä hetkellä yli 58 200 dollaria, MicroStrategylla on yli 3,4 miljardin dollarin realisoitumaton voitto kryptovaluuttatoiminnastaan.

Michael Saylorin artikkeli varoittaa huijauksista, joissa käytetään hänen YouTube-nimeään, nähtiin ensimmäisen kerran BeInCryptossa .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *