Kiina painaa jatkuvasti kryptovaluuttoja: "ei todellista arvoa"

Kiina painaa jatkuvasti kryptovaluuttoja: “ei todellista arvoa”

Taloudellisen tiedon popularisoinnin kuukauden aikana Kiina kritisoi jälleen Bitcoinia ja kryptovaluuttoja sanoen, ettei niillä ole todellista arvoa. Puheen pitää Yin Youping, Kiinan keskuspankin kuluttajansuojaviraston apulaisjohtaja, lehdistötilaisuudessa. Varapääjohtaja meni pidemmälle ja ilmoitti, että BC seuraa valuuttakursseja ja itse väestöä yhdessä muiden valtion virastojen kanssa. Youping kertoi kansalaisille, että Bitcoin ja muut salausvaluutat eivät ole laillinen maksuväline Kiinassa ja “niillä ei ole todellista arvoa”, kun hän toisti Kiinan kryptovaluuttojen vastaisen kannan.

Ulkomaisten välittäjien estäminen

Nyt Kiinan suunnitelma on estää ja tukahduttaa kauppasivustot (pörssit yleensä), sovellukset ja yrityskanavat. Hallitus perustelee, että se suojelee väestöä, koska tapahtumat virtuaalivaluutoilla ovat puhtaasti investointikeinottelua. Rahoitusvakausraportissaan 2021 PBoC totesi hillitsevänsä useita huolenaiheita aiheuttavia aloja, mutta on nyt ratkaissut suurimman osan jahdatuista ongelmista.
“Taistelu suurten taloudellisten riskien estämiseksi ja ratkaisemiseksi on saavuttanut tuloksia tärkeissä vaiheissa”, sanoo kiinaksi julkaistu raportti. Raportissa luetellaan sitten alueet, joilla keskuspankki tutkii, ja todetaan: “Online -omaisuudenhoito, joukkorahoitus, Internet -vakuutukset, virtuaalivaluuttakauppa, Internet -valuuttakauppa ja kentät ovat pohjimmiltaan saattaneet korjaustyöt päätökseen ja siirretty standardoituun valvontaan.”

Bitcoin ja Kiina, rakkaus-viha-tarina

Kiinan ja Bitcoinin historia on pitkä. Hallituksen ja valuuttavapauden välisen kontrastin lisäksi toinen tekijä, joka teki Bitcoinista suositun siellä, oli teknologinen kehitys ja halpa työvoima, suurin osa Bitcoinin kaivoslaitteista valmistetaan maassa. Vuonna 2013 keskuspankki kielsi pankkeja tekemästä Bitcoinin osto- ja myyntitapahtumia. Syy on sama kuin tänään, koska Bitcoinia ei ole luonut kansakunta tai keskusviranomainen. Vuonna 2017 Kiinan hallitus hyökkäsi jälleen kryptovaluuttasektorin kimppuun ja tällä kertaa sulki paikalliset pörssit. Puheena oli, että kryptovaluuttoja käytettiin rahanpesuun, huumekauppaan ja muuhun laittomaan toimintaan. Vuonna 2021 Kiina kaatui kaivostyöläisiin, mikä teki tästä toiminnasta laitonta maassa. Tämä asenne tarkoitti sitä, että monien oli pakattava varusteet ja etsittävä toinen työpaikka. Näiden kolmen kiellon samankaltaisuus on se, että Bitcoin oli härän juoksupisteessä kaikissa. Vuonna 2013 BTC: n hinta nousi 10 kertaa 120 dollarista 1150: een muutamassa kuukaudessa. Vuonna 2017 hinta nousi uuteen historialliseen huippuunsa, ja nyt vuonna 2021 historia toistaa itseään: Bitcoin saavuttaa 65 000 dollarin rajan. Kaikki nämä ennätykset ovat tavalla tai toisella tukahduttaneet kiinalaiset Bitcoin -kiellot. Hallituksen käyttäytyminen näyttää haluavan häiritä kansalaisen elämää hinnalla millä hyvänsä: Bitcoin putoaa? anna miehen menettää rahaa. Bitcoin nousee? Kielletään kansalainen voittamasta kauppaa, koska hän ansaitsee rahaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *