Fernando Haddad kritisoi Bitcoin -lakia El Salvadorissa

Fernando Haddad kritisoi Bitcoin -lakia El Salvadorissa

El Salvadorin päätös luoda laki, jonka mukaan Bitcoinista tulee maan laillinen maksuväline, oli varmasti yksi suurimmista keskusteluista kryptomarkkinoiden sisällä ja jopa sen ulkopuolella. Viime aikoina jopa tärkeät nimet Brasilian politiikassa kommentoivat Keski -Amerikan maan päätöstä. Tässä skenaariossa meillä oli Fernando Haddad (PT) kritisoi El Salvadorin Bitcoinin käyttöönottoa. Aiemmin tänä maanantaina 6. syyskuuta Haddad puhui sosiaalisessa mediassa käsityksestään maan kryptovaluuttojen käytöstä. Entiselle tasavallan presidenttiehdokkaalle El Salvadorin uusi laki uhkaa valuuttojen itsemääräämisoikeutta Latinalaisesta Amerikasta.
“Jos mitään ei tehdä, Latinalaisen Amerikan maat menettävät yksitellen itsenäisyytensä valuutoistaan”, sanoi entinen ehdokas ja osoitti uskovansa, että Bitcoin vie paikallisten valuuttojen voiman. Teknisesti hän ei ole väärässä, koska Bitcoinin ydinidea on ottaa pankin taloudellinen valta ja palauttaa se ihmisille.

Twiitin toinen osa on kuitenkin niin sanotusti hämmentävämpi. Haddad sanoi, että “Yhdysvallat haluaa euron ilman EU: ta”, dollariin lasketun Latinalaisen Amerikan, jonka muuri erottaa meidät pohjoisesta. Lisäksi hän paljasti, että tämä olisi “pahin skenaario” ja että vain Brasilia voi kapinoida tätä ajatusta vastaan ​​ja muuttaa tätä suuntausta. Yhdysvallat (tai kukaan muu) ei valvo Bitcoinia, eikä se edusta valuutan dollarinmuodostusta millään muulla lainkäyttöalueella. Edelleen, Bitcoin on Bitcoin ja eniten se tekee bitcoinin sijoittajan rahoilla, koska se voidaan myydä oikealla dollarilla, Argentiinan pesolla, Ethereumilla tai millä tahansa kukin valitsee – mikä ei oikeuta Haddadin omaksumaa kertomusta.

PT on valuutta, joka kilpailee dollarin kanssa

Fernando Haddadin lausunnon valossa on syytä muistaa, että viime aikoina PT: n suurin poliittinen henkilö, Luís Inácio “Lula” da Silva, puhui siitä, kuinka Brasilian on “erotuttava” dollarista luomalla yhtenäisvaluutta Etelä -Amerikan alueelle. Mielenkiintoista on, että Bitcoin sopisi Lulan määritelmään, jonka mukaan valuutta paeta dollarin ylivallasta. Katso vain se Venezuela, käyttö kryptovaluutta ei lannistu, koska se auttaa asukkaita pakenemaan Yhdysvaltojen pakotteita, sama ajatus kuin El Salvadorissa. Kuitenkin, jos Haddadin asema heijastaa PT: n ylintä johtoa, ajatuksena olisi luoda täysin valtion hallinnassa oleva kryptovaluutta tyhjästä-ja saada Bitcoin roistoksi, mikä vahvistaa Yhdysvaltain imperialistisia ihanteita. Asia selvä, tämä on vain spekulaatiota, joka perustuu ehdokkaiden mielipiteisiin., mutta se voi varmasti olla tärkeä kysymys tulevaisuudessa, etenkin finanssikriisin ja reaalin heikkenemisen suhteessa dollariin.

Näky niistä, jotka seurasivat Bitcoinin käyttöönottoa El Salvadorissa

Äskettäin Bitconheiros -kanava puhui vieraan kanssa Moritz Wietersheim, Spectre -salkun perustaja. Saatuaan tietää El Salvadorin laista Bitcoinin käyttöönottoa varten, joka tulee voimaan tästä keskiviikosta, 8. päivästä, Moritiz meni El Salvadoriin oppiakseen näistä muutoksista ja ymmärtämään paremmin paikan tilannetta tuomalla toisenlaisen näkemyksen Haddadin statismia, vetää enemmän puoleensa joku, joka on kryptomarkkinoilla.
Weitersheim hän sanoi haastattelun aikana, että toistaiseksi Bitcoinilla ei ole kovin laajaa edustusta, kuten media ehdottaa, mutta lain kanssa on alkanut vaikuttaa, on mahdollista nähdä näiden lukujen kasvavan etenkin yrittäjien kannustaminen, kuten Jack Mallers ja Strike -investoinnit, joilla kannustetaan Bitcoinin käyttöä siellä. Haastattelussa Moritz puhui myös epävarmuudesta siitä, miten koko Bitcoin-integroitu järjestelmä todella toimii, myös huoltajuus.

“Siellä on joitain projekteja [de custódia], valtio valmistelee Bitcoin -rahastoa kylmävarastoksi, on myös tiettyjä yrityksiä, jotka keskustelevat hallituksen tiimien kanssa tarjotakseen ratkaisun, mutta en voi sanoa enempää. ”

Tämä osoittaa, että vielä ei ole vahvistusta siitä, miten kaikki toteutetaan – mikä on hieman ongelmallista tässä mestaruuden vaiheessa. Rakenteellisista ongelmista huolimatta kysymys rahan suvereniteetista näyttää kiinnostaneen jopa pankkiireja.
Selittäessään, mitä multsig tarkoittaa pankkiireille ja liikemiehille, Moritz sanoi myös, että yksi pankkiireista oli hämmästynyt mahdollisuudesta suojella valtion rahaa.

”Selitimme hänelle, että hän ei vieläkään ymmärtänyt, mikä multsig on, että hänellä voi olla avain Panamassa, toinen Miamissa ja toinen Meksikossa. Joten jos sinulla on ongelmia hallituksen kanssa, hän saattaa tulla yrityksellesi huomenna ja takavarikoida Bitcoinisi, mutta hän ei onnistu. Ja tällä pankkiirilla oli sellaiset silmät [arregalados]. ”

Spectre -salkun perustaja korosti myös, että laki on “erittäin voimakas ilmoitus Yhdysvaltoja vastaan” ja että jos Nayib Bukele onnistuu toteuttamaan ideansa, koska Yhdysvallat ei tunne Bitcoinin käyttöönottoa niin uhattuna, koska heillä on myös dollari virallisena valuuttanaan.

“Tämä on erittäin voimakas ilmoitus Yhdysvaltoja vastaan, jossa sanotaan, että” annamme Bitcoinin kilpailla dollaria vastaan ​​”. Luulen, että jos Yhdysvallat ei olisi samaa mieltä, he olisivat jo tappaneet Bukelen, he olisivat käynnistäneet vallankaappauksen. Mielestäni Yhdysvaltojen eliitissä on ryhmä, joka on hyvin Bitcoinia kannattava, ja sallii nämä kokeet. ”

Kaiken Moritzin näkemys osoittaa, että Bitcoin on matkalla rakentamaan suhteita pankkiireihin, yrittäjiä ja että jopa perustaminen vähitellen hyväksyä ajatus kryptovaluutasta. Itse asiassa ihmiset näyttävät olevan halukkaita ottamaan valuutan käyttöön vähittäismarkkinoilla, koska he ovat avoimia tälle uudelle tekniikalle. Kuten aiemmin todettiin, kaikki riippuu siitä, miten Bukele hallitus, jota Moritz kuvaili ”opportunistiseksi”, hoitaa projektin.
Katso koko haastattelu Moritzin kanssa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *