EU:n keskuspankit, jotka työskentelevät DLT-pohjaisessa omaisuuserien selvityksessä

Banca d'Italia ja Deutsche Bundesbank jakoivat työpajassa kokemuksia hajautetun pääkirjan teknologiaan perustuvista maksuista.

Eurooppalaiset keskuspankit ovat tehostaneet ponnistelujaan hyödyntääkseen lohkoketjun perustan DLT-teknologiaa keskuspankkien rahansiirroissa.

Italian ja Saksan keskuspankit Banca d'Italia ja Deutsche Bundesbank yhdistivät voimansa käsitelläkseen DLT-pohjaisten omaisuuspörssien keskuspankkirahaa.

Virallisessa tiedotteessa korostettiin, että yhteistyöpajan ensisijainen tavoite ei ollut käyttää DLT:tä perinteisten järjestelmien korvaajana. Sen sijaan aloitteella pyritään täydentämään keskuspankkien nykyisiä rahansiirtokäytäntöjä ohjelmoitavalla laukaisumekanismilla, joka yhdistää DLT-pohjaisen omaisuuden, kuten tokenoidun arvopaperin, ja perinteisten maksujärjestelmien kautta suoritettavan käteisen.

Ehdotettu järjestelmä minimoisi vastapuoliriskin molemmille osapuolille säilyttämällä toimitus maksua vastaan -suoritustavan, tiedotteessa lukee. Ohjelmoitava laukaisu täydentäisi digitaalista euroa ja toimisi teknisenä siltana eurojärjestelmän keskuspankkien käyttämien nykyisten maksujärjestelmien ja tokenoitujen omaisuuserien DLT-pohjaisen selvityksen välillä.

Italian keskuspankin pääjohtaja Ignazio Visco sanoi, että DLT:llä on potentiaalia tuoda uusia tuotteita ja palveluita, tuottaa lisätuloja, alentaa toimintakustannuksia ja tehostaa organisaatiorakenteita. Hän korosti, että infrastruktuuritason DLT:n käyttöönotto perinteisillä markkinoilla vie aikaa "tarvittavien perusteellisten tutkimusten sekä kustannus- ja riskiarvioinnin vuoksi".

Aiheeseen liittyvä: Euroopan keskuspankki ilmoittaa digitaalisen euron neuvoa-antavan ryhmän jäsenistä

"Jos markkinaosapuolet haluavat hyötyä uusista teknologioista, kuten DLT:stä tokenoitujen omaisuuserien selvittämiseen, keskuspankkien tulisi tukea sitä mahdollistamalla vastaavan käteisosuuden maksun turvallisessa keskuspankkirahassa", sanoi Deutsche Bundesbankin johtaja Jens Weidmann. Hän lisäsi:

”Testattu laukaisuratkaisu voisi hyvin palvella markkinoiden tarvetta ja pitää keskuspankkirahat keskuspankkien järjestelmissä. Verrattuna tukkukaupan keskuspankkien digitaalisen valuutan luomiseen, laukaisuratkaisu voisi toimia paljon lyhyemmässä ajassa.

Deutsche Boerse, Deutsche Bundesbank ja Saksan rahoitusvirasto suorittivat pilottitestin, johon osallistuivat Citibank, Barclays, Goldman Sachs, Commerzbank, DZ Bank ja Societe Generale, yhdistäen perinteisen rahoituksen hajautettuun reskontrateknologiaan maaliskuussa 2021. Saksan finanssivirasto julkaisi 10 – vuoden liittovaltion joukkovelkakirjalaina DLT-trigger-järjestelmän kautta ja testattu arvopaperikauppa ensi- ja jälkimarkkinoilla osana pilottia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *