Bitcoinin hash-kurssi lähestyy historiallista huippua

Bitcoin Networkin (BTC) hash-arvo on melkein palannut tasolle, joka nähtiin ennen Kiinan kaivoskiellon aiheuttamaa jyrkkää pudotusta ja lähestyy uutta kaikkien aikojen ennätystä.

Ketjun analytiikan tarjoaja Glassnode huomautti, että Bitcoin-verkoston hash-nopeus on elpynyt voimakkaasti. Tänä keskiviikkona (8) yhtiö ilmoitti, että hash-arvo on nyt vain 4 % sen historiallisesta ennätyksestä 180 EH/s (exahashes sekunnissa), joka tapahtui tämän vuoden toukokuun puolivälissä.

  • Mitä mieltä olit tästä uutisesta? Tule puhumaan hänestä Telegramin BeInCrypto-ryhmässä!

Glassnoden mukaan nykyinen hajautusnopeus on 172 EH/s – 93 % toipuminen kesäkuun lopun alimmasta 93 EH/s:sta.

Lähde: Glassnode

Hashratea voidaan kuvata laskentatehoksi – mitä korkeampi sen arvo, sitä turvallisemmaksi Bitcoin-verkko tulee. Hajautusnopeutta mittaava BitInfoCharts raportoi tällä hetkellä 179 EH/s , joka on kaikkien aikojen kolmanneksi korkein taso Bitcoin-verkossa.

Kiina vaikuttaa Bitcoinin hash-kurssiin

Bitcoinin hash-kurssit putosivat noin 65 prosenttia kesäkuun lopulla, kun Kiina tehosti kryptovaluuttojen louhintatoimintojaan. Maan BTC-tilat ja kaivosalustat suljettiin, koska odotettiin massiivista muuttoa Kiinasta maihin, joissa lainkäyttöalueet ovat tervetulleita.

Cambridgen yliopiston Bitcoin Mining Map (CBECI) -kartan mukaan, joka päivitettiin elokuussa, Kiina ei enää osallistu maailmanlaajuiseen Bitcoinin hajautuskurssiin. Yhdysvallat saavutti alan johtavan aseman hash-määrien suhteen 35,4 prosentilla kokonaismäärästä CBECI:n mukaan.

Kazakstan on toisella sijalla 18,1 prosentilla ja Venäjä on kolmas maa 11,23 prosentilla. Kaivostyöläisten poistumista Kiinasta pidettiin laajalti positiivisena tekijänä kryptoyhteisön Bitcoinin louhinnan hajauttamisessa.

Kaikki eivät kuitenkaan ole tyytyväisiä siihen, että Yhdysvallat ottaa vaipan haltuunsa sääntelyn epävarmuuden ja paikallisten sääntelijöiden viivyttelemisen vuoksi kryptovaluuttamarkkinoiden suhteen.

Hashratesin lisääminen tarkoittaa kasvavaa energian kysyntää, mikä on ympäristönsuojelijoiden huolenaihe. Cambridge raportoi, että Bitcoin-verkko kuluttaa tällä hetkellä 126,5 terawattituntia (TWh) vuodessa, mikä on suunnilleen yhtä paljon kuin kaikki Ukrainan käyttämä energia.

Tämä on silti paljon vähemmän kuin jääkaappien ja valaistuksen kulutus pelkästään Yhdysvalloissa, joka on 164 TWh vuodessa – enemmän kuin Malesian koko vuosikulutus.

BTC-hinnan liike

BTC-hinnalla ja hash-nopeudella on historiallisesti ollut vähän korrelaatiota. Omaisuus on tällä hetkellä kaupankäynnin kohteena 49 200 dollaria, mikä on 3 % laskua viimeisen 24 tunnin aikana CoinGeckon mukaan. Kryptovaluutta on pudonnut noin 30 % kaikkien aikojen ennätyksestään, joten kauppiailla ja sijoittajilla ei ole juurikaan toivoa mahdollisesta uudesta nousurallista myöhemmin tänä vuonna.

Omaisuutta tuetaan noin 200 päivän liukuvalla keskiarvolla, joka on noin 47 000 dollaria. Palatakseen takaisin BTC:n olisi murtauduttava yli 55 000 dollarin vastuksen.

Bitcoin Hash Rate lähestyy historiallista huippua nähtiin ensimmäisen kerran BeInCryptossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *