Bitcoin-maininnat Twitterissä nousivat 350 % vuonna 2021

Bitcoinin suosio vuonna 2021 voidaan mitata numeroina. Tämä johtuu siitä, että analyytikkoyritys Visibrain julkaisi tietoja kryptovaluutan menestyksestä.

Planeetan suosituimmalla ja arvokkaimmalla kryptovaluuttalla on sille omistettu kokonaisia digitaalisia yhteisöjä eri digitaalisissa palveluissa. Ranskalaisen verkkoseuranta- ja sosiaalisen median alustan Visibrainin tekemän tutkimuksen mukaan vuonna 2021 Twitterissä käytettiin 101 miljoonassa viestissä sanaa Bitcoin. Määrä on 350 % enemmän kuin vuonna 2020 rekisteröity määrä.

Lähde: Visibrain

Vuonna 2021 Bitcoin ylitti 69 000 dollarin rajan marraskuussa, menetti arvoaan, vaihteli ja nousi otsikoihin ympäri maailmaa sekä positiivisella että negatiivisella tavalla. Ja kaikki tämä liike ja maine voidaan vahvistaa matemaattisilla tiedoilla.

Yksi Bitcoinin huipulle nostaneista aiheista olivat multimiljardööri Elon Muskin keskustelut. Teslan omistaja ilmoitti aiemmin tänä vuonna, että autoyhtiö ostaisi 1,5 miljardia dollaria BTC:ssä ja hyväksyisi kryptovaluutan maksuna joissakin maissa ajoneuvoostoksista.

Uutisia, jotka vaikuttivat Bitcoinin hintaan vuonna 2021

Päätöksellä oli syvä vaikutus kryptoaktiivisen tuotteen hintaan, joka lähti vahvaan nousuun ja onnistui saavuttamaan ennätyshinnan 64 000 US$ muutamaa viikkoa myöhemmin. Bitcoin-maksuvaihtoehto kuitenkin peruutettiin toukokuussa .

Pääpointti päätöksessä oli Muskin mukaan kryptovaluutan louhinnan aiheuttamat ympäristövaikutukset. Sen lisäksi, että Teslan päätös herätti keskustelua Bitcoinin haitallisuudesta ympäristölle, se aloitti rajoitusten aallon omaisuuden louhinnalle joissakin maissa , kuten Kiinassa, jolloin BTC:n hinta putosi yli 50%.

Lisää ammuksia kryptovaluuttauutisiin tuli Kiinasta – joka myöhemmin kielsi kaiken kryptoaktiivisen toiminnan alueellaan julkistamalla oman digitaalisen valuuttansa, digitaalisen yuanin (Kiinan CBDC). Kuukausien laskutrendin jälkeen Bitcoin aloitti vahvan nousuliikkeen syyskuun lopulla.

Myös kryptovaluuttojen louhintamarkkinat, joihin Kiinan rajoitukset vaikuttivat suurelta osin, elpyivät voimakkaasti, ja Yhdysvalloista tuli johtava maa tällä segmentillä.

Kaivosten hyödyntämisen lisäksi kehitetään yhä enemmän vaihtoehtoja kestävämmälle BTC-kaivostoiminnalle. Näin ollen ei olisi yllättävää, jos Tesla hyväksyisi omaisuuden uudelleen maksuvälineeksi. Kuten yhtiö raportissaan korosti:

"Uskomme digitaalisen omaisuuden pitkän aikavälin potentiaaliin sekä sijoituksena että likvidinä vaihtoehtona käteiselle."

Syyskuussa Bitcoinista tuli El Salvadorin virallinen valuutta. Maa otti ensimmäisenä kryptovaluutan käyttöön laillisena maksuvälineenä alueellaan. Samana päivänä sen presidentti ilmoitti hallituksen tekemästä miljoonan dollarin BTC:n ostosta. Seuraavana päivänä maan asukkaat kertoivat jo sosiaalisessa mediassa, että omaisuutta oli mahdollista käyttää yhdessä maailman suurimmista pikaruokaketjuista .

El Salvadorin päätös näyttää vaikuttavan muihin Latinalaisen Amerikan maihin, ja yhä useammat maat liittyvät tai etsivät ratkaisuja kryptomaailmaan. Samalla kun Perun ja Kolumbian hallitukset kehittävät vaihtoehtoja lohkoketjun käytölle, venezuelalainen yliopisto ilmoitti äskettäin maan ensimmäisestä maisterikurssista verkossa.

Vaikka Brasilian hallitus ei ole toteuttanut merkittäviä askelia suhteessa näillä markkinoilla, tutkimus osoitti, että suuri osa paikallisen väestön toivoisi jos maa myös hyväksyi BTC virallisena valuuttana. Ja nämä ovat vain muutamia tosiasioita, joiden vuoksi Bitcoin on yksi sosiaalisten verkostojen eniten käytetyistä sanoista vuonna 2021.

Artikkeli Bitcoin Twitter Mentions hyppäsi 350% vuonna 2021 nähtiin ensimmäisen kerran BeInCryptossa .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *