Vitalik Buterin hahmottelee ETH 2.0:n "loppupelin" etenemissuunnitelman

Eth2:n julkaisuprosessi alkoi marraskuussa 2020. Verkon siirtymisen panostodistukseen odotetaan tekevän ETH:sta deflaatioomaisuuden.

Ethereumin toinen perustaja Vitalik Buterin on hahmotellut näkemyksensä Eth2:n "uskottavasta etenemissuunnitelmasta", joka esittelee tulevaisuuden, jossa suurin älykkäiden sopimusten alusta voi parantaa skaalautuvuuttaan täyttäen samalla korkeat luottamattomuuden ja sensuurin kestävyyden vaatimukset.

Maanantaijulkaisussa "Endgame" Buterin esitteli ajatuskokeilun siitä, kuinka keskimääräistä suurta lohkoketjua – joka määritellään erittäin korkealla lohkotiheydellä, suurella lohkokoolla ja tuhansilla tapahtumilla sekunnissa – voidaan edelleen pitää riittävän luottamattomana ja sensuurin kestävänä. Ilmeinen kompromissi tälle skaalautuvuustasolle on lohkotuotannon keskittäminen. Blogissa esitellyt Buterinin ratkaisut eivät ratkaise keskittämisongelmaa, mutta tarjoavat silti tiekartan toteuttamiselle.

Mitä tulee ratkaisuihin, Buterin ehdotti "toista panostustasoa vähäisillä resurssivaatimuksilla" hajautetun lohkon validoinnin suorittamiseksi; "ottaa käyttöön joko petossuojaus tai ZK-SNARKS, jotta käyttäjät voivat tarkistaa suoraan (ja halvalla) lohkon kelvollisuuden" suoraan; "Ota käyttöön tietojen saatavuuden otanta, jotta käyttäjät voivat tarkistaa lohkon saatavuuden [ja] lisätä toissijaisia tapahtumakanavia sensuurin estämiseksi."

Näillä päivityksillä "Saamme ketjun, jossa lohkotuotanto on edelleen keskitettyä, mutta lohkon validointi on luotettavaa ja erittäin hajautettua, ja erikoistunut sensuurin vastainen taika estää lohkotuottajia sensuroimasta", Buterin selitti.

Aiheeseen liittyvä: Vitalik Buterin ehdottaa puhelutietojen rajaa lohkokohtaisesti alentaakseen ETH-kaasukustannuksia

Buterin sanoi, että lohkotuotanto säilyisi keskitettynä jopa niin sanottujen "rullausten" käyttöönotolla, jotka ovat kaksikerroksisia ratkaisuja, jotka suorittavat transaktioita Ethereum-pääketjun ulkopuolella. (Mielenkiintoista kyllä, Buterin esitteli Ethereumille rollup-keskeisen tiekartan lokakuussa 2020).

"Mikään yksittäinen rollup ei onnistu pitämään lähellä suurinta osaa Ethereumin toiminnasta. Sen sijaan ne kaikki ylittävät muutaman sadan tapahtuman sekunnissa", hän sanoi. Vaikka saattaa näyttää siltä, että kokoelmat voisivat edistää hajautettua lohkotuotantoa, hajauttaminen ei välttämättä kestä verkkotunnusten välisen maksimaalisen poimittavissa olevan tulon tai MEV:n mahdollisuuden vuoksi. Kuten nimestä voi päätellä, MEV viittaa enimmäisarvoon, joka voidaan ansaita lohkotuotannosta, joka ylittää normaalit lohkopalkkiot ja kaasumaksut.

Ethereumin toinen perustaja päätteli, että on suuri todennäköisyys, että lohkotuotanto keskitetään riippumatta verkon skaalautuvuuden tiestä. Ethereumin rullauskeskeisen tiekartan etu on, että se on avoin kaikille futuureille, hän sanoi.

Ethereumia ympäröivä jännitys on lisääntynyt marraskuusta 2020 lähtien, jolloin protokolla aloitti pitkän siirtymisensä panoksen todistamiseen. Pitkään odotettu Lontoon kova haarukka, joka saa ETH:n tielle tullakseen deflaatioomaisuudeksi , otettiin käyttöön tämän vuoden elokuussa. Hard fork esitteli EIP-1559:n, jonka tavoitteena on uudistaa verkon maksumarkkinoita. Kuten Cointelegraph raportoi, yli miljoona ETH:ta on jo poltettu EIP-1559:n voimaantulon jälkeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *