IMF vahvistaa Bitcoinin käyttöä koskevaa varoitusta: "merkittäviä riskejä"

IMF vahvistaa Bitcoinin käyttöä koskevaa varoitusta: “merkittäviä riskejä”

Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) vahvisti lauantaina (28) varoituksen Bitcoinin käytöstä laillisena maksuvälineenä.Julkaisun jälkeen heinäkuussa julkaistun artikkelin organisaatio on nyt julkaissut Twitterissä tekstin, jossa se vahvistaa salaista “yksityistä” ”Koska Bitcoinilla on merkittäviä riskejä ja niiden ottamista kansalliseksi valuutaksi ei suositella. Kansainvälisen valuuttarahaston mukaan jotkut maat saattavat yrittää ottaa tämän “pikakuvakkeen” käyttöön kryptovaluutan ottamisesta lailliseksi maksuvälineeksi sillä perustelulla, että sillä on turvallinen vaikutus, helppo pääsy ja halvat tapahtumat, mutta järjestö uskoo, että useimmissa tapauksissa riskit ja kustannukset ovat suuremmat kuin mahdolliset hyödyt.

“Kryptoaktiviteetit ovat tunnuksia, jotka on myönnetty yksityinen lomake salaustekniikoiden avulla ja nimetty omaan laskentayksikköönsä. Sen arvo voi olla erittäin epävakaa. Esimerkiksi Bitcoin saavutti huippunsa huhtikuussa 65 000 dollarissa ja laski alle puoleen tästä summasta kaksi kuukautta myöhemmin. ”

virheitä

IMF: n väite on harhaanjohtava, koska Bitcoin on ainoa julkinen, ilmainen ja avoin valuutta, jonka tarjonta on rajallinen ja joka on kaikkien saatavilla kaikkialla maailmassa, eikä sen käyttöä ole määrätty. Ennen kuin ymmärrät sen arkkitehtuurin, monet eivät voi nähdä sen merkitystä taloudessa. IMF toteaa, että antamalla “kryptoaktiiviselle” (salausvaluutalle) laillisen maksuvälineen aseman kaikkien on hyväksyttävä se maksuvälineenä, samalla tavalla kuin mitä tapahtuu keskuspankin liikkeeseen laskemilla fiat -rahoilla, ja jos maat hyväksyvät lakeja, jotka kannustaa kryptovaluuttojen käyttöä virallisena valuuttana, päivittäiset ostot olisivat pakollisia. Tämä lausunto on kaukana todellisuudesta, selkeä esimerkki on El Salvadorissa, joka äskettäin otti Bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi, ja laissa on nimenomaisesti sanottu, että käyttö ja hyväksyminen ei ole pakollista.
“Kryptoaktiivisten (kryptovaluuttojen) käyttöön ottaminen on vaikeaa maissa, joissa inflaatio ja valuuttakurssi ovat vakaat ja joilla on luotettavat instituutiot, myös suhteellisen epävakaissa talouksissa, joissa käytetään kansainvälisesti tunnustettuja varantovaluuttoja, kuten dollaria tai euroa. houkuttelevampi kuin kryptoaktiivisen omaksuminen “, IMF sanoi. Pelkästään vuonna 2020 Yhdysvaltain rahan tarjonta kasvoi 24%, Fedin tietojen mukaan dollarin määrä on ylittänyt 15 miljardin Yhdysvaltain dollarin vuoden 2019 lopussa 19,1 miljardiin dollariin marraskuun 2020 lopussa. Helmikuuhun 2021 asti yhteensä 19,5 miljardia dollaria, mutta sen jälkeen nykyinen presidentti Biden hyväksyi biljoonaa julkisia menoja.

IMF sanoi myös, että myös taloudellinen koskemattomuus kärsisi, salakirjoituksia voitaisiin käyttää laittomin keinoin rahanpesuun, terrorismin rahoitukseen ja veronkiertoon, mikä voisi aiheuttaa riskin maan rahoitusjärjestelmälle. Huolimatta väitteestä, blockchain -turvallisuustutkimus- ja analysointiyrityksen Chainalysis -raportin mukaan vuonna 2020 vain 0,34% kaikesta kryptovaluuttojen tapahtumasta tuli rikollisesta toiminnasta, uusi prosenttiosuus on suuri lasku verrattuna 2,1%: iin vuonna 2019.

Lopuksi IMF sanoi, että louhitut kryptovaluutat, kuten bitcoin, tarvitsevat valtavan määrän sähköä liiketoimien todentamiseen tarkoitettujen verkkojen virtalähteeksi, heidän mukaansa salausvaluuttojen kansalliseksi valuutaksi ottamisen ekologiset seuraukset voivat olla tuhoisia. Itse asiassa bitcoin-verkon ylläpito vaatii suurta sähköenergian kulutusta, ja on myös tosiasia, että bitcoin-verkko saa 74% sähköstään uusiutuvista lähteistä, mikä tekee siitä kaikkein uusiutuvimman suuntautuneen minkä tahansa muun mittakaavan teollisuudesta.

Jos IMF: lle suurin riski ei ole Bitcoinin käyttöönotto näiden tekijöiden vuoksi, meille, pelkästään kuolevaisille, todellinen riski on takaamattoman valtion rahan käyttö ja rahapolitiikka, johon järjestelmämme perustuu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *