Venäjän keskuspankin mukaan digitaalisen ruplan ei pitäisi vaikuttaa inflaatioon

Virallisten tietojen mukaan Venäjän inflaatio oli lokakuussa 8,1 %, korkein taso lähes kuuteen vuoteen.

Venäjän keskuspankki ottaa täysin käyttöön keskuspankin digitaalisen valuutan (CBDC), jos digitaalinen rupla täyttää useita ehtoja pilottitesteissä, pääjohtaja Elvira Nabiullina sanoi.

Nabiullina puhui digitaalisesta ruplasta valtionduuman rahoitusmarkkinakomiteassa maanantaina ja paljasti lisätietoja CBDC:n käyttöönotosta, paikallinen uutistoimisto Interfax raportoi .

Venäjän keskuspankki ottaa CBDC:n käyttöön vasta sen jälkeen, kun pankki on varmistanut, että ruplat voidaan helposti muuttaa käteisestä digitaaliseksi ruplaksi ja ei-käteiseksi ja vain suhteessa yksi yhteen, hän sanoi.

"Sen pitäisi olla todellinen täysi rupla, ei alennusta tai mitään muuta", Nabiullina huomautti ja lisäsi, että keskuspankki odottaa digitaalista ruplaa testaavansa vähintään vuoden ajan ennen varsinaista käyttöönottoa.

Nabiullina korosti, että digitaalisen ruplan ei pitäisi vaikuttaa paikalliseen inflaatioon. "Olemme, että digitaalisen ruplan käyttöönotto ei nopeuttaa inflaatiota millään tavalla eikä vaikuta inflaatioon", hän huomautti.

Venäjä on kokenut valtavan inflaatiopiikin COVID-19-pandemian aikana. Mukaan virallisia tietoja Rosstatin kansallinen tilastopalvelu, kotimainen inflaatio on saavuttanut korkeimman tason lähes kuusi vuotta, vellova 8,1% lokakuussa. Venäjän keskuspankki arvioi laskevansa inflaation 5 tai 6 prosenttiin aikaisintaan vuonna 2023.

Kuvernöörin huomautukset tulevat sen jälkeen, kun Venäjän lainsäätäjät julkaisivat joukon asiakirjoja, jotka hahmottelevat maan rahapolitiikan pääkohdat vuodelle 2022 ja kaudelle 2023–2024.

Yhdessä asiakirjassa lukee , että Venäjän keskuspankki suunnittelee digitaalisen ruplan käyttöönottoa "asteittain, asteittain laajentaen käyttöaluetta". Pankki ei sulje pois "rajoituksia ja rajoituksia" CBDC:n käyttöönoton alkuvaiheessa.

Aiheeseen liittyvä: Ennätyskorkea inflaatio saa sijoittajat tarkastelemaan Bitcoinia tarkemmin

Keskuspankki on huolissaan siitä, että digitaalinen rupla voi nostaa pankkien rahoituksen kustannuksia ja samalla "heikentää rahapolitiikan välittymismekanismin tehokkuutta", mutta totesi, että tämä voidaan mahdollisesti ratkaista digitaalisen ruplan saatavuuden lisääntyessä. ja sitä käyttää suuri joukko asiakkaita. Pankki havaitsi myös mahdolliset tietosuojaongelmat CBDC-tapahtumissa.

Lainsäätäjät ovat jo suositelleet tällaisten riskien yksityiskohtaista arviointia pankkialan kestävyyden ja makrotalouden vakauden ylläpitämiseksi.

Kuten aiemmin on raportoitu, Venäjän keskuspankki aikoo käynnistää ensimmäiset digitaalisen ruplan pilottitestit vuoden 2022 alussa yhteistyössä suurten paikallisten pankkien, kuten Sberbankin ja VTB:n, sekä yksityisten pankkien, kuten Tinkoff Bankin, kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *